Beenvaatjes Laserbehandeling

M22 Laser (Nd Yag) voor Beenvaatjes

Een laserbehandeling door middel van de M22 (Nd Yag 1064nm), zorgt er voor dat blauwe vaatjes op de benen (of in het gelaat), verwijderd kunnen worden. De blauwe kleur verdwijnt in één tot drie behandelingen.

De M22 laser is op dit moment de beste laser op de markt die deze vaatjes kan verwijderen.

M22 Laser

De M22 laser is een laser (IPL) die zich speciaal richt op het doelwit wat behandeld moet worden. Door de laserstraal zal het bloed in de bloedvaatjes verhit worden waardoor het bloed gaat stollen. Een gestold bloedvaatje wordt door het lichaam opgeruimd. Er zijn genoeg andere vaatjes beschikbaar die het weefsel voorzien van voldoende bloedtoevoer.  Het aantal behandelingen dat u nodigt heeft is tussen de één en drie, afhankelijk van de hoeveelheid vaatjes. Er zal zes weken tussen elke behandeling zitten. In een gratis intake kunnen al uw vragen beantwoord worden.

Eerste gesprek voor laserbehandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of uw huid geschikt is voor de laserbehandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met u gaan bespreken voordat we daadwerkelijk kunnen beginnen met de behandeling:

  • Uw huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of selftanner.
  • De mogelijke bijwerking van de laserbehandeling komen aan bod en wat u kunt doen om de kans op bijwerkingen zo klein mogelijk te houden.
  • We moeten goed op de hoogte zijn over uw medicijngebruik omdat sommige medicijnen uw huid gevoeliger maakt.
  • Ook kunnen we aangeven wat de behandeling gaat kosten en of uw zorgverzekeraar  (een deel van) de behandeling zal vergoeden. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen en tarieven.

De behandeling

Vlak voor de behandeling wordt het te behandelen gebied schoon gemaakt. U krijgt een speciale bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. Vervolgens wordt er een gel aangebracht om eenvoudiger over de huid te kunnen glijden. Dan wordt de juiste instelling gekozen, afgestemd op uw type huid. De behandeling kan gevoelig zijn maar wordt vaak goed verdragen. Na de behandeling mag de huid gekoeld worden om de hitte uit de huid te halen. De huid kan dezelfde dag nog rood en plaatselijk gezwollen zijn. Na de behandeling blijft de huid nog zes weken rood en valt het pigment er binnen twee weken af. U merkt dus al na de eerste behandeling de voordelen van de behandeling. U dient uw huid te beschermen tegen de zon zodat deze niet bruin wordt.

Resultaat van de behandeling

U kunt verwachten dat na één behandeling de vaatjes al zeer sterk verminderd zijn. Een tweede behandeling wordt aangeraden om een mooier en egaler resultaat te verkrijgen. Een derde behandeling kan soms de restjes nog opruimen.

De tarieven vind u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen over deze laserbehandeling, neem dan gerust contact met ons op!