Ulerythema Ophryogenes

Ulerythema Ophryogenes is een aandoening die zich kenmerkt door persisterende roodheid in combinatie met een ruwe huid. De aandoening is vaak te zien in het gelaat en dan met name op de wangen. Er zijn kleine, ruwe bultjes voelbaar op de huid, ook wel keratosis pilaris genoemd. Vaak is deze aandoening al vroeg zichtbaar, op kinderleeftijd of op jong volwassen leeftijd. Er wordt soms gedacht dat mensen met Ulerythema Ophryogenes constant aan het blozen zijn. Echter gaat het hierbij om een zeldzame vaatafwijking en is de roodheid hierbij constant aanwezig en niet vluchtig zoals gezien wordt bij blozen.

Hoe ontstaat Ulerythema Ophryogenes?
Hoe Ulerythema Ophryogenes precies ontstaat is nog onbekend. Er is mogelijk een erfelijke factor die hierbij een rol speelt maar dit is nog niet volledig uitgezocht. Daarnaast wordt gezien dat de aandoening vaker voorkomt bij mensen met een atopie. Dit wil zeggen mensen die sneller allergisch reageren en mensen die ook last hebben van atopisch eczeem, hooikoorts en astma.

Hoe kan je Ulerythema Ophryogenes behandelen?
Omdat Ulerythema Ophryogenes een combinatie is van zowel een vaatafwijking (roodheid) en een verdikte huid (keratosis pilaris), is het belangrijk om beide aspecten te behandelen voor een mooi resultaat. De roodheid kunnen wij effectief behandelen met onze vaatlaser. De structuur van de huid is daarnaast goed te behandelen met peelings in combinatie met het thuis gebruik van de juiste producten. Tijdens een intakegesprek zullen we een persoonlijke behandelplan voor je opstellen.

De persisterende roodheid kunnen wij goed behandelen met onze vaatlaser. Bij Ulerythema Ophryogenes zijn de oppervlakkige vaatjes zodanig verwijd waardoor dit zorgt voor algehele roodheid van de huid. Met de vaatlaser kunnen we deze vaatjes effectief behandelen. De vaatlaser zend een puls de huid in waardoor de rode bloedcellen in de bloedvaatjes worden opgewarmd. Vervolgens zal het lichaam de vaatjes zelf verder opruimen. Andere structuren in de huid worden hierbij niet beschadigd.

Om de structuur van de huid aan te pakken zodat deze weer gladder zal aanvoelen, is het mooi om peelings in te zetten. Een peelings zorgt ervoor dat de huid zich sneller zal vernieuwen. De bovenste huidlaag, welke bestaat uit dode huidcellen, zal hierdoor dunner en gezonder worden waardoor de bultjes minder worden. Voor het beste resultaat adviseren wij een paar peelings achter elkaar te doen in de vorm van een kuur.

Naast de peelings zijn producten ook zeer belangrijk om de structuur van de huid aan te pakken en vooral te onderhouden. Door het gebruik van de juiste producten zal de huid weer gladder aanvoelen en zullen de bultjes verdwijnen. Wij werken hier voornamelijk met ZO Skin Health. De actieve ingrediënten in deze producten zorgen ervoor dat de dode huidcellen sneller zullen afschilferen en de huid weer gezonder zal worden en ogen. Daarnaast werken wij ook met Dermasence. De producten van Dermasence bevatten een hoge concentratie aan zuren welke ook perfect zijn om de huid sneller te laten vernieuwen waardoor de huid weer gladder zal aanvoelen. Tijdens een intakegesprek zullen wij een scan maken van jouw huid. Aan de hand van deze scan kunnen we zien welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huid.

Bij Ulerythema Ophryogenes is de bovenste huidlaag verdikt. Dit zorgt ervoor dat er allemaal bultjes te voelen zijn. Wanneer de huid teveel wordt blootgesteld aan de zon, zal de bovenste huidlaag zich alleen nog maar meer gaan verdikken waardoor dit kan verergeren. Daarnaast kan de huid kwetsbaarder worden voor de zon door eventuele behandelingen die uitgevoerd worden. Het is hierom belangrijk om de huid goed te beschermen met minimaal SPF 30, zowel in de zomer als in de wintermaanden. In combinatie met de producten adviseren wij de zonbeschermers van ZO Skin Health of Colorescience. Deze bevatten geen irriterende ingrediënten en zijn daarom voor iedereen geschikt.

Na een aantal behandelingen en het juiste gebruik van de producten zal de roodheid van de huid afnemen en zal de huid weer gladder worden. Tussen de behandelingen door mag de huid altijd gecamoufleerd worden om de roodheid te verbergen. Wij adviseren hiervoor medische camouflage aan te brengen. Deze camouflage is geschikt voor de meest gevoelige huiden en zorgt ervoor dat de huid niet verstopt. Daarnaast helpen deze de huid direct te herstellen na een behandeling. Wij adviseren Lycogel en Colorescience.