Elektrische epilatie

Ongewenste haren kunnen definitief worden verwijderd door middel van laser en elektrische epilatie. Voor donkere haren is laserepilatie met de LightSheer Diodelaser het meest effectief. Echter, blonde, rossige en grijze haren kunnen niet of moeilijk met laser worden behandeld omdat ze geen of nauwelijks pigment bevatten en de laser ze daardoor ‘niet ziet’. Deze haren zijn geschikt voor elektrische epilatie. Er wordt een minuscuul naaldje in het haarzakje gebracht waarna het haartje vervolgens door middel van warmte vernietigd wordt.

Welke indicaties kunnen worden met elektrische epilatie?

  • Witte, blonde of grijze haren
  • Donkere (of lichte) haren onder de wenkbrauwen
  • Haren op een transplantaat

Wat kunt u verwachten bij elektrische epilatie?

Een heel dun naaldje wordt langs het haartje in de haarfollikel gebracht waarna er enkele seconden stroom gegeven wordt. Dit zult u ervaren als hitte die in de huid ontstaat. Vervolgens laat het haartje los en wordt deze met een pincet verwijderd. Daarna wordt er nog enkele seconden stroom gegeven om het haartje zo volledig mogelijk te vernietigen. Elektrische epilatie is een tijdrovende behandeling. Er moet namelijk haartje voor haartje worden gewerkt. Na de behandeling kan de huid tot een paar uur erna rood zien en/of warm aanvoelen. Als dit het geval is kunt u thuis de huid met een koude washand koelen. Gedurende twee dagen na de behandeling moet u de zon vermijden, dit i.v.m de kans op het ontstaan van vlekjes.

Effectiviteit

Elk haartje moet een aantal keren worden behandeld voordat deze definitief weg blijft. Dit komt doordat heel veel cellen in een haarfollikel meewerken aan het produceren van een nieuw haartje en deze allemaal vernietigd moeten worden. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner waarna ze uiteindelijk verdwijnen. Voor overbeharing op de kin en bovenlip moet u minstens een jaar tot anderhalf jaar, gemiddeld 30 minuten per week, behandeld worden voordat de overbeharing definitief weg is. Voor donkere haren is laserontharing met de LightSheer Diodelaser effectiever.