Peelings

Bij een peeling worden producten gebruikt die de bovenste laag dode hoorncellen aan het huidoppervlak laten verweken. Hierdoor schilferen deze dode huidcellen af en worden de frisse en jonge huidcellen daaronder zichtbaar. Daarnaast stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine waardoor bindweefselverjonging optreedt. Deze behandeling wordt ingezet om een ruwe huid glad te maken of de structuur van een (door de zon beschadigde) huid te corrigeren. Een peeling vermindert het aantal en de ernst van rimpeltjes en kleurverschillen en zal de huid in zijn geheel egaliseren. Tevens worden peelings ingezet bij acne behandeling, grove poriën en littekens. Het geeft een sterk verfrissend effect.

Soorten peelings

Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden in de keuze van de peeling en de sterkte hiervan. In sommige gevallen worden verschillende peelings in combinatie met elkaar gebruikt. Dit is afhankelijk van de conditie van uw huid en het resultaat dat we samen willen behalen. Onze huidtherapeuten maken gebruik van verschillende peelings variërend van oppervlakkig, met een korte herstelperiode, tot middel-diepe peelings die zeer duidelijke resultaten laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

  • Acne en acne littekens
  • Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken
  • Rimpeltjes
  • Grove poriën
  • Littekens (door brandwonden)

Wat kan er met een Peeling behandeld worden?

Bij een peeling wordt het bovenste laagje van de huid verwijderd met behulp van vloeistoffen die met een kwastje of gaasje op de huid worden aangebracht. Deze werkstoffen laten de opperhuid verweken waarna de dode huidcellen afschilferen. Daarnaast stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine waardoor bindweefselverjonging optreedt. Een peeling vermindert het aantal en de ernst van rimpeltjes en kleurverschillen en zal de huid in zijn geheel egaliseren. Tevens worden peelings ingezet bij acne, grove poriën en littekens. Peelings zijn er in verschillende sterktes, van mild tot intensief. De verschillende ingrediënten hebben allemaal hun eigen specifieke eigenschappen op de huid.

Wat kan een Peeling niet?

Een peeling is niet in staat plooien in de huid, ten gevolge van een overmaat aan huid, te verminderen. De peeling kan de zichtbaarheid van littekens verminderen maar niet laten verdwijnen. Bruine pigmentvlekken kunnen niet in alle gevallen worden verminderd. Uitgezette bloedvaatjes blijven zichtbaar. Hiervoor hebben wij de M22 vaatlaser, die couperose en diffuse roodheid kan verminderen.

Welke soorten Intensieve Peelings gebruiken wij?

Er zijn verschillende mogelijkheden in de keuze van ingrediënten en de sterkte hiervan. In sommige gevallen worden de peelings in combinatie met elkaar gebruikt. Dit is afhankelijk van de conditie van uw huid en het resultaat dat we willen behalen. Milde peelings worden vaak uitgevoerd in kuurverband en geven na 4-6 behandelingen resultaat en hebben een relatief korte herstelperiode; intensieve peelings geven sneller resultaat, vaak al na 1-3 behandelingen, maar hebben vaak een langere herstelperiode. De gewenste diepte van de peeling en het beoogde effect van de behandeling bepalen de keuze van de peeling. De concentratie en door het gebruik van verschillende vloeistoffen kan een peeling op verschillende dieptes worden uitgevoerd.

– Modified Jessner Peel (tot 4 lagen) – €100
– TCA 7% / Salicylic Acid 2% – €125
– TCA 15% – €125
– TCA 25% – €150
– TCA Cross – €100

Modified Jessner Peel
De Modified Jessner Peel is een behandeling om de algehele huidstructuur te verbeteren en de huid te egaliseren. Het vermindert fijne lijntjes, rimpeltjes en pigmentvlekken. Ook een huid met een grovere structuur of (acne)littekens zullen resultaatgericht worden aangepakt. Een Modified Jessner Peel bevat 14% melkzuur, 14% salicylzuur en 14% resorcinol, en is dus ook goed in te zetten bij (rest)acne. Het heeft een sterkere etsende werking dan enkel salicylzuur door toevoeging van resorcinol. Door de combinatie met salicylzuur werkt dit ook door in de diepere lagen. Uw huid heeft een aantal dagen nodig om te herstellen.

TCA Peeling
Een TCA peeling wordt ingezet om een grauwe en vlekkerige huid egaler te maken. Het vermindert het aantal en de ernst van rimpels en kleurverschillen en is uitermate geschikt om de structuur van een door de zon beschadigde huid te verbeteren. Tevens worden TCA Peelings ingezet bij (acne) littekens en grove poriën. Een TCA peeling geeft een sterk verfrissend effect en is ook geschikt voor hals, decolleté en handen. De huid zal weer stralender, gladder en jeugdiger worden. TCA Cross is een speciale techniek waarbij we een zeer sterke TCA Peeling aanbrengen op littekentjes om collageen aanmaak te stimuleren en de scherpe randen van littekens te verminderen. Vaak passen we deze behandeling toe in combinatie met een Gefractioneerde laserbehandeling .

Voor de behandeling

Tijdens het intakegesprek bepalen we welke peeling voor uw huid en uw wensen het beste volstaat. Peelings worden geadviseerd in kuurverband, ondersteunend door de juiste producten voor thuis, om het optimale resultaat te behalen. De ondersteuning bestaat onder andere uit een product met 12% glycolzuur, een dagcrème met bescherming tegen UV-straling en een nabehandelingscrème. U dient uw huid elke avond in te smeren met het product met glycolzuur om de huid te laten ‘wennen’ aan de peeling. Vermijd de huid rond de ogen. Het is mogelijk dat het aanbrengen een jeukend en tintelend gevoel geeft, dit is normaal. Geeft het product een te sterke irritatie (roodheid en schilfering) dan moet u een applicatie overslaan, totdat de huid weer helemaal hersteld is. Doe altijd een stap terug als de huid gaat irriteren! Na ruim 10 minuten brengt u zo nodig een hydraterende crème aan. Overdag dient u een zonbescherming van minstens SPF 30 te gebruiken. Indien u regelmatig last heeft van een koortsblaar vragen wij u dit te melden.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling dient u de huid thuis goed te reinigen en brengt u geen crèmes of make-up aan. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. De huidtherapeut maakt uw huid schoon, ontvet uw huid en brengt de peeling aan in laagjes. Tussen de verschillende lagen wordt een aantal minuten gewacht totdat deze is ingetrokken. Bij het aanbrengen ontstaan een branderig gevoel. Er wordt een ventilator gebruikt om het voor u comfortabeler te maken. Na enkele minuten wordt de huid eventueel nog gekoeld zodat het branderige gevoel snel zal verminderen. Zo nodig wordt er nog een laagje Retinol 4% aangebracht om het vervellingsproces te optimaliseren. Indien het branderige gevoel u tegen staat kunt u kiezen voor MeLine; hierbij is dit gevoel veel minder sterk maar het resultaat in kuurvorm minstens zo effectief.

Na de behandeling

De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de peeling. Bij een Modified Jessner Peel en TCA peeling moet u rekenen op 5 tot 10 dagen herstelperiode. De huid ziet er direct na de behandeling rood en gezwollen uit, vergelijkbaar met een flinke verbranding door de zon. In de navolgende dagen kan de huid strak aanvoelen en mogelijk veranderen in een donkerdere kleur. Het schilferen en vervellen ontstaat zo’n 2 dagen na de peeling. Het is absoluut verboden om aan losse vellen te wrijven, scrubben, trekken of pulken. Deze moeten geleidelijk en spontaan afvallen. Anders kunnen er infecties, donkere vlekken en mogelijk littekens ontstaan. Dezelfde dag moet u uw huid drooghouden en enkel wassen met water. De dagen daarna dient u de huid frequent in te smeren met de nabehandelingscrème tot de huid geheel genezen is. U mag uw huid 6-12 weken niet blootstellen aan de zon of zonnebank, afhankelijk van de diepte van de peeling. Breng elke 2 uur een zon beschermend product (minimaal SPF 30) aan, ook wanneer de zon niet schijnt. Zonblootstelling kan donkere of witte vlekken veroorzaken. Indien u een bleekcrème of lokale acne medicatie gebruikt dient u deze 2 dagen van tevoren te staken en 3 dagen na de peeling weer te hervatten. Roken vertraagt het wondgenezingsproces, waardoor het langer duurt voordat de huid of korstvorming geneest.

Te verwachten resultaat

Al na één behandeling is het effect van de peeling zichtbaar. Maar voor een optimaal resultaat zijn er 3 behandelingen nodig, met tussenpozen van 4 weken. Het resultaat van de peeling kan maanden tot jaren blijven bestaan. Indien gewenst kan men de peeling herhalen. U kunt het resultaat behouden door thuis het product met de lage concentratie glycolzuur te blijven gebruiken.

Aantal benodigde behandelingen

Er zijn gemiddeld 1 tot 3 peelings nodig om het gewenste resultaat te verkrijgen. Hierna moet de huid onderhouden worden en is meestal één behandeling per 3 tot 6 maanden voldoende.

Behandelfrequentie

We behandelen 1x per 4 weken. Het is belangrijk dat de huid tussentijds goed kan herstellen voor een mooier en beter resultaat.

Kosten en vergoeding

Soms worden peelings in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van de indicatie. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

Tarieven

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

blank