Permanente make-up verwijderen

Veilig en betrouwbaar

Meeste effectieve picolaser

Kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten

Heb jij spijt van jouw tattoo of permanente make-up? Bij ons kun je terecht voor de beste manier van permanente make-up verwijderen met de nieuwste picolaser. Door de hoge effectiviteit van de picolaser wordt het aantal behandelingen voor jou tot een minimum beperkt.

Hoe werkt het verwijderen van permanente make up met laser?

Het verwijderen van permanente make-up PMU met de picolaser is mogelijk, doordat de laser de inkt verpulvert waarna de inkt door het lichaam wordt opgeruimd. De picolaser zendt een puls uit van zéér korte duur waardoor de huid en wenkbrauw haartjes niet beschadigd worden.

Onze picolaser kan alle kleuren behandelen. Rode wenkbrauwen, of wenkbrauwen die geel, blauw, groen of grijs zijn geworden is voor onze picolaser geen probleem. Wij beschikken over medische oogbeschermers die noodzakelijk zijn om het oog tegen de laserstralen te beschermen. Het aanbrengen van deze lens gaat geheel pijnloos en is een zeer veilige methode. Hierdoor kunnen wij PMU van wenkbrauwen en eyeliners veilig en zonder schade verwijderen. Daarnaast maken wij gebruik van een speciale methode om de huid zo snel mogelijk nadien te laten herstellen.

Vanaf € 75,-

We maken altijd een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van permanente make-up met de picolaser

Wat kan worden behandeld?

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De behandeling

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid en de permanente make-up geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken: 

– De permanente make-up moet 6 weken oud zijn om te kunnen starten met de eerste behandeling.

– De huid mag niet zongebruind zijn door de zon of zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid kan na een laserbehandeling lichte of donkere verkleuringen gaan vertonen. Na de behandeling is het daarom belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met beschermingsfactor SPF 50, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk. 

– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.  

Tijdens de behandeling

Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. Bij het verwijderen van eyeliners brengen we een metalen lens aan in het oog. Vervolgens wordt de juiste instelling gekozen, afgestemd op jouw huid en de kleur van de permanente make-up. De Picolaser werkt met een zeer snelle methode om de inkt te verwijderen uit de huid. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt aan als ‘prikjes’, net alsof een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het wordt over het algemeen goed verdragen omdat de behandeling zeer snel gaat. Je kan gerust een uur voor de behandeling een pijnstillend middel innemen, maar meestal zal dat niet nodig zijn. Eventueel kan je bij jouw huisarts een verdovende crème aanvragen. Deze dien je 45 minuten van tevoren aan te brengen met daarover huishoudfolie. Tijdens de behandeling verkleurt de permanente make-up vaak wat wit, deze reactie wordt ‘lasersnow’ genoemd en verdwijnt vaak binnen enkele minuten. Ook de wenkbrauw haartjes kunnen tijdelijk wat wit verkleuren. Dit trekt weg na de behandeling en restjes mogen eventueel wat bijgekleurd worden met een wenkbrauwpoeder van Coloresciense. Deze is beschikbaar in de kliniek. De laser geeft geen schade aan de wenkbrauwhaartjes (de puls is van te korte duur om de haarwortel te vernietigen). Dit geldt uiteraard ook voor de wimperhaartjes en eyeliners. De haartjes blijven intact.

Na de behandeling

Na de behandeling wordt de huid gekoeld om de hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Soms ontstaan er kleine puntbloedinkjes. Deze bloedinkjes zijn onschuldig en helen snel. Ook kunnen er in de dagen na de behandeling kleine korstjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Aan deze korstjes mag je niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag Alhydran op te smeren zullen ze snel verdwijnen. De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. Breng eventuele camouflage of make-up pas aan op de huid als de huid intact is. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten als sporten, sauna, hete baden, etc. afgeraden. Indien we oogbescherming in het oog aangebracht hebben kan je een uur nadien last hebben van een wazig zicht. Zwelling van de ogen nadien is normaal en kan mogelijk 1 tot 3 dagen aanhouden. Er mag na 3 maanden weer nieuwe permanente make-up gezet worden.

Over ons

Al 12 jaar een begrip.

Huidkliniek Twente is inmiddels alweer 12 jaar gevestigd in Almelo. Je kunt ons vinden in het prachtige monumentale herenhuis op de hoek van de Wierdensestraat. Bij Huidkliniek Twente vinden we de kwaliteit van de behandelingen en je voorzien van eerlijke en juiste informatie betreffende deze behandelingen van zeer groot belang.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

Kwaliteitsgeregistreerde Paramedici

Aangesloten bij de NVH

Professioneel & verantwoord

Ervaringen PMU verwijderen met de picolaser

Tarieven PMU verwijderen

Picolaser per behandeling

Intake€0,-
- Wenkbrauwen mini stukje€75,-
- Wenkbrauwen€125,-
- Eyeliners wing incl. oogbeschermers€175,-
- Eyeliners incl. oogbeschermers€200,-
- Eyeliners incl. oogbeschermers boven & onder€250,-
- Lipliner€125,-
- Full lips€175,-
- Scalp pigmentatiev.a.€125,-

Voor en na resultaten PMU verwijderen

Meer over pmu verwijderen

Het doel van de behandeling is het verwijderen van permanente make-up zonder de huid te beschadigen. Ongeveer 4 weken na de eerste behandeling is het resultaat van de vorige behandeling zichtbaar en kan er weer een behandeling volgen. Niet altijd wordt het gewenste resultaat bereikt. Dit kan te maken hebben met de soort inkt die is gebruikt tijdens het zetten van de permanente make-up. Bij permanente make-up worden er soms rood pigmenten gebruikt die instabiel zijn en na de eerste behandeling tijdelijk donkerder verkleuren. In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat je als resultaat mag verwachten.  

Ten opzichte van oudere lasers zijn er veel minder behandelingen nodig om de permanente make-up te verwijderen. Gemiddeld zijn er 1-5 behandelingen nodig met een interval van 4 weken. Onderstaande factoren zijn van invloed op het aantal behandelingen:

  1. De soort inkt die is gebruikt bij het zetten van de PMU. In sommige gevallen wordt er tatoeage inkt gebruikt voor het zetten van PMU. Hierdoor kunnen er meer behandelingen nodig zijn.
  2. De leeftijd van de PMU. Permanente make-up wat al langer in de huid aanwezig is zal sneller verdwijnen dan wanneer het kortgeleden gezet is.
  3. De kleur van de permanente make-up. Hoe minder kleuren er verwerkt zijn, hoe sneller de inkt zal verdwijnen. Dit heeft te maken met instabiele pigmenten die een andere kleur aan kunnen nemen waardoor er mogelijk extra behandelingen nodig zijn. Of doordat er meerdere kleuren gebruikt zijn om tot een bepaald eindresultaat te komen tijdens het zetten van de PMU, waardoor er onverwachte kleuren tevoorschijn komen die een extra behandeling nodig hebben.
  4. Huidtype. Hoe lichter je huidtype, hoe sneller de PMU verdwijnt.
  5. Hoeveelheid gebruikte inkt. Hoe minder inkt er is gebruikt, hoe sneller de PMU zal verdwijnen.
  6. Littekenvorming ontstaan na of tijdens het zetten van de PMU of na verwijder pogingen met oplosmiddel. Hierdoor kan het langer duren voordat alle inkt uit de huid verwijderd is.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal wordt er 4 weken tussen de behandelingen aangehouden zodat we het resultaat van de vorige behandeling goed kunnen beoordelen.

Over het algemeen wordt het verwijderen van permanente make up niet vergoed door de zorgverzekeraar. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek.

De tarieven vind je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!