Laserontharing Soprano ICE en LightSheer Diode laser

Laserontharing zorgt ervoor dat u niet meer hoeft te scheren, harsen, epileren of ontharingscrèmes hoeft te gebruiken. Bij ons kunt u terecht voor de meest effectieve manier van definitieve laserontharing in het gezicht of op het lichaam door middel van de Soprano ICE en de LightSheer Diode laser. Wanneer u last heeft van ongewenste haargroei dan is dit dé behandeling voor u. De LightSheer Diode laser mag na wetenschappelijke onderzoek van de Amerikaanse “Food and Drug Administration” als enige de term ‘permanente haarvermindering’ gebruiken. Het is mogelijk vrijwel het hele lichaam te laseren mits de haartjes donker genoeg zijn.

Voordelen

  • Vrijwel pijnloos
  • Effectiever dan IPL
  • Geschikt voor alle huidtypen
  • Geschikt voor lichte en donkere haren
  • Zorgeloos laseren in de zomer
  • Geen hersteltijd of zwelling
  • Snelle behandelingstijd

Verschil met andere klinieken!

Vele klinieken adverteren met 100% pijnloos. Wij geven aan dat de behandeling vrijwel pijnloos is. Het verschil is dat andere klinieken te weinig energie geven. Zo zijn zij minder tijd kwijt per behandeling. Hierdoor zal u uiteindelijk meer behandelingen nodig hebben en lukt het bovendien niet het gewenste resultaat te bereiken. In onze kliniek behandelen we tot dat u een prikkeling ervaart, dan is er voldoende energie gegeven. Onze huidtherapeut zijn HBO opgeleid en hebben ruim ervaring; Zij kunnen goed beoordelen hoeveel energie uw huid kan verdragen. Bovendien werken wij ook met de LightSheer diode laser. Dunne haren zijn niet of nauwelijks behandelbaar met de Soprano ICE laser. Het behandelen met twee lasers geeft u het meeste comfort en een optimaal resultaat. Zo heeft u minder behandelingen nodig.

Hoe werkt laserontharing?

De Soprano ICE en de Lightsheer Diode laser zijn pigmentlasers, die gepigmenteerde haren definitief kunnen verwijderen. Het pigment in de haren wordt verwarmd door de energie van de laser, waardoor het haarzakje wordt vernietigd en uiteindelijk geen nieuw haar meer terug komt. Enkel gepigmenteerd haar kan worden behandeld. Blond, grijs en rood haar kan met geen enkele laser behandeld worden. Licht bruine, bruine en zwarte haren zijn juist zeer geschikt. De Lightsheer Diode laser geeft enkele pulsen van hoge energie af, waardoor de haar verhit wordt tot 70 graden. Dit is een effectieve maar pijnlijkere methode dan de techniek met de Soprano ICE. Deze geeft meerdere pulsen van lage energie in zeer korte tijd, waardoor het te behandelen huidgebied geleidelijk aan verhit wordt. De combinatie van van beide lasers momenteel het meest effectief en de beste mogelijke methode voor permanente haarverwijdering.

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of uw huid en haren geschikt zijn voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met u gaan bespreken:

  • Uw haren mogen niet geëpileerd, geharst of uitgetrokken worden tijdens het gehele behandelingstraject. De behandeling wordt hierdoor minder effectief. De haren moeten goed zichtbaar zijn tijdens het eerste gesprek. Het te behandelen gebied mag geschoren worden tijdens het gehele behandeltraject.
  • Uw huid mag niet actief gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Een te gebruinde huid kan na een laserbehandeling lichte of donkere verkleuringen vertonen. Als u met de Soprano ICE behandeld wordt adviseren wij u minimaal een week voor en na de behandeling niet (langdurig) in contact te komen met zonlicht. Bij de Lightsheer Diode laser mag u vooraf 8 weken geen zon hebben gezien en na de behandeling 2 weken. Indien u goed zonnebrandcrème gebruikt kunt u in de zomer gewoon gelaserd worden.
  • Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica geven lichtovergevoeligheid. Uw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

De laserbehandeling

Wij vragen u op de dag van de behandeling geen dag- of camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. 12 tot 24u voor de behandeling dient het te behandelen gebied thuis geschoren te worden. U krijgt een bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. Er wordt een gel gebruikt om makkelijk over de huid te kunnen glijden. Vervolgens wordt de juiste instelling gekozen, afgestemd op uw type huid en haren. De behandeling met de Soprano ICE kan iets gevoelig zijn, maar in de meeste gevallen zult u vrijwel geen pijn ervaren. Behandeling met de Lighsheer diode laser is gevoeliger en voelt aan als ‘prikjes’, net alsof een elastiek tegen de huid wordt geschoten.

Na de laserbehandeling

Na de behandeling kan de huid gekoeld worden om de hitte uit de huid te halen en eventueel pijn te verlichten. De huid kan dezelfde dag nog rood en plaatselijk iets gezwollen zijn. De dagen na de behandeling zult u de stoppeltjes zien van de haren die behandeld zijn. Deze zullen na ongeveer 2-3 weken uitvallen. Tussen de behandelingen door mag u de haren die terugkomen alleen knippen of scheren. Als u behandeld wordt met de Lightsheer diode laser moet uw huid goed beschermd worden tegen de zon zodat deze niet bruin wordt.

Te verwachten resultaat

U kunt verwachten dat uw haargroei zeer sterk zal verminderen voor een zeer lange tijd. We verwachten een blijvende haarreductie tussen de 80 en 99%. Als er al haar terug komt zal dat veel minder, dunner en lichter van kleur zijn. Er kunnen altijd nieuwe haartjes ontstaan, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn. We kunnen uiteraard geen garanties geven. In het eerste gesprek zullen we u vertellen wat u als resultaat mag verwachten.

Aantal benodigde behandelingen

Er zijn drie groeifasen waarin een haar zich kan bevinden. Alleen haren die in de actieve groeifase zitten worden voldoende verhit om te worden vernietigd. De drie groeifasen noemt men een haargroeicyclus en duurt ongeveer 6 tot 12 weken, afhankelijk van het gebied op het lichaam. Het is erg belangrijk het juiste interval van behandelen consequent aan te houden om zoveel mogelijk haartjes in die juiste groeifase te behandelen waardoor de behandelingen zo effectief mogelijk zijn. Het aantal behandelingen dat u nodig heeft is dan gemiddeld 6 tot 8.

Behandelfrequentie

De behandelfrequentie is afhankelijk van de groeicyclus en ligt tussen de 6 tot 12 weken. Voor het gezicht is dit 6 weken. Voor de benen 8 weken. Bij het laseren van een borst of rug houden we een interval aan van 10 tot 12 weken.

Kosten en vergoeding

Over het algemeen wordt laserontharing in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen en tarieven.

Heeft u verder nog vragen over laserontharing, neem dan gerust contact met ons op!