Laserontharing

Elimineer ongewenste haargroei.
Voel je mooi en blij.

Onthaar effectief en definitief

Boost zelfvertrouwen en comfort

Verbeter jouw huidkwaliteit

Veel mensen storen zich aan ongewenste haargroei, daarin ben je niet de enige. Vanuit een permanente laserontharing behandelmethode ontharen we ongewenste haren in het gezicht of lichaam door middel van een eersteklas diode laser. Scheren of harsen is niet meer nodig. Gun jezelf deze oplossing, het is nu tijd voor jou.

Hoe werkt permanente laserontharing?

Bij Huidkliniek Twente ben je welkom voor de meest effectieve manier van definitief ontharen. Door de inzet van de Lightsheer Diode laser is het mogelijk om, mits de haartjes donker genoeg zijn, het hele lichaam te laseren.

De ontharingslaser produceert licht met hoge energie. Deze energie verhit de haren en de pigmentcellen rond de haarwortel. Dat vernietigt de haar voorgoed waardoor er geen nieuwe haartjes meer ontstaan. De laser lasert alleen haren die voldoende kleurstof bevatten, zoals bruine en zwarte haren. Stugge blonde, grijze of rode haren zijn niet mogelijk (voor geen enkele laser) om weg te laseren. Deze bevatten namelijk onvoldoende pigmenten. Heb je lichte(re) haren? Dan is elektrische epilatie geschikt. De huid zelf neemt geen energie op en blijft volledig intact.

De Lightsheer Diode laser heeft belangrijke voordelen. De laser is snel en effectief en zorgt ervoor dat haren voorgoed wegblijven. Met het vacuüm handstuk ontharen we pijnloos. Belangrijk om te weten is dat andere typen lasers minder krachtig zijn, waardoor de behandeling minder effectief is en haren na een half jaar rust weer terugkomen.

Vanaf € 55,-

We maken altijd een persoonlijk behandelplan voor laserontharing.

Wat kan worden behandeld met laserontharing?

  • Ongewenste haargroei
  • Hirsutisme (mannelijk beharingspatroon)
  • Hypertrichose (toename haar willekeurig gebied)
  • Folliculitis barbae (ingegroeide haren baardstreek)
  • Sinus Pilonidalis (haarnestcyste bilnaad)
  • Stoma (rondom irritatie)
  • Transplantaten
  • Transgenders

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De behandeling

Voor de laserontharing behandeling

Tijdens het eerste gesprek voor laserontharing bepalen we of jouw huid en haren geschikt zijn voor de behandeling en wat het te verwachten resultaat is. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je bespreken:

– De haren mogen niet geëpileerd, geharst of uitgetrokken worden tijdens het gehele behandeltraject. Dat maakt de behandeling minder effectief. De haren moeten goed zichtbaar zijn tijdens het eerste gesprek. Voor het lichaam zijn enkele haren voldoende, ongeveer ter grootte van een muntstuk. Je mag het te behandelen gebied scheren tijdens het gehele behandeltraject.
– Voor de behandeling om haren te laseren mag de huid niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Een laserbehandeling veroorzaakt bij een te bruine huid mogelijk lichte of donkere plekken. Als je met de ontharingslaser gaat behandelen, adviseren wij je minimaal twee weken voor en na de behandeling niet (langdurig) in contact te komen met zonlicht. In de zomer is behandeling mogelijk indien je zonnebrandcrème gebruikt.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er mogelijk blaren en littekens ontstaan tijdens de laserontharing behandeling. Onder andere antibiotica veroorzaken lichtovergevoeligheid. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te vermelden.

Tijdens de laserontharing behandeling

Wij vragen je op de dag van de laserontharing behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam is. Voor de behandeling om haren te laseren dien je het te behandelen gebied thuis te scheren. Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. De Lightsheer Diode heeft 2 handstukken. Voor het gelaat werken we met de kleine kop. We gebruiken een gel om gemakkelijk over de huid te glijden. Voor het lichaam werken we over het algemeen eerst met de grote vacuüm kop. Dit doen we 4 laserontharing behandelingen, gevolgd door 4 behandelingen met de kleine kop. Gebruik van beide handstukken is noodzakelijk om een optimaal resultaat te verkrijgen. Vervolgens kiezen we de juiste instelling, afgestemd op jouw type huid en haren. De laserontharing behandeling voelt bij de kleine kop aan als ‘prikjes’, net alsof een elastiek tegen de huid schiet. Bij de vacuüm kop wordt de huid vacuüm gezogen en voel je met name warmte.

Na de laserontharing behandeling

Na de laserontharing behandeling wordt de huid mogelijk gekoeld om de hitte uit de huid te halen. De huid is dezelfde dag mogelijk nog rood en plaatselijk iets gezwollen. De dagen na de behandeling zie je waarschijnlijk stoppeltjes van de haren die behandeld zijn. Deze verdwijnen vanzelf. Tussen de behandelingen door mag je de haren die terugkomen alleen knippen of scheren. Na de behandeling is het belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Indien de huid rood is, gebruik dan Lycogel; deze medische camouflage met SPF 30 is in onze praktijk verkrijgbaar en wordt soms vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Over ons

Al 17+ jaar jouw huidexpert.

We begrijpen dat het zichtbaar maken van huidproblematiek confronterend is. Je bent niet de enige; elke huid vertoont schade of problemen. Dat is precies waarom wij gespecialiseerd zijn in complete en op maat gemaakte behandeltrajecten. Wij streven altijd naar het hoogst mogelijke resultaat en geven jouw huid de beste zorg en de transformatie die je verdient.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

17+ jaar huidtherapeut & technologische expertise

Alleen de nieuwste en beste apparatuur & producten

Zichtbare resultaten en 3000+ positieve reviews

Ervaringen laserontharing

Tarieven laserontharing

Indien u een pakket voor het lichaam afneemt van 6 behandelingen en het gehele bedrag vooraf betaalt, krijgt u de 6e behandeling gratis. Combinaties kunnen naar wens uitgebreid worden met korting; vraag ons naar de mogelijkheden! Pakket = 5+1 gratis!

Laserontharing per behandeling

Intake€0,-
Gelaat
- Mini gebied (tussen wenkbrauwen, neus)€55,-
- Klein gebied (kin, bovenlip, oren)€80,-
- Middel gebied (wangen)€130,-
- Hele gelaat€160,-
Lichaam CombinatiesPakket
- Oksels + Bikinilijn klein€130,-€650,-
- Oksels + Gehele schaamstreek€160,-€800,-
- Gehele schaamstreek + Bilnaad€130,-€650,-
- Gehele schaamstreek + Bilnaad + Oksels€185,-€925,-
- Gehele schaamstreek + Bilnaad + Billen€235,-€1175,-
- Onderbenen + Gehele schaamstreek€235,-€1175,-
- Onderbenen + Gehele schaamstreek + Oksels€265,-€1325,-
- Onderbenen + Bovenbenen€315,-€1575,-
- Benen + Billen€385,-€1925,-
- Benen + Gehele Schaamstreek€385,-€1925,-
- Benen + Gehele Schaamstreek + Oksels€420,-€2100,-
- Billen + Onderrug€160,-€ 800,-
- Rug + Schouders€315,-€1575,-
- Borst + Buik€235,-€1175,-
LichaamPakket
- Nek€80,-€400,-
- Oksels€80,-€400,-
- Bikinilijn klein€80,-€400,-
- Gehele schaamstreek€105,-€525,-
- Bilnaad€80,-€400,-
- Billen€105,-€525,-
- Rondom tepels€55,-€275,-
- Borst€160,-€800,-
- Navelstreep€80,-€400,-
- Buik€105,-€525,-
- Onderrug€105,-€525,-
- Rug€235,-€1175,-
- Schouders€130,-€650,-
- Onderarmen€105,-€525,-
- Bovenarmen€130,-€650,-
- Gehele armen€210,-€1050,-
- Onderbenen€160,-€800,-
- Bovenbenen€185,-€925,-
- Vingers of tenen€55,-€275,-
- Stoma€130,-€650,-
- Sinus Pilonidalis€130,-€650,-

Voor en na resultaten laserontharing

Meer over laserontharen

Je kan verwachten dat de haargroei zeer sterk zal verminderen voor een zeer lange tijd. We verwachten een blijvende haarreductie tussen de 80 en 95%. Als er al haar terug komt zal dat veel minder, dunner en lichter van kleur zijn. Er kunnen altijd nieuwe haartjes ontstaan, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn. We kunnen uiteraard geen garanties geven. In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat je als resultaat mag verwachten van de behandeling voor laserontharing.

Er zijn drie groeifasen waarin een haar zich kan bevinden. Alleen haren die in de vroege groeifase zitten worden voldoende verhit om te worden vernietigd. De drie groeifasen noemt men een haargroeicyclus en duurt ongeveer 6 tot 12 weken, afhankelijk van het gebied op het lichaam. Het is erg belangrijk het juiste interval van behandelen consequent aan te houden om zoveel mogelijk haartjes in die juiste groeifase te behandelen waardoor de laserontharing behandelingen zo effectief mogelijk zijn. Het aantal behandelingen dat je nodig hebt is dan gemiddeld 6 tot 8. Voor de rug is dit gemiddeld 8 tot 10.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de groeicyclus en verschilt tussen 6 en 12 weken. Voor het gezicht, oksels en liezen is dit 1x per 6 weken. Voor de overige plaatsen van het lichaam kan de behandeling om de haren te laseren 1x per 8 weken plaatsvinden. Bij het laseren van een borst of rug houden we 1x per 10 tot 12 weken aan.

Over het algemeen wordt laserontharing in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vind je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!

Je kunt een voorkeur voor een behandelaar opgeven.