Microneedling en Fractionele laser

Uniek behandeltraject

15+ jaar ervaring

Kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten

Bij een microneedling behandeling maken we gebruik van een methode die gaatjes maakt in de huid en de huid ‘gecontroleerd verwond’. Deze behandeling verbetert de huidtextuur en verjongt de huid door aanmaak van collageen. Ook herstelt het schade in het bindweefsel waardoor littekens minder diep worden en minder opvallen. Een microneedling behandeling is de beste behandeling voor littekens.

Hoe werkt een microneedling behandeling?

De Skinpen maakt door middel van microscopisch kleine naaldjes, die vibrerend over de huid een gecontroleerde verwonding geven. De Fractionele laser geeft een puls in de diepere huidlagen. De puls wordt opgesplitst in heel veel kleine pulsjes waarmee we de huid gelijkmatig behandelen in verschillende ‘passes’. Soms met een accent op bepaalde delen. Hierbij zijn het de laserstralen die de huid ‘gecontroleerd verwonden’ om de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren.

Het stimuleert de celvernieuwing in de diepte, zonder de opperhuid te beschadigen. De fijne kanaaltjes zijn nauwelijks zichtbaar met het blote oog maar geven de huid net voldoende prikkeling. Deze prikkeling spoort de huid op een natuurlijke manier aan, tot vernieuwing en verbetering van de huid. Het maakt de huid steviger in de diepte en gladder aan het oppervlak.

De behandeling met de Skinpen of Fractionele laser voelt aan als warme elastiekjes die tegen de huid aan schieten en is goed te verdragen. Het geeft nadien een roodheid die ongeveer 1 tot 5 dagen aanhoudt, afhankelijk van de intensiteit. Het vervangt de traditionele CO2 laser met dezelfde resultaten maar met veel minder hersteltijd.

Vanaf € 125,-

We maken altijd een persoonlijk behandeltraject voor het verbeteren van de huid

Wat kan worden behandeld?

 • Acne littekens
 • Rimpeltjes
 • Fijne lijntjes
 • Huidverslapping
 • Grove huidstructuur
 • Grove poriën
 • Vlekjes na acne
 • Littekens
 • Brandwonden littekens
 • Automutilatie
 • Hypopigmentaties (lichte vlekken)
 • Littekens door automutilatie
 • Chirurgische littekens
 • Rode striae

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De behandeling

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:
– De huid mag voor een laserbehandeling niet zongebruind zijn door de zon of zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid kan na een laserbehandeling lichte of donkere verkleuringen gaan vertonen. Het is daarom belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Tijdens de behandeling

Wij vragen je op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. We kiezen de juiste instelling, afgestemd op jouw type huid.
Bij de skinpen behandeling is het ook belangrijk dat de huid goed gereinigd is. Voordat wordt begonnen met de behandeling wordt er een tussenstof aangebracht. Deze lichte gel zorgt ervoor dat de SkinPen zonder wrijving of schuring over de huid heen kan bewegen.
Beide behandelingen kunnen gevoelig zijn, het voelt alsof een warm elastiekje tegen de huid aan schiet als ‘prikjes’. Men verdraagt dat meestal goed. De puntbloedinkjes die mogelijk ontstaan zijn binnen 5 minuten weer hersteld.

Na de behandeling

De huid zal na de behandeling warm aanvoelen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Er ontstaan puntbloedinkjes die direct nadien weer herstellen. Coolpacks kunnen gebruikt worden om de zwelling te beperken. De roodheid kan 1-5 dagen aanhouden. Er kunnen in de dagen na de behandeling kleine donkere korstjes of schilfertjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Aan deze korstjes mag je niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag Alhydran op te smeren zullen ze snel verdwijnen. De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten die de huiddoorbloeding stimuleren (sporten, sauna, hete baden, etc.) afgeraden.
Je mag de huid na de laserbehandeling camoufleren met onze medische camouflage. Dit mag direct aangebracht worden en beschermd ook tegen de zon.
Na de skinpen behandeling krijgt u 2 producten mee naar huis. Deze dient u de eerste 2 dagen als enige te gebruiken. Na 24 uur mag een camouflageproduct en een zonnebrand worden aangebracht.

Over ons

Al 17+ jaar jouw huidexpert.

We begrijpen dat het zichtbaar maken van huidproblematiek confronterend is. Je bent niet de enige; elke huid vertoont schade of problemen. Dat is precies waarom wij gespecialiseerd zijn in complete en op maat gemaakte behandeltrajecten. Wij streven altijd naar het hoogst mogelijke resultaat en geven jouw huid de beste zorg en de transformatie die je verdient.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

17+ jaar huidtherapeut & technologische expertise

Alleen de nieuwste en beste apparatuur & producten

Zichtbare resultaten en 3000+ positieve reviews

Ervaringen

Tarieven

De kosten van een vrijblijvende intake worden in mindering gebracht op de eerste behandeling.

Per behandeling

Intake€25,-
Fractionele laser
- 1 t/m 3 plekken€125,-
- Klein gebied€150,-
- Middel gebied€175,-
- Groot gebied€225,-
- Groot gebied + TCA Cross 40%€275,-
- Groot gebied + PlexR€275,-
- Littekensv.a. €175,-
- Decolleté€175,-
- Rug€200,-
Microneedling Skinpen
- Hele gelaat€195,-
- Pakket 3 behandelingenp.b. €175,-
- Microneedling littekensv.a. €80,-

Meer over microneedling

Het doel van de behandeling is de huidstructuur te verbeteren. Het mooiste is om de behandeling in kuurverband te doen in 3 tot 6 behandelingen.

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van het huidtype en het doel. Meestal wordt het gewenste resultaat bereikt in 3-6 behandelingen.

Meestal wordt er 6 weken tussen de behandelingen aangehouden.

Soms wordt een laserbehandeling in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vind je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heb je verder nog vragen over deze behandeling, neem gerust contact met ons op!