Laserontharing zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te scheren, harsen, epileren of ontharingscrèmes hoeft te gebruiken. Bij ons kan je terecht voor de meest effectieve manier van definitieve laserepilatie in het gezicht of op het lichaam door middel van de Lightsheer Diode laser. Wanneer je last hebt van ongewenste haargroei dan is dit dé behandeling voor jou. Het is mogelijk vrijwel het hele lichaam te laseren mits de haartjes donker genoeg zijn. Wij hebben inmiddels ruim 15 jaar ervaring in het laseren met de Lightsheer diode laser (sinds 2006) en behandelen 5 tot 6 dagen per week, 8 uur per dag. Ook hebben wij veel ervaring in het behandelen van de donkere huid. Permanent ontharen in het gezicht wordt meestal vanuit de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed en een verwijzing van een arts of dermatoloog is niet nodig.

9 op de 10 personen hoeft nooit meer te scheren. Kies voor definitieve ontharing.

Waarom onze laser wél werkt voor permanente haarverwijdering

Vele klinieken adverteren met 100% pijnloos. Zij maken meestal gebruik van de Soprano ICE laser. Wij hebben ruim 1,5 jaar met de Soprano ICE laser gewerkt. Dit was tijdrovend en bovendien niet pijnloos. Om effectief te behandelen moesten we veel meer energie geven dan aanbevolen werd. Echter wordt er met deze laser vaak te weinig energie geven waardoor de behandeling pijnloos is én minder tijd kost. Hierdoor lukt het niet het gewenste resultaat te bereiken en zijn er meer behandelingen nodig. In onze kliniek behandelen we met de Lightsheer Desire diode laser; deze heeft twee verschillende handstukken. De vacuüm methode is ook minder pijnlijk maar véél effectiever. De Lightsheer diode laser mag na wetenschappelijke onderzoek van de Amerikaanse “Food and Drug Administration” als enige de term ‘permanente haarvermindering’ gebruiken.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

  • Ongewenste haargroei
  • Hirsutisme (mannelijk beharingspatroon)
  • Hypertrichose (toename haar willekeurig gebied)
  • Folliculitis barbae (ingegroeide haren baardstreek)
  • Sinus Pilonidalis (haarnestcyste bilnaad)
  • Stoma (rondom irritatie)
  • Transplantaten
  • Transgenders

Hoe werkt laserontharing?

De ontharingslaser produceert licht met hoge energie. Deze energie verwarmd en vernietigd de haren en de pigmentcellen rond de haarwortel. De laser kan enkel haartjes die voldoende kleurstof bevatten laseren. Het is niet mogelijk stugge blonde, grijze of rode haren te laseren. Dit kan met geen enkele laser omdat ze niet voldoende pigmenten bevatten. Hiervoor is elektrische epilatie geschikt. Bruine en zwarte haren zijn juist zeer geschikt om te laseren. De kleurstof in de haren wordt zeer warm, deze hitte zorgt ervoor dat het haarzakje verbrandt, zodat er geen nieuwe haar meer kan groeien. De huid zelf neemt geen energie op en wordt volledig ontzien.

Erg vriendelijk en behulpzaam

 

Fijne intake gehad vandaag bij Daniëlle. Erg vriendelijk en behulpzaam en heeft alles goed uitgelegd. Ik kijk er naar uit met de behandelingen te kunnen starten!

Melanie

ben uitermate content

 

Was mijn eerste keer, ben uitermate content. Ben zeer prettig door Anouk geholpen, was helder en duidelijk en prima behandeling gehad.

Henkjan

Groot voordeel ze sluiten mannen niet uit

 

Professioneel en vriendelijk personeel in een nette ruime kamer. Groot voordeel ze sluiten mannen niet uit.

Mark

Super fijn!

 

Ik ben super fijn behandeld tijdens de laserontharing. Demy legde mij alles goed uit wat ik kon verwachten en stelde mij gerust tijdens het laseren. Super fijn!

Kim

super 1ste ervaring

 

Onwijs leuk personeel! Ik ben geholpen door Danielle. Super 1ste ervaring.

Helen

Hier weten ze exact wat ze moeten doen

“Voor de zesde keer een laserontbehandeling gehad en erg tevreden over het resultaat wat er is behaald en de manier waarop er behandeld wordt. Hier weten ze exact wat ze (moeten) doen en met de juiste technieken. 👌🏼”

Sanne

Blij mee!

“Bezig met definitief ontharen. Nu 3 behandelingen gehad. Graag super goed en wordt professioneel behandeld. Blij mee!”

Linda

Kundige indruk, professioneel en heel attent

 

Ontzettend mooi pand, schoon, netjes en echt gastvrij. Je mag zelf koffie/thee of water pakken. Daarnaast helpt de receptioniste erg goed en is ze enorm vriendelijk. Medewerkers (huidtherapeuten) kundige indruk, professioneel en heel attent.

Maxine

Carmen zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt

“In 2019 ben ik bij huidkliniek Twente voor laserontharing geweest. Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Helaas zijn de behandelingen niet pijnloos, maar dat is het zeker waard. Daarnaast vertelt Carmen altijd netjes wat ze vooraf gaat doen en zorgt ze ervoor dat je je op je gemak voelt. Een echte aanrader dus!”

Ilse

Stellen je gerust

“Super vriendelijke en vakkundige medewerkers. Stellen je gerust en geven goede uitleg over werkwijze.”

Merle

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid en haren geschikt zijn voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:

- De haren mogen niet geëpileerd, geharst of uitgetrokken worden tijdens het gehele behandeltraject. De behandeling wordt hierdoor minder effectief. De haren moeten goed zichtbaar zijn tijdens het eerste gesprek. Voor het lichaam zijn enkele haren voldoende, ongeveer ter grootte van een muntstuk. Het te behandelen gebied mag geschoren worden tijdens het gehele behandeltraject.
- Voor de behandeling mag de huid niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Een laserbehandeling kan bij een te bruine huid lichte of donkere plekken veroorzaken. Als je met de ontharingslaser behandeld wordt, adviseren wij je minimaal twee weken voor en na de behandeling niet (langdurig) in contact te komen met zonlicht. Indien je zonnebrandcrème gebruikt kunt je in de zomer gewoon behandeld worden.
- Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Wij vragen je op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. Voor de behandeling dient het te behandelen gebied thuis geschoren te worden. Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. De Lightsheer Diode heeft 2 handstukken. Voor het gelaat werken we met de kleine (ET) kop. Er wordt een gel gebruikt om makkelijk over de huid te kunnen glijden. Voor het lichaam werken we over het algemeen eerste met de grote (HS) vacuüm kop. Dit doen we 4 behandelingen, gevolgd door 4 behandelingen met de ET kop. Gebruik van beide handstukken is noodzakelijk om een optimaal resultaat te verkrijgen. Vervolgens wordt de juiste instelling gekozen, afgestemd op jouw type huid en haren. De behandeling voelt bij de ET kop aan als ‘prikjes’, net alsof een elastiek tegen de huid wordt geschoten. Bij de HS vacuüm kop wordt de huid vacuüm gezogen en voel je met name warmte.

Na de behandeling wordt de huid mogelijk gekoeld om de hitte uit de huid te halen. De huid kan dezelfde dag nog rood en plaatselijk iets gezwollen zijn. De dagen na de behandeling kan je stoppeltjes zien van de haren die behandeld zijn. Deze zullen vanzelf verdwijnen. Tussen de behandelingen door mag je de haren die terugkomen alleen knippen of scheren. Na de behandeling is het belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Indien de huid rood is mag er gebruik worden gemaakt van Lycogel; deze medische camouflage met SPF 30 is in onze praktijk verkrijgbaar en wordt soms vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Je kan verwachten dat de haargroei zeer sterk zal verminderen voor een zeer lange tijd. We verwachten een blijvende haarreductie tussen de 80 en 95%. Als er al haar terug komt zal dat veel minder, dunner en lichter van kleur zijn. Er kunnen altijd nieuwe haartjes ontstaan, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn. We kunnen uiteraard geen garanties geven. In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat je als resultaat mag verwachten.

Er zijn drie groeifasen waarin een haar zich kan bevinden. Alleen haren die in de vroege groeifase zitten worden voldoende verhit om te worden vernietigd. De drie groeifasen noemt men een haargroeicyclus en duurt ongeveer 6 tot 12 weken, afhankelijk van het gebied op het lichaam. Het is erg belangrijk het juiste interval van behandelen consequent aan te houden om zoveel mogelijk haartjes in die juiste groeifase te behandelen waardoor de behandelingen zo effectief mogelijk zijn. Het aantal behandelingen dat je nodig hebt is dan gemiddeld 6 tot 8. Voor de rug is dit gemiddeld 8 tot 10.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de groeicyclus en verschilt tussen 6 en 12 weken. Voor het gezicht, oksels en liezen is dit 1x per 6 weken. Voor de overige plaatsen van het lichaam kan de behandeling 1x per 8 weken plaatsvinden. Bij het laseren van een borst of rug houden we 1x per 10 tot 12 weken aan.

Over het algemeen wordt laserontharing in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vind je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!

Je kunt een voorkeur voor een behandelaar opgeven.

VOOR EN NA RESULTATEN LASERONTHARING

Druk op de pijltjes om de volgende foto's te zien.