Fractionele laserbehandeling

Bij de fractionele laserbehandeling maken we gebruik van een laser die een puls geeft in de diepere huidlagen. Deze puls wordt opgesplitst in heel veel kleine pulsjes. Hiermee behandelen we de huid gelijkmatig in verschillende ‘passes’. Soms met een accent op bepaalde delen. Het verbetert (acne) littekens, de huidtextuur en verjongt de huid door aanmaak van collageen. De ‘fractional laser’ herstelt de schade in het bindweefsel waardoor littekens minder diep worden en minder opvallen. De fractionele laserbehandeling voelt aan als warme elastiekjes die tegen de huid aan schieten en is goed te verdragen. Het geeft nadien een roodheid die ongeveer 1 tot 5 dagen aanhoudt, afhankelijk van de indicatie. Het vervangt de traditionele CO2 laser met dezelfde resultaten maar met veel minder hersteltijd.

De fractionele laser vervangt de traditionele CO2 laser met dezelfde resultaten maar met veel minder hersteltijd.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

 • Acne littekens
 • Rimpeltjes
 • Fijne lijntjes
 • Huidverslapping
 • Grove huidstructuur
 • Grove poriën
 • Vlekjes na acne
 • Littekens
 • Brandwonden littekens
 • Hypopigmentaties (lichte vlekken)
 • Littekens door automutilatie
 • Chirurgische littekens
 • Rode striae

Hoe werkt een laserbehandeling?

De fractionele laser produceert licht met energie. Deze puls van zéér korte duur wordt door de specifieke golflengte van het laserlicht in de huid opgenomen. De laserstralen ‘verwonden de huid gecontroleerd’ om de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Het stimuleert de celvernieuwing in de diepte, zonder de opperhuid te beschadigen. De microscopisch fijne kanaaltjes zijn nauwelijks zichtbaar met het blote oog maar geven de huid net voldoende prikkeling. Deze prikkeling spoort de huid op een natuurlijke manier aan, tot vernieuwing en verbetering van de huid. Het maakt de huid steviger in de diepte en gladder aan het oppervlak.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of uw huid geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met u gaan bespreken:
– Uw huid mag niet zongebruind zijn door de zon of zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid kan na een laserbehandeling lichte of donkere verkleuringen gaan vertonen. Het is daarom belangrijk uw huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Uw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Wij vragen u op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. U krijgt een bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. We kiezen de juiste instelling, afgestemd op uw type huid. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt alsof een warm elastiekje tegen de huid aan schiet als ‘prikjes’. Men verdraagt dat meestal goed. De puntbloedinkjes die mogelijk ontstaan zijn binnen 5 minuten weer hersteld.

We koelen de huid om hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Er ontstaan puntbloedinkjes die direct nadien weer herstellen. Om de roodheid en zwelling te beperken raden we aan de huid dezelfde dag nog een aantal keren 10 minuten te koelen. De roodheid kan 2-5 dagen aanhouden. Er kunnen in de dagen na de behandeling kleine donkere korstjes of schilfertjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Aan deze korstjes mag u niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag Alhydran op te smeren zullen ze snel verdwijnen. De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. U mag de huid nadien camoufleren met onze medische camouflage. Dit mag direct na de behandeling aangebracht worden en beschermd ook tegen de zon. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten die de huiddoorbloeding stimuleren (sporten, sauna, hete baden, etc.) afgeraden.

Het doel van de behandeling is de huidstructuur te verbeteren. Het mooiste is om de behandeling in kuurverband te doen in 2 tot 4 behandelingen.

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van het huidtype en het doel. Meestal wordt het gewenste resultaat bereikt in 2-4 behandelingen.

Meestal wordt er 6 weken tussen de behandelingen aangehouden.

Soms wordt een laserbehandeling in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen over deze behandeling, neem gerust contact met ons op!