Beenvaatjes

Verwijder storende vaatjes en egaliseer jouw huid.

Elimineer rode en blauwe vaatjes

Behandel vaatjes zonder kous

Voel je mooi en blij

Heb jij last van storende vaatjes op je benen? Je bent niet de enige, veel mensen vinden dit cosmetisch storend. Beenvaatjes zijn kleine rode of blauwe verwijde vaatjes en komen voornamelijk voor op de kuiten. Ze vormen vaak kluitjes of vertakkingen. De vaatjes heten ook wel besenreiser varices. Investeer in een oplossing en laat deze beenvaatjes veilig verwijderen met een vaatlaser.

Hoe werkt het verwijderen van beenvaatjes met laser?

Beenvaatjes komen bij veel mensen voor en in sommige gevallen zijn deze gevoelig of jeuken ze. De blauwe spataderen zitten vaak op de kuiten en bij Huidkliniek Twente behandelen we dit met een vaatlaser en dus zonder kous. Dat houdt in dat je na de behandeling géén kous hoeft te dragen, iets wat wel het geval is bij het inspuiten van de vaatjes (scleroseren). Blauwe vaatjes op en rondom de enkels zijn ook goed te behandelen met deze laser. Ook zien we soms blauwe vaatjes rond de mond, ogen of een bloedblaartje op de lip. Deze vaatjes verdwijnen vaak na één behandeling.

Met onze vaatlaser verwijderen we zowel de rode als blauwe vaatjes veilig en effectief. De laser produceert licht en energie en dat neemt het bloed in de bloedvaatjes op. Dit verhit het vaatje en zorgt ervoor dat het lichaam de vaatjes veilig opruimt. In een intake beoordelen we of de beenvaatjes geschikt zijn voor de laserbehandeling en bespreken we de te verwachten resultaten.

Beenvaatjes ontstaan als de kleppen in de grote aderen niet meer voldoende werken. Door het ouder worden zijn de wanden van de vaten mogelijk verder uit elkaar gaan staan. Er ontstaat dan druk in het vat waardoor het bloed moeilijker terug naar het hart gaat. Door deze druk ontwikkelen zich beenvaatjes. Deze ontstane beenvaatjes zijn niet functioneel voor het lichaam en doen vaak niets. Hierdoor zijn ze veilig te verwijderen met mooie resultaten.

Vanaf € 75,-

We maken altijd een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van beenvaatjes

Wat kan worden behandeld?

  • Blauwe adertjes op de benen (besenreiser varices)
  • Blauwe adertjes in het gezicht
  • Bloedvatgezwel (seniele angiomen en venous lake)

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De behandeling

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek bepalen we of jouw huid geschikt is voor deze behandeling en bespreken we het te verwachten resultaat. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je bespreken:

– De huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Een laserbehandeling veroorzaakt bij een te bruine huid mogelijk lichte of donkere plekken. Na de behandeling is het daarom belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 20, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor de kans bestaat dat er blaren en littekens ontstaan. Onder andere antibiotica geven mogelijk lichtovergevoeligheid. Het is daarom belangrijk om jouw medicijngebruik te melden.

Tijdens de behandeling

Wij vragen je om op de dag van de behandeling geen crèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen en maken daardoor de behandeling minder werkzaam. Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. We gebruiken een gel om makkelijk over de huid te glijden en kiezen de juiste instelling, afgestemd op jouw type huid en bloedvaatjes. De behandeling is mogelijk gevoelig, het voelt alsof er een warm elastiekje als ‘prikjes’ tegen de huid aan schiet. Men verdraagt dat meestal goed. Neem voor de zekerheid gerust een uur voor de behandeling een pijnstillend middel in, maar meestal is dat niet nodig.

Na de behandeling

Om de hitte uit de huid te halen, koelen we de huid. Meestal ontstaat er enige roodheid en zwelling in en rondom het behandelde gebied. In de dagen na de behandeling ontstaan er heel soms kleine korstjes of schilfertjes die vanzelf los laten. Aan deze korstjes mag je niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag vaseline op te smeren verdwijnen deze korstjes snel. De huid is na de behandeling kwetsbaar, dus het is van belang dat je deze voorzichtig behandelt. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag, maar zorg dat je de huid goed droogdept. Tot een week na de behandeling raden we je zeer sterk af om activiteiten te ondernemen die de doorbloeding stimuleren (sporten, sauna, hete baden, etc.).

Over ons

Al 17+ jaar jouw huidexpert.

We begrijpen dat het zichtbaar maken van huidproblematiek confronterend is. Je bent niet de enige; elke huid vertoont schade of problemen. Dat is precies waarom wij gespecialiseerd zijn in complete en op maat gemaakte behandeltrajecten. Wij streven altijd naar het hoogst mogelijke resultaat en geven jouw huid de beste zorg en de transformatie die je verdient.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

17+ jaar huidtherapeut & technologische expertise

Alleen de nieuwste en beste apparatuur & producten

Zichtbare resultaten en 3000+ positieve reviews

Ervaringen

Tarieven

Per behandeling

Intake€0,-
- 1 plekje€75,-
- Klein gebied€175,-
- Middel gebied€225,-
- Groot gebied€325,-

Voor en na resultaten

Meer over beenvaatjes laseren

Het doel van de behandeling is het verwijderen van rode en blauwe verkleuringen van de huid. Ongeveer 12 weken na de eerste behandeling is het resultaat van de vorige behandeling zichtbaar en kan er weer een behandeling volgen. Niet altijd wordt het gewenste resultaat bereikt. Er kunnen altijd nieuwe bloedvaatjes ontstaan, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn. In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat je als resultaat mag verwachten.

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van de grootte van de aandoening. Tevens is de hoeveelheid aan bloedvaatjes dat gelaserd moet worden van belang. Voor beenvaatjes hebben we gemiddeld 2-3 behandelingen nodig. Sommige afwijkingen moeten vaker behandeld worden.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal wordt er 12 weken tussen de behandelingen aangehouden zodat we het resultaat van de vorige behandeling goed kunnen beoordelen.

Over het algemeen worden enkel aandoeningen in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek.

De tarieven vind je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heb je verder nog vragen over het laseren van beenvaatjes, neem dan gerust contact met ons op!