Vaatlaserbehandeling

Heeft u last van een rode huid, storende bloedvaatjes op de wangen of een spinnekopje? Zijn er rode vaatjes ontstaan in een litteken na een operatie? Heeft u kleine, helderrode bloedblaasjes in het gezicht of op het lichaam. Met onze M22 laser en Mydon Nd:YAG vaatlaser kunnen wij deze bloedvaatjes eenvoudig verwijderen. Het is mogelijk bloedvaatjes op vrijwel het hele lichaam te laseren. De M22 laser is de beste en meest effectieve laser op de markt voor het behandelen van diffuse roodheid en rode bloedvaatjes.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

 • Couperose
 • Teleangiëctastieën
 • Spider naevus
 • Diffuse roodheid
 • Rosacea
 • Kersenwratjes (cherry angiomen)
 • Bloedvatgezwel (seniele angiomen en venous lake)
 • Rode acnelittekens
 • Wijnvlekken (naevus flammeus)
 • Ooievaarsbeet (naevus van Unna)
 • Rode kippennek (poikiloderma van civatte)
 • Rode adertjes op de benen
 • Blauwe adertjes in het gezicht
 • Blauwe adertjes op de benen (besenreiser varices)

Hoe werkt een vaatlaserbehandeling?

De laser produceert licht met hoge energie. Rode bloedcellen worden daardoor selectief opgewarmd waardoor de bloedvaatjes vervolgens door het lichaam worden opgeruimd. Met onze M22 laser en Mydon vaatlaser zijn deze storende bloedvaatjes, diffuse roodheid, spider naevi, couperose, een wijnvlek of rode huid eenvoudig te behandelen. Ook indien er bloedvaatjes zijn ontstaan in een litteken is dat zeer goed behandelbaar. De laser is selectief en beschadigd andere structuren in de huid niet.

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of uw huid geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met u gaan bespreken:
– Uw huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Een laserbehandeling kan bij een te bruine huid lichte of donkere plekken veroorzaken. Na de behandeling is het daarom belangrijk uw huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 20, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Uw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

De laserbehandeling

Wij vragen u op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. U krijgt een bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. We gebruiken een gel om makkelijk over de huid te glijden en kiezen de juiste instelling afgestemd op uw type huid en bloedvaatjes. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt alsof een warm elastiekje tegen de huid aan schiet. Men verdraagt dat meestal goed. U kunt gerust een uur voor de behandeling een pijnstillend middel innemen, maar meestal zal dat niet nodig zijn.

Na de laserbehandeling

We koelen de huid om hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Om dit te beperken raden we aan de huid dezelfde dag nog een aantal keren 10 minuten te koelen. Soms kan, met name in het gezicht, een zwelling ontstaan die enkele dagen aanhoudt. Ook kunnen er in de dagen na de behandeling kleine korstjes of schilfertjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Aan deze korstjes mag u niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag vaseline op te smeren zullen deze korstjes snel verdwijnen. De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten die de huiddoorbloeding stimuleren (sporten, sauna, hete baden, etc.) afgeraden.

Te verwachten resultaat

Het doel van de behandeling is het verwijderen van rode en blauwe verkleuringen van de huid. Ongeveer 6 weken na de eerste behandeling is het resultaat van de vorige behandeling zichtbaar en kan er weer een behandeling volgen. Niet altijd wordt het gewenste resultaat bereikt. Er kunnen altijd nieuwe bloedvaatjes ontstaan, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn. In het eerste gesprek zullen we u vertellen wat u als resultaat mag verwachten.

Aantal benodigde behandelingen

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van de grootte van de aandoening. Tevens is de hoeveelheid aan bloedvaatjes dat gelaserd moet worden van belang. Voor het gezicht hebben we gemiddeld 1-3 behandelingen nodig voor een couperose behandeling. Sommige afwijkingen moeten vaker behandeld worden.

Behandelfrequentie

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal wordt er 6 weken tussen de behandelingen aangehouden zodat we het resultaat van de vorige behandeling goed kunnen beoordelen.

Kosten en vergoeding

Soms wordt een vaatlaserbehandeling in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

Tarieven

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen over deze behandeling, neem gerust contact met ons op!