De Mydon vaatlaser is momenteel de beste vaatlaser op de markt om storende blauwe bloedvaatjes in het gezicht of op de benen te verminderen. Deze blauwe spataderen zien we vaak op de kuiten en kunnen we behandelen zonder kous. Na de behandeling hoef je namelijk géén kous te dragen, wat wel het geval is bij het inspuiten van de vaatjes (scleroseren). Ook kunnen wij blauwe vaatjes op en rondom de enkels goed behandelen met deze laser. Soms zien we blauwe vaatjes rond de mond, ogen of een bloedblaartje op de lip. Vaak zijn deze vaatjes in 1 behandeling verdwenen.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

  • Blauwe adertjes op de benen (besenreiser varices)
  • Blauwe adertjes in het gezicht
  • Bloedvatgezwel (seniele angiomen en venous lake)

Hoe werkt een vaatlaserbehandeling?

De Long pulse Nd:YAG Mydon vaatlaser produceert licht met hoge energie. Rode of blauwe bloedvaatjes worden daardoor selectief opgewarmd waardoor de bloedvaatjes vervolgens door het lichaam worden opgeruimd. Met onze Mydon vaatlaser zijn deze storende bloedvaatjes eenvoudig te behandelen. De laser is selectief en beschadigd andere structuren in de huid niet.

erg vriendelijk en vakkundig

 

Goede behandeling, erg vriendelijk en vakkundig 👌👌

Ina

Daniëlle heeft mij eerlijk advies

 

Daniëlle heeft mij eerlijk advies gegeven over de behandelingen en de te verwachten resultaten. Tijdens de behandeling heeft ze alles rustig uitgelegd en was het heel ontspannen. Het resultaat is erg mooi, ik ben er erg blij mee!

Myrte

wat een verschil al!

 

Wederom prettig geholpen door Loes. 2e keer beenvaatjes laseren en wat een verschil al! Vakkundig en gezellig

Joanie

Duidelijke uitleg bij de behandeling

“Prima, netjes ontvangen, duidelijke uitleg bij de behandeling.”

Monique

Goed bevallen!

“Is me goed bevallen! En wat een mooi opgeknapt pand!”

Sandra

Fijn geholpen

“Vriendelijk ontvangst, kennis van zaken en fijn geholpen”

Annette

Goede voorlichting

“Vriendelijk ontvangen. Goed voorgelicht over de behandeling en snel aan de beurt!”

A.M.

Behandeling was goed vol te houden

“Prima! Behandeling was goed vol te houden. Ontzettend aardige medewerkster.”

Yvonne

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:

- De huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Een laserbehandeling kan bij een te bruine huid lichte of donkere plekken veroorzaken. Na de behandeling is het daarom belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 20, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
- Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Wij vragen je op de dag van de behandeling geen crèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. We gebruiken een gel om makkelijk over de huid te glijden en kiezen de juiste instelling, afgestemd op jouw type huid en bloedvaatjes. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt alsof een warm elastiekje tegen de huid aan schiet als ‘prikjes’. Men verdraagt dat meestal goed. Je kan gerust een uur voor de behandeling een pijnstillend middel innemen, maar meestal zal dat niet nodig zijn.

We koelen de huid om hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Er kunnen in de dagen na de behandeling kleine korstjes of schilfertjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Aan deze korstjes mag je niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag vaseline op te smeren zullen deze korstjes snel verdwijnen. De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten die de doorbloeding stimuleren (sporten, sauna, hete baden, etc.) zeer sterk afgeraden.

Het doel van de behandeling is het verwijderen van rode en blauwe verkleuringen van de huid. Ongeveer 12 weken na de eerste behandeling is het resultaat van de vorige behandeling zichtbaar en kan er weer een behandeling volgen. Niet altijd wordt het gewenste resultaat bereikt. Er kunnen altijd nieuwe bloedvaatjes ontstaan, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn. In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat je als resultaat mag verwachten.

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van de grootte van de aandoening. Tevens is de hoeveelheid aan bloedvaatjes dat gelaserd moet worden van belang. Voor beenvaatjes hebben we gemiddeld 2-3 behandelingen nodig. Sommige afwijkingen moeten vaker behandeld worden.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal wordt er 12 weken tussen de behandelingen aangehouden zodat we het resultaat van de vorige behandeling goed kunnen beoordelen.

Over het algemeen worden enkel aandoeningen in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek.

De tarieven vind je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heb je verder nog vragen over het laseren van beenvaatjes, neem dan gerust contact met ons op!

VOOR EN NA RESULTATEN BEENVAATJES

Druk op de pijltjes om de volgende foto's te zien.