Vaatlaserbehandeling

Storende bloedvaatjes als couperose of een rode huid kunnen eenvoudig behandeld worden met een laserbehandeling. Zowel vaatjes in het gezicht als op het lichaam kunnen wij zeer goed behandelen. Spider naevi (spinnekopje), couperose, een wijnvlek, diffuse roodheid, zijn allemaal voorbeelden van vaatjes die goed behandeld kunnen worden. Ook vaatjes in of om een litteken kunnen wij goed behandelen. De rode kleur verdwijnt meestal in één tot drie behandelingen. Voor uitgebreidere aandoeningen als een wijnvlek, zijn soms meer behandelingen nodig. De M22 laser is de beste en meest effectieve laser op de markt voor het behandelen van een rode huid en rode vaatjes.

De laserbehandeling zal ervoor zorgen dat u geen last meer hebt van bijvoorbeeld een vlekkerige huid. Daardoor hoeft u uw huid niet meer te bedekken met camouflage. Elk gebied op het lichaam is mogelijk om te behandelen.

M22 Laser

De laser zorgt ervoor dat het bloed in de bloedvaatjes verhit wordt waardoor het bloed gaat stollen. Een gestold bloedvaatje wordt door het lichaam opgeruimd. Er zijn genoeg andere vaatjes beschikbaar die het weefsel voorzien van voldoende bloedtoevoer. Het aantal behandelingen dat u nodigt heeft ligt tussen de één en drie, afhankelijk van de hoeveelheid vaatjes. Voor uitgebreidere aandoeningen als een wijnvlek, zijn soms meer behandelingen nodig. Meestal zijn vier tot vijf behandelingen hiervoor voldoende. Er zit zes weken tussen elke behandeling. In een gratis intake kunnen al uw vragen beantwoord worden.

Eerste gesprek voor laserbehandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of uw huid geschikt is voor de laserbehandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met u gaan bespreken voordat we daadwerkelijk kunnen beginnen met de behandeling:

  • Uw huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of selftanner.
  • De mogelijke bijwerkingen van de laserbehandeling komen aan bod en wat u kunt doen om de kans op bijwerkingen zo klein mogelijk te houden.
  • We moeten goed op de hoogte zijn over uw medicijngebruik omdat sommige medicijnen uw huid gevoeliger maakt.
  • Ook kunnen we aangeven wat de behandeling gaat kosten en of uw zorgverzekeraar  (een deel van) de behandeling zal vergoeden. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen en tarieven.

De behandeling

Vlak voor de behandeling wordt het te behandelen gebied schoon gemaakt. U krijgt een speciale bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. Vervolgens wordt er een gel aangebracht om eenvoudiger over de huid te kunnen glijden. Dan wordt de juiste instelling gekozen, afgestemd op uw type huid. De behandeling kan gevoelig zijn maar wordt vaak goed verdragen. Na de behandeling mag de huid gekoeld worden om de hitte uit de huid te halen. De huid kan dezelfde dag nog rood en plaatselijk gezwollen zijn. U merkt al na de eerste behandeling de voordelen van de behandeling. U dient uw huid te beschermen tegen de zon zodat deze niet bruin wordt.

Resultaat van de behandeling

U kunt verwachten dat na één behandeling de roodheid zeer sterk verminderd zal zijn. Een tweede behandeling wordt aangeraden om een mooier en egaler resultaat te verkrijgen. Een derde behandeling kan soms de restjes nog opruimen.

De tarieven vind u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling. Vaak wordt het behandelen van vaatjes in het gezicht vergoed. Ook voor vaatjes in of om een litteken wordt mogelijk een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar gegeven.

Heeft u verder nog vragen over deze laserbehandeling, neem dan gerust contact met ons op!