Huidproblemen

Voor veel huidproblemen een oplossing

Acne

Heeft u last van pukkels en/of puistjes, rode vlekjes, een bobbelige huidstructuur en/of een vette huid? Dan heeft u waarschijnlijk last van een vorm van acne. Lees hier hoe acne ontstaat, welke vormen van acne er allemaal zijn en hoe het te behandelen is.

Lees meer

Huidveroudering

Iedereen wordt ouder. Dit kenmerkt zich vaak door het zien van fijne lijntjes, rimpels, een slapper wordende huid, pigmentvlekken en het ontstaan van goedaardige huidtumoren. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om ‘mooier’ oud te worden.

Lees meer

Pigmentvlekken

Heeft u last van pigmentvlekken, zonnevlekken of een andere vorm van pigment op uw huid? Dit is vaak goed te behandelen. Wij bieden verschillende behandelmogelijkheden om veel soorten pigment aan te pakken en geven u adviezen om dit in de toekomst te voorkomen.

Lees meer

Melasma

Melasma is een onschuldige vorm van hyperpigmentatie in het gezicht. De plekken zijn grillig van vorm en bevinden zich met name op de wangen, het voorhoofd of de bovenlip. Deze pigmentvlekken zijn meestal te herleiden aan een hormonale schommeling. Vaak blijven ze bestaan en komen ze elke zomer weer terug.

Lees meer

Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische aandoening die zich uit in roodheid van de gezichtshuid. Het kenmerkt zich door rode vaatjes, bultjes en/of ontstekingen. Rosacea kan ook branderig of pijnlijk aanvoelen. Rosacea is veelal goed te behandelen en te kalmeren. Lees hier hoe wij dit aanpakken.

Lees meer

Couperose

Sommige mensen hebben last van een rode huid of storende rode bloedvaatjes in het gezicht of op het lichaam. Dit noemen we couperose of diffuse roodheid, en kan goed behandeld worden middels de vaatlaser. Ook andere roodheden, zoals bijvoorbeeld een spider neavus (spinnekopje), kunnen wij behandelen.

Lees meer

Ongewenste haargroei

Bij ons kunt u terecht voor een behandeling met de LightSheer Diode laser. Heeft u last van ongewenste haargroei? Dan is ontharen met deze laser de beste behandeling voor u. Wij beschikken over 2 handstukken om zo vlot en effectief mogelijk tot een haar vrij resultaat te komen.

Lees meer

Littekens

Heeft u last van storende littekens in uw gezicht of op uw lichaam? Wij behandelen zowel acne littekens, als littekens verkregen door bijvoorbeeld een ongeluk. Littekens kunnen in veel gevallen minder zichtbaar gemaakt worden. Lees hier op welke manieren wij dit kunnen doen.

Lees meer

Ongewenste tatoeage

Het verwijderen van een tatoeage of permanente make-up met laser is mogelijk doordat de laser licht uitzendt, wat de inkt vergruist in minuscule deeltjes die veilig afgevoerd worden door het lichaam. Wij beschikken over een ultra snelle picolaser, die alle kleuren aanpakt.

Lees meer

Grove poriën

Of je aanleg hebt voor het krijgen van grove poriën is vaak genetisch bepaald. Grove poriën kunnen door sommigen als storend en ontsierend worden ervaren. Gelukkig zijn er een aantal behandelmogelijkheden om grove poriën wat te verfijnen en te voorkomen dat ze groter worden. Wij adviseren je graag.

Lees meer

Beenvaatjes

Heeft u last van storende vaatjes op uw benen? Beenvaatjes zijn kleine rode of blauwe verwijde vaatjes en komen met name voor op de kuiten. Ze vormen vaak kluitjes of vertakkingen. Deze vaatjes worden ook wel besenreiser varices genoemd. Veel mensen vinden het voornamelijk cosmetisch storend.

Lees meer

Huidoneffenheden

Sommige mensen krijgen bij het ouder worden last van huidoneffenheden. Deze kunnen zowel op het gezicht als op het lichaam ontstaan, en worden goedaardige huidtumoren genoemd. Gelukkig zijn vrijwel alle huidoneffenheden eenvoudig en vaak zonder littekens te verwijderen. Bekijk hier onze voor- en nafoto’s.

Lees meer

Wijnvlek

Een wijnvlek uit zich als een rode tot paarse vlek en komt het meest voor in het gezicht, maar kan ook op het lichaam voorkomen. Helaas zal deze vaatafwijking nooit spontaan verdwijnen. Gelukkig kunnen onze twee vaatlasers de roodheid, dus de bloedvaatjes in de wijnvlek, doen vervagen of zelfs helemaal doen verdwijnen.

Lees meer

Keratosis pilaris

Veel mensen hebben last van kleine rode verharde bultjes op hun bovenarmen en/of bovenbenen, billen of wangen. Deze bultjes voelen ruw aan en kunnen soms ontsteken, vooral als er aan gekrabbeld wordt. Deze aandoening komt voornamelijk bij jongeren voor en kan in de winter wat verergeren. Lees hier wat we hiertegen kunnen doen.

Lees meer

Dermatitis Perioralis

Dermatitis perioralis (clownseczeem) is een ontsteking van de huid rondom de neuslippenplooi, mond en kin. Het kenmerkt zich voornamelijk door roodheid, soms vrij vurig, met droge pukkeltjes en soms wat schilfers. De daadwerkelijke oorzaak is vaak niet duidelijk. Wel kunnen we u d.m.v. behandeling en juiste adviezen goed helpen.

Lees meer

Poikiloderma van Civatte

Poikiloderma van Civatte is een goedaardige huidaandoening die voorkomt op de zonbeschenen plaatsen van de huid. Het kenmerkt zich door grillige roodbruine verkleuringen die vaak te zien zijn in de hals of op het decolleté. Deze aandoening zal nooit vanzelf verdwijnen maar is gelukkig goed te behandelen middels onze vaatlaser!

Lees meer

Naevus van Ota

Een Naevus van Ota is een blauw/grijze vlek die vaak al vanaf de geboorte aanwezig is. De vlek is bevindt zich altijd in het gezicht. Soms kan het oog ook zijn aangedaan waardoor een blauwe verkleuring in het oogwit te zien is. Veel mensen schamen zich voor de vlek omdat het kan lijken op een blauwe plek. Lees hier wat de behandelmogelijkheden zijn.

Lees meer

Naevus Spilus

Een Naevus Spilus is een goedaardige moedervlek. Het kenmerkt zich als een lichte vlek met daarin donkere spikkels. Vaak is de vlek vanaf de geboorte al aanwezig maar de spikkels kunnen soms later pas ontstaan. Een Naevus Spilus is vaak effectief te behandelen middels lasertherapie! Lees hier meer over het behandelen van een Naevus Spilus.

Lees meer

Café au Lait

Een Café au Lait macula is een lichtbruine vlek. De letterlijke vertaling “koffie met melk” geeft al aan hoe de vlek eruit ziet. Het gaat om een goedaardige vlek die meegroeit met het lichaam. Helaas zal de vlek nooit spontaan vanzelf verdwijnen. Het behandelen van deze aandoening is lastig, lees er hier meer over.

Lees meer

Acanthosis Nigricans

Acanthosis Nigricans is een aandoening waarbij de huid verdikt is en daarnaast een donkere verkleuring laat zien. De aandoening is vooral te zien bij mensen met een donkerdere huidskleur. De behandeling voor Acanthosis Nigricans bestaat uit zowel laserbehandelingen in combinatie met productadvies. Lees hier meer.

Lees meer

Automutilatie

Automutilatie is een ander woord voor zelfverwonding. Er zijn vele verschillende redenen waarom hiervoor wordt gekozen. Helaas kan dit ontsierende littekens veroorzaken die blijvende herinneringen kunnen geven aan een vervelende periode. Wij gaan graag met u in gesprek over wat we voor u kunnen betekenen.

Lees meer

Ulerythema Ophryogenes

Ulerythema Ophryogenes is een combinatie van een rode huid waarbij veel kleine bultjes voelbaar zijn. Vaak ontstaat deze aandoening al op vroege leeftijd. Middels zowel lasertherapie als het gebruik van de juiste producten kunnen zowel de roodheid als de textuur van de huid effectief worden aangepakt!

Lees meer

Voeding

Voeding kan een belangrijke rol spelen bij diverse huidaandoeningen. Denk hierbij aan Acne en Rosacea. Het nuttigen van de juiste voedingsmiddelen of het innemen van de juiste supplementen kunnen klachten doen verminderen, vooral wanneer sprake is van intoleranties. Lees hier meer.

Lees meer