Chemische Peeling

Bij een chemische peeling worden producten gebruikt die de bovenste laag dode hoorncellen aan het huidoppervlak laten verweken. Hierdoor schilferen deze dode huidcellen af en worden de frisse en jonge huidcellen daaronder zichtbaar. Daarnaast stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine waardoor bindweefselverjonging optreedt. Deze behandeling wordt ingezet om een ruwe huid glad te maken of de structuur van een (door de zon beschadigde) huid te corrigeren. Een peeling vermindert het aantal en de ernst van rimpeltjes en kleurverschillen en zal de huid in zijn geheel egaliseren. Het geeft een sterk verfrissend effect.

Een peeling geeft een algehele structuurverbetering van de huid.

Soorten peelings

Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden in de keuze van de peeling en de sterkte hiervan. In sommige gevallen worden verschillende peelings in combinatie met elkaar gebruikt. Dit is afhankelijk van de conditie van uw huid en het resultaat dat we samen willen behalen. Onze huidtherapeuten maken gebruik van verschillende peelings variërend van oppervlakkig, met een korte herstelperiode, tot middel-diepe peelings die zeer duidelijke resultaten laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

  • Acne en acne littekens
  • Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken
  • Rimpeltjes
  • Grove poriën
  • Grove huidstructuur
  • Littekens (door brandwonden)

Wat kan er met een peeling behandeld worden?

Bij een peeling wordt het bovenste laagje van de huid verwijderd met behulp van vloeistoffen die met een kwastje of gaasje op de huid worden aangebracht. Deze werkstoffen laten de opperhuid verweken waarna de dode huidcellen afschilferen. Daarnaast stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine waardoor bindweefselverjonging optreedt. Een peeling vermindert het aantal en de ernst van rimpeltjes en kleurverschillen en zal de huid in zijn geheel egaliseren. Tevens worden peelings ingezet bij acne, grove poriën en littekens.

Wat kan een peeling niet?

Een peeling is niet in staat plooien in de huid, ten gevolge van een overmaat aan huid, te verminderen. De peeling kan de zichtbaarheid van littekens verminderen maar niet laten verdwijnen. Bruine pigmentvlekken kunnen niet in alle gevallen worden verminderd met een peeling; hiervoor gebruiken wij de pigmentlaser. Uitgezette bloedvaatjes blijven zichtbaar. Hiervoor hebben wij de vaatlaser, die couperose en diffuse roodheid kan verminderen.

Welke soorten chemische peelings gebruiken wij?

Er zijn verschillende mogelijkheden in de keuze van ingrediënten en de sterkte hiervan. De ingrediënten die wij gebruiken zijn onder andere natuurlijke producten als melkzuur en fruitzuren. In sommige gevallen worden de peelings in combinatie met elkaar gebruikt. Dit is afhankelijk van de conditie van uw huid en het resultaat dat we willen behalen. Milde peelings worden vaak uitgevoerd in kuurverband en geven na 4-6 behandelingen resultaat en hebben een relatief korte herstelperiode; diepe peelings geven sneller resultaat, vaak al na 1-3 behandelingen, maar hebben vaak een langere herstelperiode. De gewenste diepte van de peeling en het beoogde effect van de behandeling bepalen de keuze van het product.

– Power Pumpkin Resurfacer – €55
– Salicylic Acid Peel 30% – €55
– Glycolic Acid Peel 70% – €75
– Modified Jessner Peel – €100
– TCA 7% – €125
– TCA 25% – €150
– Retinol 4% – toevoeging

Power Pumpkin Resurfacer en Salicylzuur peeling
Beide peelings bevatten salicylzuur. Salicylzuur is met name bij acne geschikt omdat het talg kan oplossen en verstopping van de talgklier tegen gaat. Het heeft een ontstekingsremmende werking en de huid zal hierdoor al na enkele behandelingen minder rood zijn. Wij adviseren salicylzuur ook thuis te gebruiken in de huidverzorgingsproducten die wij aanbieden. De concentratie moet minstens 2% zijn om werkzaam te zijn. Het beste is salicylzuur te combineren met benzoylperoxide. Dit noemt men bij acne het ‘gouden duo’ en is wetenschappelijk werkzaam bewezen.

Glycolzuur peeling (Fruitzuur peeling)
Glycolzuur is in staat om diep in de huid door te dringen en daar zijn werk te doen. Het zorgt voor een sterk verbeterde huid. De peeling zorgt voor een verbeterde celvernieuwing waardoor het donkere verkleuringen van de huid verbleekt en fijne rimpeltjes, littekens en grove poriën minder zichtbaar maakt. Dit zorgt ervoor dat de huid een fijnere structuur krijgt en deze ook gladder, frisser en egaler oogt. Ook bij acne is glycolzuur soms een goede keuze. Door een glycolzuurpeeling is de huid beter in staat haar vocht vast te houden waardoor het ook zeer geschikt is voor de droge huid.

Modified Jessner Peel
De Modified Jessner Peel is een behandeling om de algehele huidstructuur te verbeteren en de huid te egaliseren. Het vermindert fijne lijntjes, rimpeltjes en pigmentvlekken. Ook een huid met een grovere structuur of (acne)littekens zullen resultaatgericht worden aangepakt. Een Modified Jessner Peel bevat 14% melkzuur, 14% salicylzuur en 14% resorcinol, en is dus ook goed in te zetten bij (rest)acne. Het heeft een sterkere etsende werking dan enkel salicylzuur door toevoeging van resorcinol. Door de combinatie met salicylzuur werkt dit ook door in de diepere lagen. Uw huid heeft een aantal dagen nodig om te herstellen.

TCA Peeling
Een TCA peeling wordt ingezet om een grauwe en vlekkerige huid egaler te maken. Het vermindert het aantal en de ernst van rimpels en kleurverschillen en is uitermate geschikt om de structuur van een door de zon beschadigde huid te verbeteren. Tevens worden TCA Peelings ingezet bij (acne) littekens en grove poriën. Een TCA peeling geeft een sterk verfrissend effect en is ook geschikt voor hals, decolleté en handen. De huid zal weer stralender, gladder en jeugdiger worden.

Tijdens het intakegesprek bepalen we welke peeling voor uw huid en uw wensen het beste volstaat. Peelings worden geadviseerd in kuurverband, ondersteunend door de juiste producten voor thuis, om het optimale resultaat te behalen. De ondersteuning bestaat onder andere uit producten die hoge concentraties werkstoffen bevatten, een dagcrème met bescherming tegen UV-straling en producten voor nazorg. Indien u regelmatig last heeft van een koortsblaar vragen wij u dit te melden.

Voorafgaand aan de behandeling dient u de huid thuis goed te reinigen en brengt u geen crèmes of make-up aan. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. De huidtherapeut maakt uw huid schoon en brengt de peeling aan. Naarmate u vaker een peeling hebt gehad, wordt het percentage verhoogd. Bij het aanbrengen ontstaat een licht branderig gevoel. Na enkele minuten wordt de peeling mogelijk geneutraliseerd en zo nodig wordt er een beschermende crème aangebracht.

De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de peeling. Bij een milde peeling zal er na de behandeling enige roodheid zichtbaar zijn, soms met wat zwelling. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten. In de dagen na de behandeling ontstaan er soms schilfertjes of een korstje. U mag geen velletjes of korstjes afpellen, deze moeten geleidelijk en spontaan afvallen. Na de behandeling mag u uw huid 3-6 weken niet blootstellen aan de zon of zonnebank, afhankelijk van de diepte van de peeling. Breng elke 2 uur een zon beschermend product (minimaal SPF 30) aan, ook wanneer de zon niet schijnt. Zonblootstelling kan donkere of witte vlekken veroorzaken. U mag 1 uur na de behandeling weer make-up aanbrengen. Lycogel is een herstellende, verzorgende camouflage met SPF 30 en mag direct nadien aangebracht worden. Indien u een bleekcrème of lokale acne medicatie gebruikt dient u deze 2 dagen van tevoren te staken en 3 dagen na de peeling weer te hervatten.

 

Bij een Jessner of TCA Peeling moet u rekenen op 5 tot 10 dagen herstelperiode. De huid ziet er direct na de behandeling rood en gezwollen uit, vergelijkbaar met een flinke verbranding door de zon. Wanneer u last heeft van een branderig gevoel, kunt u uw huid thuis nog koelen met een natte doek. Dep uw huid voorzichtig droog, niet wrijven. In de navolgende dagen kan de huid strak aanvoelen en veranderen in een donkerdere kleur. Het schilferen en vervellen ontstaat zo’n 2 dagen na de peeling. Het is absoluut verboden om aan losse vellen te wrijven, scrubben, trekken of pulken. Anders kunnen er infecties, donkere vlekken en mogelijk littekens ontstaan! De eerste dag moet u uw huid drooghouden en enkel wassen met water. De dagen daarna dient u de huid frequent in te smeren met de aanbevolen crème tot de huid geheel genezen is. Na de behandeling mag u uw huid 6 weken niet blootstellen aan de zon of de zonnebank. Breng elke 2 uur een zonbeschermend product (minimaal SPF 30) aan, ook wanneer de zon niet schijnt. Zonblootstelling kan donkere of witte vlekken veroorzaken. Indien u een bleekcrème of lokale acne medicatie gebruikt dient u deze 2 dagen van tevoren te staken en 3 dagen na de peeling weer te hervatten. Vermijd harsen of waxen 7 dagen na de behandeling.

Wat u mag verwachten van de behandeling zullen wij in het intakegesprek met u bespreken.

Wij adviseren peelings altijd in kuurverband. Er zijn bij milde peelings gemiddeld 3 tot 6 peelings nodig om het gewenste resultaat te verkrijgen. Bij diepe peelings adviseren we 1-3 behandelingen. Hierna moet de huid onderhouden worden en is meestal één behandeling per 2 tot 3 maanden voldoende.

We behandelen 1x per 2 tot 4 weken.

Soms worden peelings in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van de indicatie; als bijvoorbeeld acne of pigment. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.