PicoFractional

Met de PiQo4 Picolaser, kunnen we tatoeages en pigmentvlekken verwijderen. Bruine vlekken, zonnevlekken, Lentigo solaris, Melasma, Cafe au lait, donkere kringen onder de ogen en ander pigment. Zowel in het gezicht als op het lichaam. We zien bijvoorbeeld ook vaak pigmentvlekken op de handen door de zon. De PiQo4 Picolaser is op dit moment de beste laser op de markt die deze vlekken kan verwijderen en de huid weer egaal kan maken.

PicoFractional voor skintoning en huidverjonging

Bij de PicoFractional methode maken we gebruik van een puls die opgesplitst wordt in heel veel kleine pulsjes. Hiermee behandelen we de huid gelijkmatig en kunnen we de huidteint in zijn geheel egaliseren. Het gehele gezicht wordt behandeld in verschillende ‘passes’. Soms met een accent op bepaalde delen die minder egaal zijn. Tevens verbetert het de huidtextuur. De behandeling is vrijwel pijnloos en geeft nadien een roodheid die ongeveer een uurtje aanhoudt.

Hoe werkt een laserbehandeling?

De Picolaser PiQo4 produceert licht met energie. Deze puls van zéér korte duur (picoseconden) en wordt door de specifieke golflengte van het laserlicht in de huid opgenomen waar het een fotoakoestisch effect heeft en daadoor de huidteint verbeterd en collageen aanmaakt. De laser is selectief en beschadigd ander structuren in de huid niet.

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of uw huid geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met u gaan bespreken:
– Uw huid mag niet zongebruind zijn door de zon of zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid kan na een laserbehandeling lichte of donkere verkleuringen gaan vertonen. Het is daarom belangrijk uw huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Uw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

De behandeling

Wij vragen u op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. U krijgt een bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. We kiezen de juiste instelling, afgestemd op uw type huid. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt alsof een warm elastiekje tegen de huid aan schiet als ‘prikjes’. Men verdraagt dat meestal goed.

Na de laserbehandeling

We koelen de huid om hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Om dit te beperken raden we aan de huid dezelfde dag nog een aantal keren 10 minuten te koelen. Er kunnen in de dagen na de behandeling kleine donkere korstjes of schilfertjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Eerst worden vlekjes wat donkerder. Aan deze korstjes mag u niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt.

Te verwachten resultaat

Het doel van de behandeling is het egaliseren van de huid. Het mooiste is om de behandeling in kuurverband te doen in 1 tot 3 behandelingen. Behandelingen vinden met een tussenpozen van 2-4 weken plaats.

Aantal benodigde behandelingen

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van het huidtype.

Behandelfrequentie

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal wordt er 2-4 weken tussen de behandelingen aangehouden zodat we het resultaat van de vorige behandeling goed kunnen beoordelen.

Kosten en vergoeding

Soms wordt een laserbehandeling in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen en tarieven.

Heeft u verder nog vragen over deze behandeling, neem gerust contact met ons op!