Heeft u last van storende vaatjes op uw benen? Beenvaatjes zijn kleine rode of blauwe verwijde vaatjes en komen met name voor op de kuiten. Ze vormen vaak kluitjes of vertakkingen. Deze vaatjes worden ook wel besenreiser varices genoemd. Het hebben van beenvaatjes komt veel voor en in sommige gevallen kunnen ze gevoelig zijn of jeuken. Ook kunnen mensen last hebben van rusteloze benen of vocht rondom de enkels vast houden. Veel mensen vinden het voornamelijk cosmetisch storend.

Hoe ontstaan beenvaatjes?
Beenvaatjes ontstaan als de kleppen in de grote aderen niet meer voldoende werken. Dit kan komen doordat de wanden van de vaten verder uit elkaar gaan staan door het ouder worden. Er komt dan druk in het vat te staan en het bloed kan moeilijker terug naar het hart. Door deze druk ontwikkelen zich beenvaatjes. Vaak is het genetisch bepaald of iemand hier aanleg voor heeft. Daarnaast kunnen mensen met staande beroepen hier sneller last van hebben en kan zwangerschap ook een uitlokkende factor zijn. Deze ontstane beenvaatjes zijn niet functioneel voor het lichaam en doen vaak niets. Ze kunnen hierdoor veilig verwijderd worden met mooie resultaten!

Hoe kunt u beenvaatjes behandelen?
Met onze Mydon vaatlaser kunnen we zowel rode als blauwe vaatjes veilig verwijderen. In een intake wordt gekeken of de beenvaatjes geschikt zijn voor de laserbehandeling en wordt er besproken welke resultaten u kunt verwachten. Daarnaast is het aan te raden om veel te bewegen zodat de kuitspierpomp goed zijn werk kan doen, en om eventueel therapeutisch elastische kousen aan te schaffen om vorming van nieuwe vaatjes te voorkomen.

De Mydon (Nd:YAG) vaatlaser is momenteel de beste vaatlaser op de markt om storende blauwe bloedvaatjes in het gezicht of op de benen te verminderen. De Mydon vaatlaser produceert licht met hoge energie die zich richt op het bloed in de vaatjes. Rode of blauwe bloedvaatjes worden daardoor selectief opgewarmd waardoor de bloedvaatjes vervolgens door het lichaam worden opgeruimd. Met onze Mydon vaatlaser zijn deze storende bloedvaatjes eenvoudig te behandelen. De laser is selectief en beschadigd andere structuren in de huid niet.  Na de behandeling hoeft u géén kous te dragen, wat wel het geval is bij het inspuiten van de vaatjes (scleroseren). Ook kunnen wij blauwe vaatjes op en rondom de enkels goed behandelen met deze laser. Voor beenvaatjes hebben we gemiddeld 2-3 behandelingen nodig. Sommige afwijkingen moeten vaker behandeld worden. Meestal wordt er 12 weken tussen de behandelingen aangehouden zodat we het resultaat van de vorige behandeling goed kunnen beoordelen.