PicoFractional laserbehandeling

Bij de PicoFractional laserbehandeling maken we gebruik van een laser die een puls geeft tot in de diepere huidlagen. Deze puls wordt opgesplitst in heel veel kleine pulsjes. Hiermee behandelen we de huid gelijkmatig en kunnen we de huidteint in zijn geheel egaliseren. Het gehele gezicht, hals of decolleté wordt behandeld in verschillende ‘passes’. Soms met een accent op bepaalde delen die minder egaal zijn. Tevens verbetert het de huidtextuur en verjongt het de huid door aanmaak van collageen. De huid verstevigt en krijgt een mooie glow. De PicoFractional behandeling is vrijwel pijnloos en geeft nadien een roodheid die ongeveer een uurtje tot 1 dag aanhoudt.

Egaliseren en verbeteren van de huidtextuur; véél resultaat en weinig herstel!

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

 • Onregelmatige pigmentaties
 • Fijne lijntjes
 • Grove poriën
 • Grove huidstructuur
 • Verslapping
 • Littekens
 • Acne littekens
 • Huidopfrisser
 • Rokershuid
 • Ouder wordende huid
 • Post inflammatoire hyperpigmentaties (vlekjes na wondjes)
 • Vlekjes na acne
 • Solaire elastosis (zonschade, actinische schade)

Hoe werkt een laserbehandeling?

De PiQo4 laser produceert licht met energie (532nm of 1064nm afhankelijk van het huidtype en het gewenste effect). De puls van zéér korte duur (picoseconden) wordt opgesplitst en door de specifieke golflengte van het laserlicht in de huid opgenomen, waar het een fotoakoestisch effect geeft. Het verbetert de huidteint en maakt collageen aan. Dit heeft een huidverjongend effect. PicoFractional; de nieuwe fotoakoestische oplossing voor huidverjonging.

PicoFractional voor Melasma

De PiQo4 laser is uitermate geschikt om Melasma mee te behandelen. De laserbehandeling heeft als doel het te veel aan pigment in de huid zowel oppervlakkig, als dieper gelegen, aan te pakken. De PiQo4 laser beschikt over het PicoFractional handstuk; een gefractioneerde methode waarbij de laserstraal gesplitst wordt in allemaal kleine laserstraaltjes. Alle huidtypen zijn met deze veilige methode goed te behandelen. Er zijn gemiddeld 1 tot 5 behandelingen nodig om het pigment te doen verminderen. Na de laserbehandeling is het belangrijk het pigment remmend serum van MeLine te gebruiken om thuis de aanmaak van pigment verder te remmen.  De huid kan na de behandeling mogelijk tijdelijk iets donkerder verkleuren, dat met het te veel aan pigment in de huid, in 2 tot 6 weken afschilfert of opgeruimd wordt in de dieper lagen. Zie Pigmentlaserbehandeling.

blank

blank

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of uw huid geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met u gaan bespreken:
– Uw huid mag niet zongebruind zijn door de zon of zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid kan na een laserbehandeling lichte of donkere verkleuringen gaan vertonen. Het is daarom belangrijk uw huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Uw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Wij vragen u op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. U krijgt een bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. We kiezen de juiste instelling, afgestemd op uw type huid. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt alsof een warm elastiekje tegen de huid aan schiet als ‘prikjes’. Men verdraagt dat meestal goed.

We koelen de huid om hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Om dit te beperken raden we aan de huid dezelfde dag nog een aantal keren 10 minuten te koelen. Er kunnen in de dagen na de behandeling kleine donkere korstjes of schilfertjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Aan deze korstjes mag u niet wrijven of krabben in verband met littekenvorming en infectie. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt.

Het doel van de behandeling is het egaliseren van de huid. Het mooiste is om de behandeling in kuurverband te doen in 2 tot 3 behandelingen.

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van het huidtype en het doel.

Meestal wordt er 6 weken tussen de behandelingen aangehouden.

Soms wordt een laserbehandeling in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen over deze behandeling, neem gerust contact met ons op!