Beenvaatjes

Persoonlijk behandelplan

15+ jaar ervaring in laserbehandelingen

Kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten

Heeft u last van storende vaatjes op uw benen? Beenvaatjes zijn kleine rode of blauwe verwijde vaatjes en komen met name voor op de kuiten. Ze vormen vaak kluitjes of vertakkingen. Deze vaatjes worden ook wel besenreiser varices genoemd. Veel mensen vinden het voornamelijk cosmetisch storend.

Hoe werkt het verwijderen van beenvaatjes met laser?

Het hebben van beenvaatjes komt veel voor en in sommige gevallen kunnen ze gevoelig zijn of jeuken. Deze blauwe spataderen zien we vaak op de kuiten en kunnen we behandelen zonder kous. Na de behandeling hoef je namelijk géén kous te dragen, wat wel het geval is bij het inspuiten van de vaatjes (scleroseren). Ook kunnen wij blauwe vaatjes op en rondom de enkels goed behandelen met deze laser. Soms zien we blauwe vaatjes rond de mond, ogen of een bloedblaartje op de lip. Vaak zijn deze vaatjes in 1 behandeling verdwenen.

Met onze vaatlaser kunnen we zowel rode als blauwe vaatjes veilig verwijderen. De laser produceert licht met energie die wordt opgenomen door het bloed in de bloedvaatjes. Dit verhit het vaatje waarna het lichaam de vaatjes veilig opruimt. In een intake wordt gekeken of de beenvaatjes geschikt zijn voor de laserbehandeling en wordt er besproken welke resultaten u kunt verwachten.

Beenvaatjes ontstaan als de kleppen in de grote aderen niet meer voldoende werken. Dit kan komen doordat de wanden van de vaten verder uit elkaar gaan staan door het ouder worden. Er komt dan druk in het vat te staan en het bloed kan moeilijker terug naar het hart. Door deze druk ontwikkelen zich beenvaatjes. Deze ontstane beenvaatjes zijn niet functioneel voor het lichaam en doen vaak niets. Ze kunnen hierdoor veilig verwijderd worden met mooie resultaten!

Vanaf € 75,-

We maken altijd een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van beenvaatjes

Wat kan worden behandeld?

  • Blauwe adertjes op de benen (besenreiser varices)
  • Blauwe adertjes in het gezicht
  • Bloedvatgezwel (seniele angiomen en venous lake)

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De behandeling

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:

– De huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Een laserbehandeling kan bij een te bruine huid lichte of donkere plekken veroorzaken. Na de behandeling is het daarom belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 20, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Tijdens de behandeling

Wij vragen je op de dag van de behandeling geen crèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. We gebruiken een gel om makkelijk over de huid te glijden en kiezen de juiste instelling, afgestemd op jouw type huid en bloedvaatjes. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt alsof een warm elastiekje tegen de huid aan schiet als ‘prikjes’. Men verdraagt dat meestal goed. Je kan gerust een uur voor de behandeling een pijnstillend middel innemen, maar meestal zal dat niet nodig zijn.

Na de behandeling

We koelen de huid om hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Er kunnen in de dagen na de behandeling kleine korstjes of schilfertjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Aan deze korstjes mag je niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag vaseline op te smeren zullen deze korstjes snel verdwijnen. De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten die de doorbloeding stimuleren (sporten, sauna, hete baden, etc.) zeer sterk afgeraden.

Over ons

Al 12 jaar een begrip.

Huidkliniek Twente is inmiddels alweer 12 jaar gevestigd in Almelo. Je kunt ons vinden in het prachtige monumentale herenhuis op de hoek van de Wierdensestraat. Bij Huidkliniek Twente vinden we de kwaliteit van de behandelingen en je voorzien van eerlijke en juiste informatie betreffende deze behandelingen van zeer groot belang.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

Kwaliteitsgeregistreerde Paramedici

Aangesloten bij de NVH

Professioneel & verantwoord

Ervaringen

Tarieven

Per behandeling

Intake€0,-
- 1 plekje€75,-
- Klein gebied€175,-
- Middel gebied€225,-
- Groot gebied€325,-

Voor en na resultaten

Meer over beenvaatjes laseren

Het doel van de behandeling is het verwijderen van rode en blauwe verkleuringen van de huid. Ongeveer 12 weken na de eerste behandeling is het resultaat van de vorige behandeling zichtbaar en kan er weer een behandeling volgen. Niet altijd wordt het gewenste resultaat bereikt. Er kunnen altijd nieuwe bloedvaatjes ontstaan, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn. In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat je als resultaat mag verwachten.

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van de grootte van de aandoening. Tevens is de hoeveelheid aan bloedvaatjes dat gelaserd moet worden van belang. Voor beenvaatjes hebben we gemiddeld 2-3 behandelingen nodig. Sommige afwijkingen moeten vaker behandeld worden.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal wordt er 12 weken tussen de behandelingen aangehouden zodat we het resultaat van de vorige behandeling goed kunnen beoordelen.

Over het algemeen worden enkel aandoeningen in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek.

De tarieven vind je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heb je verder nog vragen over het laseren van beenvaatjes, neem dan gerust contact met ons op!