Microneedling en Fractionele laser

Verwijder zichtbare oneffenheden en voel je mooi en blij.

Verbeter de huidtextuur

Verjong de huid

Herstel bindweefselschade

Veel mensen hebben zichtbare oneffenheden zoals littekens, rimpels en striae in de huid. Met een microneedling behandeling, de beste en meeste effectieve methode, herstel je de schade in het bindweefsel waardoor littekens minder diep zijn en minder opvallen. Deze methode verbetert de huidtextuur en verjongt de huid door de aanmaak van collageen. Gun jezelf een oplossing, het is nu tijd voor jou.

Hoe werkt een microneedling behandeling?

Bij een microneedling behandeling maken we gebruik van een methode die gaatjes maakt in de huid en de huid ‘gecontroleerd verwond’. Deze Skinpen geeft door middel van microscopisch kleine naaldjes, die vibrerend over de huid gaan, een gecontroleerde verwonding. De fractionele laser geeft een puls in de diepere huidlagen. De puls splitst op in veel kleine pulsjes waarmee we de huid gelijkmatig behandelen in verschillende ‘passes’. Soms met een accent op bepaalde delen. Het zijn de laserstralen die de huid ‘gecontroleerd verwonden’ om de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren.

De behandeling stimuleert de cel vernieuwing in de diepte, zonder de opperhuid te beschadigen. De fijne kanaaltjes zijn nauwelijks zichtbaar met het blote oog, maar geven de huid net voldoende prikkeling. Deze prikkeling spoort de huid op een natuurlijke manier aan tot vernieuwing en verbetering van de huid. Het maakt de huid steviger in de diepte en gladder aan het oppervlak.

De behandeling met de Skinpen of fractionele laser voelt aan als warme elastiekjes die tegen de huid aan schieten en is goed te verdragen. Het geeft na de behandeling een roodheid die ongeveer 1 tot 5 dagen aanhoudt, afhankelijk van de intensiteit. Deze methode vervangt de traditionele CO2 laser met dezelfde resultaten, maar met veel minder hersteltijd.

Vanaf € 125,-

We maken altijd een persoonlijk behandeltraject voor het verbeteren van de huid

Wat kan worden behandeld?

 • Acne littekens
 • Rimpeltjes
 • Fijne lijntjes
 • Huidverslapping
 • Grove huidstructuur
 • Grove poriën
 • Vlekjes na acne
 • Littekens
 • Brandwonden littekens
 • Automutilatie
 • Hypopigmentaties (lichte vlekken)
 • Littekens door automutilatie
 • Chirurgische littekens
 • Rode striae

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De behandeling

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek bepalen we of jouw huid geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat gaat zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je bespreken:

– De huid mag voor een laserbehandeling niet zongebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid vertoont na een laserbehandeling mogelijk lichte of donkere verkleuringen. Het is daarom belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er ontstaan mogelijk blaren en littekens. Onder andere antibiotica geeft mogelijk lichtovergevoeligheid. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Tijdens de behandeling

Wij vragen je op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam is. Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. We kiezen de juiste instelling, afgestemd op jouw type huid.

Bij de skinpen behandeling is het ook belangrijk dat de huid goed gereinigd is. Voordat we met de behandeling beginnen, brengen we een tussenstof aan. Deze lichte gel zorgt ervoor dat de SkinPen zonder wrijving of schuring over de huid heen beweegt.

Beide behandelingen zijn mogelijk gevoelig. Het voelt alsof een warm elastiekje als ‘prikjes’ tegen de huid aan schiet. Men verdraagt dat meestal goed. De puntbloedinkjes die mogelijk ontstaan zijn binnen 5 minuten weer hersteld.

Na de behandeling

Na de behandeling voelt de huid mogelijk warm aan. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Ook ontstaan er puntbloedinkjes die direct na de behandeling weer herstellen.

Coolpacks helpen om de zwelling te beperken. De roodheid houdt 1-5 dagen aan. In de dagen na de behandeling ontstaan er kleine donkere korstjes of schilfertjes die vanzelf los laten. Aan deze korstjes mag je niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag Alhydran op te smeren verdwijnen ze snel. De huid is na de behandeling kwetsbaar, dus voorzichtige  behandeling is essentieel. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel, maar zorg dat je de huid drooggedept. Tot een week na de behandeling raden we activiteiten die de huiddoorbloeding stimuleren (sporten, sauna, hete baden, etc.) af.

Na de laserbehandeling mag je de huid camoufleren met onze medische camouflage. Aanbrengen is direct mogelijk en dit beschermt ook tegen de zon.

Na de skinpen behandeling krijg je 2 producten mee naar huis en dit zijn de eerste twee dagen de enige producten die je mag gebruiken. Na 24 uur is het mogelijk om een camouflageproduct en een zonnebrand aan te brengen.

Over ons

Al 17+ jaar jouw huidexpert.

We begrijpen dat het zichtbaar maken van huidproblematiek confronterend is. Je bent niet de enige; elke huid vertoont schade of problemen. Dat is precies waarom wij gespecialiseerd zijn in complete en op maat gemaakte behandeltrajecten. Wij streven altijd naar het hoogst mogelijke resultaat en geven jouw huid de beste zorg en de transformatie die je verdient.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

17+ jaar huidtherapeut & technologische expertise

Alleen de nieuwste en beste apparatuur & producten

Zichtbare resultaten en 3000+ positieve reviews

Ervaringen

Tarieven

De kosten van een vrijblijvende intake worden in mindering gebracht op de eerste behandeling.

Per behandeling

Intake€25,-
Fractionele laser
- 1 t/m 3 plekken€125,-
- Klein gebied€150,-
- Middel gebied€175,-
- Groot gebied€225,-
- Groot gebied + TCA Cross 40%€275,-
- Groot gebied + PlexR€275,-
- Littekensv.a. €175,-
- Decolleté€175,-
- Rug€200,-
Microneedling Skinpen
- Hele gelaat€195,-
- Pakket 3 behandelingenp.b. €175,-
- Microneedling littekensv.a. €80,-

Meer over microneedling

Het doel van de behandeling is de huidstructuur te verbeteren. Het mooiste is om de behandeling in kuurverband te doen in 3 tot 6 behandelingen.

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van het huidtype en het doel. Meestal wordt het gewenste resultaat bereikt in 3-6 behandelingen.

Meestal wordt er 6 weken tussen de behandelingen aangehouden.

Soms wordt een laserbehandeling in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vind je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heb je verder nog vragen over deze behandeling, neem gerust contact met ons op!