Microdermabrasie

Microdermabrasie is een mechanische peeling waarbij dode huidcellen verwijderd worden. Het verbetert de doorbloeding en de huid wordt gestimuleerd om zich te vernieuwen. Het werkt voornamelijk op de opperhuid en zorgt er daardoor voor dat werkzame stoffen in producten beter worden opgenomen.  De laatste jaren is microdermabrasie een erg populaire behandeling geworden doordat er al na 1 behandeling een mooi resultaat te zien is. Wel geeft microdermabrasie in kuurverband het mooiste resultaat.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

  • Huidopfrisser / rokershuid
  • Ouder wordende huid / fijne rimpels / huidverslapping
  • Littekens / acne littekens
  • Onzuivere huid
  • Grove porien / grove huidstructuur
  • Zonbeschadeging

Microdermabrasie kan ook voorafgaand aan een peeling aangepakt worden om de peeling in intensiteit te versterken.

Hoe werkt microdermabrasie?

Bij huidkliniek Twente werken wij met de ULTRAPEEL II. Dit is een apparaat waar zowel een medische als cosmetische vorm van microdermabrasie toegepast kan worden, doordat het apparaat ingesteld kan worden op intensiteit. Hierdoor is er vrij vlot een mooie huidverbetering zichtbaar. Het apparaat zuigt de huid vacuüm en tegelijkertijd worden er steriele kristallen langs de huid gezogen om zo de opperhuid te verwijderen. Dit kan zowel heel oppervlakkig als wat dieper gedaan worden. De behandeling wordt meestal als (licht) gevoelig ervaren.

Na de behandeling kan de huid wat rood en gloeiend zijn alsof u in de zon gezeten heeft, en afhankelijk van intensiteit van de behandeling kunnen er enkele puntbloedingen aanwezig zijn. De huid voelt dan gelijk gladder en frisser aan. Na enkele dagen kan er schilfering ontstaan en voelt de huid zacht en glad aan en zal het er egaler uitzien. De doorbloeding is gestimuleerd en dode huidcellen zijn verwijderd, de huid heeft een boost gekregen. Eventuele littekens/ pigmentvlekjes of fijne rimpels zullen na enkele tijd vervagen, maar zullen met deze behandeling niet helemaal verdwijnen. Mocht dit uw doel zijn, dan kunt u de behandeling in combinatie uitvoeren met een van onze andere behandelingen. De huid zal nu beter eventuele werkzame stoffen opnemen en indien nodig zullen wij u adviseren juiste producten te gebruiken voor een zo optimaal mogelijk resultaat. (Na de behandeling zal de huid na behandeld worden met een Illuma reiniger van Image die de huid een prachtige gezonde glans geeft. )

We raden u aan om uw huid na de behandeling minimaal 2 weken niet of minimaal bloot te stellen aan zonlicht en goed te beschermen tegen de zon door overdag altijd een goede creme met minimaal spf30 of spf50 te dragen. Bij vervelling of korstjes gelieve deze zo lang mogelijk op de huid te laten zitten en er niet af pulken.

Aantal benodigde behandelingen en behandelfrequentie

Wij raden u voor een optimaal resultaat aan om te behandeling in een kuurverband te ondergaan, elke 2 tot 4 weken, afhankelijk van indicatie, intensiteit en huidtype. Dit zal in een vrijblijvend intake gesprek met u doorgenomen worden. Ook kunt u de behandeling ondergaan tot wanneer u zelf tevreden bent of eens in de zoveel tijd als opfrisser van de huid.

Kosten en vergoeding

Over het algemeen wordt microdermabrasie in het gezicht soms vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering als u komt voor het behandelen van rest acne of acne littekens. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek.

Klik hier voor meer informatie over de tarieven.

Heeft u verder nog vragen over deze behandeling, neem dan gerust contact met ons op!