Botuline Toxine

Persoonlijk behandelplan

Garantie op natuurlijk resultaat

BIG-geregistreerde Cosmetisch Artsen

Stoor je je aan rimpeltjes rondom je voorhoofd of je ogen? Dan kan botuline toxine een heel goede behandeling voor je zijn. Onze Cosmetisch Arts kijkt goed naar de bewegingen en verhouding in het gezicht, en injecteert daarbij heel voorzichtig botuline toxine in de gewenste spieren. Hierdoor zullen de rimpels verzachten zonder dat de mimiek verstoort wordt.

Hoe werkt een behandeling met botuline toxine?

Botuline Toxine is één van de bekendste cosmetische behandelingen wereldwijd en een geregistreerd geneesmiddel. Botuline Toxine is een spierontspanner waarmee we probleemgebieden kunnen aanpakken zoals rimpels, migraine, tandenknarsen en overmatig zweten. Onze Cosmetisch Arts werkt alleen maar met botuline toxine type A. Van dit type zijn de effecten, de resultaten en de veiligheid ruimschoots bewezen. We gebruiken hierbij de aller dunste naaldjes die er beschikbaar zijn (The Invisible Needle) in combinatie met bacteriostatische NaCL waardoor je nauwelijks iets van de behandeling zult voelen. Bij Huidkliniek Twente zorgen we altijd voor een persoonlijk behandelplan en geven we garantie voor een natuurlijk resultaat. Je bent in goede handen.

Door botuline toxine zullen rimpels verzachten zonder dat de mimiek verstoort wordt. Ook gebruiken we botuline toxine voor locaties die wellicht minder voor de hand lijken. Zo kunnen we een tandvleeslach verminderen of deukjes rondom de kin verzachten met botuline toxine. Hierbij wordt je natuurlijke lach en uitstraling versterkt zonder dat het andere mensen opvalt.

Naast cosmetische redenen gebruiken we botuline toxine ook voor medische doeleinden, zoals tandenknarsen, migraine en overmatig zweten. Door goed in kaart te brengen wat het probleem precies is, wanneer je er last van hebt en wat het beoogde resultaat is, proberen we samen met jou het juiste behandelplan op te stellen waardoor je weer zorgeloos je dagelijkse bezigheden kunt oppakken.

Vanaf € 85,-

We maken altijd een persoonlijk behandelplan voor een behandeling met injectables

Wat kan worden behandeld?

  • Rimpels
  • Migraine
  • Tandenknarsen
  • Overmatig zweten
  • Tandvleeslach
  • Deukjes in kin

Ons team

Onze Cosmetisch Artsen zijn lid van de NVCG en allen BIG-geregistreerd.

De behandeling

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen het een geschikte behandeling voor je is en wat het te verwachten resultaat zal zijn.

Tijdens de behandeling

Wij vragen je op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Voor de behandeling wordt meestal 15 minuten ingepland. De behandeling zelf duurt maar enkele minuten tot uiterlijk tien minuten. Het middel wordt met een ultradun injectienaaldje ingebracht. De vloeistof die we daarbij gebruiken is bacteriostatische NaCl. Daarbij is de pijn nóg veel lager dan u gewend bent (elders). De dokter is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met prikangst; zij is zeer rustig en neemt alle tijd voor je, mocht je zenuwachtig zijn voor de behandeling. De behandeling voert zij in rustig tempo uit waardoor de vloeistof heel erg voorzichtig in de spier wordt gebracht. Hoe rustiger dit verloopt, hoe minder je hiervan voelt. Je kan gerust een uur voor de behandeling een pijnstillend middel innemen, maar meestal zal dat niet nodig zijn.

Na de behandeling

Na de behandeling kun je direct je werkzaamheden hervatten. Er zullen op de plekken waar behandeld is misschien enkele rode of blauwe plekjes zichtbaar zijn of de huid plaatselijk iets gezwollen. Dit is meestal binnen een half uur verdwenen. Zo nodig kunnen we deze camoufleren met medische camouflage. Meestal is dit niet nodig. Blauwe plekken komen zelden voor. Het is belangrijk om de eerste vier uur na de behandeling druk op je hoofd te voorkomen. De eerste vier uur na de behandeling word je verzocht niet gaan liggen of voor over te bukken om verspreiding naar andere spieren te voorkomen. Je dient de behandelde spieren intensief te gebruiken om opname in de juiste spieren te versnellen (veel lachen, fronsen, de wenkbrauwen optrekken of de ogen samen te knijpen). Zorg dat het gebied de eerste uren zo min mogelijk wordt aangeraakt. Na twee uur mag je weer make-up aanbrengen, het gezicht wassen of schoon maken. De eerste dagen dien je forse druk op de behandelde plekken te voorkomen. Sporten mag weer de dag na de behandeling.

Ervaringen

Tarieven

De kosten van een vrijblijvende intake worden in mindering gebracht op de eerste behandeling.

Intake€50,-
- 0,5 Locatiebijvoorbeeld: gummy smile, bunny lines of putjes kin€85,-
- 1 Locatiebijvoorbeeld: voorhoofdrimpels, fronsrimpels of kraaienpootjes€160,-
- 1,5 Locatiebijvoorbeeld: fronsrimpel en wenkbrauwlift€210,-
- 2 Locatiesbijvoorbeeld: fronsrimpels en kraaienpootjes€275,-
- 2,5 Locatiesbijvoorbeeld: fronsrimpels, kraaienpootjes en bunny lines€340,-
- 3 Locatiesbijvoorbeeld: fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdrimpels€375,-
- 3,5 Locatiesbijvoorbeeld: fronsrimpels, kraaienpootjes, voorhoofdrimpels en bunny lines€415,-
- Migraine (spanningshoofdpijn)€210,-
- Tandenknarsen (bruxisme)v.a.€350,-
- Flushing (door rosacea)€275,-
- Overmatig zweten voorhoofd (hyperhidrose)€275,-
- Overmatig zweten handen (hyperhidrose)€275,-
- Overmatig zweten oksels (hyperhidrose)€450,-

Voor en na resultaten

Meer over injectables

Botuline Toxine is een middel dat gebruikt wordt om een tijdelijke ontspannende werking op spieren te geven. Het is een natuurlijke stof gemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum en wordt al sinds de jaren tachtig in de geneeskunde toegepast om onder andere spastische spieren te laten ontspannen. Ook wordt het gebruikt in de bestrijding van chronische hoofdpijn en migraine. In de medische cosmetiek wordt het vooral gebruikt om de spieractiviteit plaatselijk te verminderen. Daarmee verzacht het bijvoorbeeld de rimpelvorming van specifieke gebieden zoals de fronsrimpel of de kraaienpootjes. Ook wel expressierimpels of mimiekriempels genoemd.

De werking van botuline toxine zal de eerste keren 3 tot 4 maanden betreffen. Wanneer je het vaker gebruikt zal dit gemiddeld 4 tot 6 maanden zijn. Doordat de spieren onder de rimpel ontspannen, zal de huid glad getrokken worden en zal de huid in enkele weken tot maanden steeds verder herstellen waardoor de rimpels steeds verder zal vervagen.

In sommige situaties krijgen we een rimpel niet volledig meer weg met botuline toxine. De rimpel is dan te diep en de huid teveel beschadigd. In dat geval combineren we het vaak met fillers of huidbehandelingen, waardoor we alsnog het gewenste resultaat kunnen behalen,

Botuline toxine en fillers zijn twee soorten injectables die beiden voor heel andere doeleinden worden gebruikt. Botuline toxine is een spierontspanner die mimiek lijnen kan verzachten. Fillers zijn voluminizers die volume aan het gezicht terug kunnen geven. Daarbij moet je denken aan het verminderen van rimpeltjes, of het herstellen van grote contouren zoals bij een liquid facelift. Ook is het ook mogelijk om met fillers kleine correcties aan te brengen, zoals het opvullen van de traangootjes, een kleine neuscorrectie of een lipvergroting.

Afhankelijk van je wensen en verwachtingen, wordt er tijdens een vrijblijvend adviesgesprek uitvoerig met je besproken of een behandeling met botuline toxine of fillers de meest aangewezen behandeling is. Het kan ook voorkomen dat er een combinatie behandeling wordt geadviseerd, waarbij we zowel met botuline toxine als met fillers zullen werken.

Lijnen op het voorhoofd of de frons kunnen zeer goed behandeld worden. Botuline Toxine is een product wat ervoor zorgt dat de spieractiviteit vermindert. Vaak gebruik je deze spieren onbewust waardoor je helemaal niet doorhebt dat je deze lijnen ontstaan. Zo gebruik je de fronsspieren bijvoorbeeld niet alleen bij actief boos kijken maar ook tijdens aandachtig luisteren, tegen de zon in turen of naar je computerscherm kijken. Door de frons te behandelen creëren we een mooi open blik, waarbij we zien dat de wenkbrauwen iets gelift worden.

Rimpels op je voorhoofd ontstaan omdat je je wenkbrauwen optrekt. Deze lijnen kunnen dan ook zeer goed behandeld worden. Door deze spieren iets ontspanning te geven creëren we een mooi uitgerust en gladder voorhoofd. Echter kan het wel voorkomen dat je je wenkbrauwen onbewust optrekt omdat je iets verslapte huid van bovenoogleden hebt. In dat geval moet er altijd samen met de Cosmetisch Arts gekeken worden of het behandelen van je voorhoofd wel de juiste behandeling voor je is. Wanneer je in dit geval de lijnen op het voorhoofd verzacht, kan het namelijk zijn dat de verslapte huid van je bovenoogleden meer opvalt waardoor het cosmetisch minder fraai kan worden.

Een populaire behandeling is de wenkbrauw lift die met botuline toxine wordt gedaan. Afhangende wenkbrauwen geven een vermoeide uitstraling of boze uitdrukking. Het is vaak een combinatie van meerdere spieren. Botuline toxine zorgt ervoor dat de spieren die de wenkbrauwen omlaag trekken verslappen, waardoor de wenkbrauwen iets worden gelift.

Rimpels die veroorzaakt worden door veelvuldig aanspannen van spieren zijn het meest geschikt voor botuline toxine. Bijvoorbeeld mensen die veel fronsen of een wenkbrauwen optrekken. Daardoor worden op een gegeven moment rimpels zichtbaar die niet meer wegtrekken ook als men deze beweging niet meer maakt. Door tijdelijk deze spieren niet te activeren zal de huid de rimpel kunnen herstellen en zullen de rimpels minder zichtbaar worden.

De eerste behandeling heeft een effectiviteit van drie tot vier maanden. De maximale werking ligt tussen de vier en zes weken. Bij een opvolgende behandeling houdt het resultaat vaak langer aan, tot ongeveer zes maanden. Het beste is om een vervolgbehandeling te plannen na drie à vier maanden, wanneer de botuline toxine nog niet geheel is uitgewerkt.

In sommige situaties is de huid teveel beschadigd geraakt, en zijn de rimpels te diep in de huid getrokken. In deze situatie is het niet mogelijk om met alleen botuline toxine de rimpel te verbeteren. In dat geval combineren we botuline toxine met fillers of huidbehandelingen. Hierdoor behandelen we de rimpel op meerdere lagen waardoor we alsnog het gewenste resultaat kunnen behalen. Tijdens een vrijblijvende intake bespreken we wat de beste behandeling voor je is, en welk resultaat je daarvan mag verwachten.

Tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd, is een heel vervelend probleem die het gebit kan beschadigen en zo tot ernstige problemen kan lijden. Vaak wordt dit veroorzaakt door overmatige spanning in de kauwspier. Door een gedoseerde hoeveelheid botuline toxine in de kauwspier te injecteren verminderen we de overmatige spanning in de kaken, zonder dat je hinder tijdens eten zult ervaren. Hierdoor zullen de tanden beter beschermd blijven.

Chronische hoofdpijn of migraine is een enorme belasting op je dagelijks functioneren. Maar liefst één op de zes Nederlanders heeft met regelmaat last van hoofdpijn, waarbij het je zowel fysiek als mentaal belemmerd. In veel gevallen betreft dit migraine en zijn onwillekeurige spiersamentrekkingen de oorzaak van de hoofdpijn waarbij rust en pijnstillende medicatie niet altijd voldoende effect geeft.

Wanneer rust en pijnstillende medicatie niet of in beperkte mate helpen kan een behandeling met botuline toxine een oplossing voor je zijn. Door het ontspannen van de spieren met botuline toxine verdwijnen de onwillekeurige samentrekkingen, waardoor migraine niet of in mindere mate getriggerd wordt. Hierdoor zal de fysieke en mentale belemmering veel minder zijn en zal je minder hoofdpijn ervaren.

Veel mensen hebben last van overmatig zweten op het voorhoofd, handpalmen of oksels. Hierdoor kan er een sociale drempel ontstaan voor sociale activiteiten of het houden van bijvoorbeeld presentaties op het werk. Botuline toxine is zeer effectief gebleken bij het bestrijding van overmatig transpireren, ook wel hyperhidrosis, genoemd. Door meerdere kleine druppeltjes botuline toxine oppervlakkig in de bovenste huidlaag te injecteren, blokkeert het de zenuw die de zweetklieren aanstuurt. Hierdoor kunnen de klieren minder tot geen zweet meer produceren.

Na een behandeling voor hyperhidrosis zal het effect na ongeveer 2 weken merkbaar zijn, Het resultaat houdt gemiddeld ongeveer vier tot zes maanden aan. Je hoeft niet bang te zijn dat het zweet op andere plekken op het lichaam zal toenemen. Dit zal niet gebeuren. Hierdoor kun je zorgeloos genieten van het resultaat.

Het effect van botuline toxine treedt 2 dagen tot 2 weken na de behandeling op en houdt enkele maanden aan. Daarna is het uitgewerkt. De eerste behandeling heeft een effectiviteit van ongeveer 3 tot 4 maanden. De maximale werking ligt tussen de 4 en 6 weken. Bij een opvolgende behandeling is de werking steeds iets langer, tot 6 maanden. Het beste is om een vervolgbehandeling te plannen na ongeveer 4 tot 6 maanden, wanneer de botuline toxine nog niet geheel is uitgewerkt. We kunnen uiteraard geen garanties geven. In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat je als resultaat mag verwachten.

Je kunt de behandeling zo vaak herhalen als je wenst.

Het beste is om een vervolgbehandeling te plannen na ongeveer vier tot zes maanden, wanneer de botuline toxine nog niet geheel is uitgewerkt.

Over het algemeen wordt een behandeling niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Wel wordt een behandeling van migraine soms vergoed. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar.  Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek.

De tarieven vind je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!