Microdermabrasie

ULTRAPEEL

Hoe werkt Microdermabrasie?

Microdermabrasie is een mechanische peeling waarbij dode huidcellen verwijderd worden, de doorbloeding verbeterd wordt en de huid wordt gestimuleerd om te vernieuwen en nieuwe cellen aan te maken. Het werkt voornamelijk in de opperhuid en zorgt er daarom ook voor dat werkzame stoffen in producten beter worden opgenomen.  De laatste jaren is microdermabrasie een erg populaire behandeling geworden doordat er al na 1 behandeling een mooi resultaat te zien is. Wel geeft microdermabrasie in kuurverband het mooiste resultaat.

Indicaties voor microdermabrasie

  • Huidopfrisser / rokershuid
  • Ouder wordende huid / fijne rimpels / huidverslapping
  • Littekens / acne littekens
  • Onzuivere huid
  • Grove porien / grove huidstructuur
  • Zonbeschadeging

Voor de behandeling

Om een zo mooi mogelijk resultaat te verkrijgen, is het verstandig om de huid voor te bereiden. Minimaal twee weken voor de behandeling dient u de huid elke avond in te smeren met een crème met 12% glycolzuur. Dit kan een jeukend of tintelend gevoel geven. Bij een reactie als roodheid of schilfering, dient u een applicatie over te slaan totdat de huid weer hersteld is. Het is belangrijk de huid vooraf minimaal 4 weken te beschermen tegen de zon met minimaal SPF 30. Vermijd verder het harsen van de huid zo’n 48 uur voor en na de behandeling. U dient uw huid voor de behandeling goed te reinigen en geen crèmes of make-up aan te brengen.

De behandeling

Bij huidkliniek Twente werken wij met de ULTRAPEEL II. Dit is een apparaat waar zowel een medische als cosmetische vorm van microdermabrasie toegepast kan worden, doordat het apparaat ingesteld kan worden op intensiteit. Hierdoor is er vrij vlot een mooie huidverbetering zichtbaar. Het apparaat zuigt de huid vacuüm en tegelijkertijd worden er steriele kristallen langs de huid gezogen om zo de opperhuid te verwijderen. Dit kan zowel heel oppervlakkig als wat dieper gedaan worden. De behandeling wordt meestal als (licht) gevoelig ervaren. Microdermabrasie kan ook voorafgaand aan een peeling aangepakt worden om de peeling in intensiteit te versterken.

Na de behandeling

De huid kan wat rood en gloeiend zijn alsof u in de zon gezeten heeft, en afhankelijk van de intensiteit van de behandeling kunnen er enkele puntbloedingen aanwezig zijn. De huid voelt dan gelijk gladder en frisser aan. Direct na de behandeling kunt u uw dagelijkse bezigheden prima hervatten. Indien gewenst kan de Huidtherapeut de kleur van de huid na de behandeling camoufleren met Lycogel of Image I Conceal, een herstellende make-up. Gebruik geen andere make-up op de huid. (Na de behandeling zal de huid na behandeld worden met een Iluma reiniger van Image die de huid een prachtige gezonde glans geeft).

Na enkele dagen kan er schilfering ontstaan en voelt de huid zacht en glad aan en zal het er egaler uitzien. Het is erg belangrijk niet te wrijven, scrubben of losse velletjes van de huid te trekken. Laat de huid zoveel mogelijk met rust om infecties of ontstekingen te voorkomen. Zorg ervoor dat u zich na de behandeling wederom minimaal 2 weken goed beschermt tegen de zon. Wij adviseren u dagelijks minimaal factor 30 te smeren, en dit gedurende de dag een aantal keer te herhalen. Inspanning, transpireren, sauna en hete baden dienen 24 uur na de behandeling vermeden te worden.

Te verwachten resultaat

De doorbloeding is gestimuleerd en dode huidcellen zijn verwijderd, de huid heeft een boost gekregen. Eventuele littekens/ pigmentvlekjes of fijne rimpels zullen na enkele tijd vervagen, maar zullen met deze behandeling niet helemaal verdwijnen. Mocht dit uw doel zijn, dan kunt u de behandeling in combinatie uitvoeren met een van onze andere behandelingen. De huid zal nu beter eventuele werkzame stoffen opnemen en indien nodig zullen wij u adviseren juiste producten te gebruiken voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Aantal benodigde behandelingen en behandelfrequentie

Wij raden u voor een optimaal resultaat aan om te behandeling in een kuurverband te ondergaan, elke 2 tot 4 weken, afhankelijk van indicatie, intensiteit en huidtype. Dit zal in een vrijblijvend intakegesprek met u doorgenomen worden. Ook kunt u de behandeling ondergaan tot wanneer u zelf tevreden bent of eens in de zoveel tijd als opfrisser van de huid.

Kosten en vergoeding

Soms wordt microdermabrasie in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

Tarieven

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen over deze behandeling, neem dan gerust contact met ons op!