Couperose

Couperose is een veelvoorkomende aandoening die zich kenmerkt in vele verwijde rode en/of blauwe vaatjes in het gezicht. De aandoening is vooral te zien bij blanke vrouwen na hun 30e levensjaar. Couperose is een onschuldige aandoening maar kan als ontsierend worden ervaren. Indien er niets aan de couperose wordt gedaan, zullen er in de loop van de jaren steeds meer ontsierende vaatjes bijkomen waardoor de aandoening zich zal verergeren.

Hoe ontstaat couperose?
Couperose ontstaat doordat de vaatwanden van de oppervlakkige vaatjes in de huid slapper zijn geworden. Hierdoor gaan ze meer verwijden waardoor ze zichtbaar worden voor het blote oog. Erfelijkheid speelt een belangrijke factor bij couperose waardoor het dan ook vaak bij meerdere familieleden wordt gezien. Ook mensen met lichtere huidtypes lijken een groter risico te hebben op het krijgen van couperose. Andere factoren die couperose kunnen veroorzaken en/of verergeren zijn overmatige blootstelling aan de zon, alcoholgebruik en temperatuurschommelingen. Daarnaast kan het chronisch gebruik van corticosteroïde crèmes of zalven in het gezicht ook een rol spelen in het ontstaan van couperose.

Hoe kan je couperose behandelen?
Couperose is goed te behandelen middels een behandeling met onze vaatlaser. Zowel de wat diepere, blauwe vaatjes als de oppervlakkigere, rode vaatjes zijn gemakkelijk te behandelen. Vaak is direct na de behandeling al een mooie vermindering te zien van de couperose!

Met onze vaatlasers kunnen wij zowel oppervlakkige als diepere vaatjes eenvoudig en effectief behandelen. De laser richt zich enkel op de verwijdde vaatjes en beschadigd hierbij dus geen andere structuren in de huid. Het aantal behandelingen is afhankelijk van het aantal vaatjes die aanwezig zijn en de diepte van deze vaatjes. Gemiddeld zijn 2-3 behandelingen voldoende.

Camouflagetherapie is een goede optie om een nog mooiere teint te krijgen of om onzuiverheden en/of roodheden te camoufleren. Direct na de behandeling zal de huid nog wat rood zijn. We adviseren dan om niet direct foundation aan te brengen omdat dit de huid erg kan verstoppen. Medische camouflage is echter uitermate geschikt om direct na een behandeling aan te brengen. Het verstopt de huid niet en beschermd direct tegen de zon door de toevoeging van SPF. Wij beschikken over diverse medische camouflage welke ook waterbestendig en veegvast gemaakt kunnen worden. Wij adviseren vooral Lycogel en Colorescience.