Bij microneedling maken we gebruik van de Skinpen die met minuscule naaldjes de huid gecontroleerd verwond, óf de Fractionele laser die een puls geeft in de diepere huidlagen. De puls wordt opgesplitst in heel veel kleine pulsjes waarmee we de huid gelijkmatig behandelen in verschillende ‘passes’. Soms met een accent op bepaalde delen. Deze gecontroleerde verwonding verbetert de huidtextuur en verjongt de huid door aanmaak van collageen. Het herstelt de schade in het bindweefsel waardoor littekens minder diep worden en minder opvallen. De behandeling met de Skinpen of Fractionele laser voelt aan als warme elastiekjes die tegen de huid aan schieten en is goed te verdragen. Het geeft nadien een roodheid die ongeveer 1 tot 5 dagen aanhoudt, afhankelijk van de intensiteit. Het vervangt de traditionele CO2 laser met dezelfde resultaten maar met veel minder hersteltijd.

De fractionele laser vervangt de traditionele CO2 laser met dezelfde resultaten maar met veel minder hersteltijd.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

 • Acne littekens
 • Rimpeltjes
 • Fijne lijntjes
 • Huidverslapping
 • Grove huidstructuur
 • Grove poriën
 • Vlekjes na acne
 • Littekens
 • Brandwonden littekens
 • Hypopigmentaties (lichte vlekken)
 • Littekens door automutilatie
 • Chirurgische littekens
 • Rode striae

Heb je acne littekens of grove poriën? Dan is het erg geschikt om TCA Cross (40%) of PlexR als optie toe te voegen aan jouw behandeling. De TCA peeling zorgt voor collageen aanmaak in het centrum van het (icepick) littekentje. De PlexR maakt juist de randen van littekentjes minder scherp.

Hoe werkt een behandeling?

De Skinpen maakt door middel van microscopisch kleine naaldjes, die vibrerend over de huid vibreren een gecontroleerde verwonding. De fractionele laser produceert licht met energie. Deze puls van zéér korte duur wordt door de specifieke golflengte van het laserlicht in de huid opgenomen. Hierbij zijn het de laserstralen die de huid ‘gecontroleerd verwonden’ om de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Het stimuleert de celvernieuwing in de diepte, zonder de opperhuid te beschadigen. De microscopisch fijne kanaaltjes zijn nauwelijks zichtbaar met het blote oog maar geven de huid net voldoende prikkeling. Deze prikkeling spoort de huid op een natuurlijke manier aan, tot vernieuwing en verbetering van de huid. Het maakt de huid steviger in de diepte en gladder aan het oppervlak.

Zorgvuldige uitvoering

“De behandeling werd zorgvuldig uitgevoerd. De behandelaar was zeer vriendelijk en nam tijd om vragen te beantwoorden en informatie te geven. Kortom een prettig consult”

J.M.

Ik ben echt super tevreden!

“Zoals altijd weer top geïnformeerd over wat me te wachten staat, heb al een aantal behandelingen hier gehad en ben echt super tevreden met resultaat en de behandelaar! 😊”

Dikra

Heel prettig!!

“Vriendelijk en geduldig. Leggen goed en duidelijk uit welke stappen ze ondernemen bij een behandeling. Heel prettig!!”

Elsbeth

Helemaal TOP!

“Geen woorden voor helemaal TOP! Personeel, behandeling en ervaring! Alles erop en eraan niks op aan of op te merken”

Naomi

Duidelijk zichtbaar resultaat

“Altijd fijne behandelingen en fijne service. Ook super fijn dat de behandeling zo duidelijk zichtbaar zijn”

Melissa

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:
– De huid mag voor een laserbehandeling niet zongebruind zijn door de zon of zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid kan na een laserbehandeling lichte of donkere verkleuringen gaan vertonen. Het is daarom belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Wij vragen je op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. We kiezen de juiste instelling, afgestemd op jouw type huid.
Bij de skinpen behandeling is het ook belangrijk dat de huid goed gereinigd is. Voordat wordt begonnen met de behandeling wordt er een tussenstof aangebracht. Deze lichte gel zorgt ervoor dat de SkinPen zonder wrijving of schuring over de huid heen kan bewegen.
Beide behandelingen kunnen gevoelig zijn, het voelt alsof een warm elastiekje tegen de huid aan schiet als ‘prikjes’. Men verdraagt dat meestal goed. De puntbloedinkjes die mogelijk ontstaan zijn binnen 5 minuten weer hersteld.

De huid zal na de behandeling warm aanvoelen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Er ontstaan puntbloedinkjes die direct nadien weer herstellen. Coolpacks kunnen gebruikt worden om de zwelling te beperken. De roodheid kan 1-5 dagen aanhouden. Er kunnen in de dagen na de behandeling kleine donkere korstjes of schilfertjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Aan deze korstjes mag je niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag Alhydran op te smeren zullen ze snel verdwijnen. De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten die de huiddoorbloeding stimuleren (sporten, sauna, hete baden, etc.) afgeraden.
Je mag de huid na de laserbehandeling camoufleren met onze medische camouflage. Dit mag direct aangebracht worden en beschermd ook tegen de zon.
Na de skinpen behandeling krijgt u 2 producten mee naar huis. Deze dient u de eerste 2 dagen als enige te gebruiken. Na 24 uur mag een camouflageproduct en een zonnebrand worden aangebracht.

Het doel van de behandeling is de huidstructuur te verbeteren. Het mooiste is om de behandeling in kuurverband te doen in 3 tot 6 behandelingen.

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van het huidtype en het doel. Meestal wordt het gewenste resultaat bereikt in 3-6 behandelingen.

Meestal wordt er 6 weken tussen de behandelingen aangehouden.

Soms wordt een laserbehandeling in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vind je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heb je verder nog vragen over deze behandeling, neem gerust contact met ons op!

VOOR EN NA RESULTATEN MICRONEEDLING

Druk op de pijltjes om de volgende foto's te zien.