Laserontharing

Persoonlijk behandelplan

15+ jaar ervaring in laserontharing

Kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten

Laserontharing zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te scheren of harsen. Bij ons kun je terecht voor de meest effectieve manier van definitief ontharen in het gezicht of op het lichaam door middel van de Lightsheer Diode laser. Het is mogelijk vrijwel het hele lichaam te laseren mits de haartjes donker genoeg zijn.

Hoe werkt permanente ontharing door middel van de diodelaser?

De ontharingslaser produceert licht met hoge energie. Deze energie verhit de haren en de pigmentcellen rond de haarwortel. Dat zal de haar voorgoed vernietigen waardoor er geen nieuwe haartjes meer ontstaan. De laser kan enkel haartjes die voldoende kleurstof bevatten laseren. Het is niet mogelijk stugge blonde, grijze of rode haren te laseren. Dit kan met geen enkele laser omdat ze niet voldoende pigmenten bevatten. Hiervoor is elektrische epilatie geschikt. Bruine en zwarte haren zijn juist zeer geschikt om te laseren. De huid zelf neemt geen energie op en wordt volledig ontzien.

Met ons vacuüm handstuk van onze laser kunnen we pijnloos ontharen. Belangrijk te weten is dat onze laser vele malen sneller en effectiever is dan andere lasers waarbij dit vermeld wordt. Zij behandelen vaak onder in energie, waardoor de behandeling pijnloos is maar ook minder effectief. De haren komen na een half jaar rust weer terug. Met de Lightsheer Diode laser blijven ze voorgoed weg.

Vanaf € 55,-

We maken altijd een persoonlijk behandelplan voor ontharen met laser.

Wat kan worden behandeld?

  • Ongewenste haargroei
  • Hirsutisme (mannelijk beharingspatroon)
  • Hypertrichose (toename haar willekeurig gebied)
  • Folliculitis barbae (ingegroeide haren baardstreek)
  • Sinus Pilonidalis (haarnestcyste bilnaad)
  • Stoma (rondom irritatie)
  • Transplantaten
  • Transgenders

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De behandeling

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid en haren geschikt zijn voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:

– De haren mogen niet geëpileerd, geharst of uitgetrokken worden tijdens het gehele behandeltraject. De behandeling wordt hierdoor minder effectief. De haren moeten goed zichtbaar zijn tijdens het eerste gesprek. Voor het lichaam zijn enkele haren voldoende, ongeveer ter grootte van een muntstuk. Het te behandelen gebied mag geschoren worden tijdens het gehele behandeltraject.
– Voor de behandeling mag de huid niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Een laserbehandeling kan bij een te bruine huid lichte of donkere plekken veroorzaken. Als je met de ontharingslaser behandeld wordt, adviseren wij je minimaal twee weken voor en na de behandeling niet (langdurig) in contact te komen met zonlicht. Indien je zonnebrandcrème gebruikt kunt je in de zomer gewoon behandeld worden.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Tijdens de behandeling

Wij vragen je op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. Voor de behandeling dient het te behandelen gebied thuis geschoren te worden. Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. De Lightsheer Diode heeft 2 handstukken. Voor het gelaat werken we met de kleine kop. Er wordt een gel gebruikt om makkelijk over de huid te kunnen glijden. Voor het lichaam werken we over het algemeen eerste met de grote vacuüm kop. Dit doen we 4 behandelingen, gevolgd door 4 behandelingen met de kleine kop. Gebruik van beide handstukken is noodzakelijk om een optimaal resultaat te verkrijgen. Vervolgens wordt de juiste instelling gekozen, afgestemd op jouw type huid en haren. De behandeling voelt bij de kleine kop aan als ‘prikjes’, net alsof een elastiek tegen de huid wordt geschoten. Bij de vacuüm kop wordt de huid vacuüm gezogen en voel je met name warmte.

Na de behandeling

Na de behandeling wordt de huid mogelijk gekoeld om de hitte uit de huid te halen. De huid kan dezelfde dag nog rood en plaatselijk iets gezwollen zijn. De dagen na de behandeling kan je stoppeltjes zien van de haren die behandeld zijn. Deze zullen vanzelf verdwijnen. Tussen de behandelingen door mag je de haren die terugkomen alleen knippen of scheren. Na de behandeling is het belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Indien de huid rood is mag er gebruik worden gemaakt van Lycogel; deze medische camouflage met SPF 30 is in onze praktijk verkrijgbaar en wordt soms vergoed door jouw zorgverzekeraar.

Over ons

Al 12 jaar een begrip.

Huidkliniek Twente is inmiddels alweer 12 jaar gevestigd in Almelo. Je kunt ons vinden in het prachtige monumentale herenhuis op de hoek van de Wierdensestraat. Bij Huidkliniek Twente vinden we de kwaliteit van de behandelingen en je voorzien van eerlijke en juiste informatie betreffende deze behandelingen van zeer groot belang.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

Kwaliteitsgeregistreerde Paramedici

Aangesloten bij de NVH

Professioneel & verantwoord

Ervaringen laserontharing

Tarieven laserontharing

Indien u een pakket voor het lichaam afneemt van 6 behandelingen en het gehele bedrag vooraf betaalt, krijgt u de 6e behandeling gratis. Combinaties kunnen naar wens uitgebreid worden met korting; vraag ons naar de mogelijkheden! Pakket = 5+1 gratis!

Laserontharing per behandeling

Intake€0,-
Gelaat
- Mini gebied (tussen wenkbrauwen, neus)€55,-
- Klein gebied (kin, bovenlip, oren)€80,-
- Middel gebied (wangen)€130,-
- Hele gelaat€160,-
Lichaam CombinatiesPakket
- Oksels + Bikinilijn klein€130,-€650,-
- Oksels + Gehele schaamstreek€160,-€800,-
- Gehele schaamstreek + Bilnaad€130,-€650,-
- Gehele schaamstreek + Bilnaad + Oksels€185,-€925,-
- Gehele schaamstreek + Bilnaad + Billen€235,-€1175,-
- Onderbenen + Gehele schaamstreek€235,-€1175,-
- Onderbenen + Gehele schaamstreek + Oksels€265,-€1325,-
- Onderbenen + Bovenbenen€315,-€1575,-
- Benen + Billen€385,-€1925,-
- Benen + Gehele Schaamstreek€385,-€1925,-
- Benen + Gehele Schaamstreek + Oksels€420,-€2100,-
- Billen + Onderrug€160,-€ 800,-
- Rug + Schouders€315,-€1575,-
- Borst + Buik€235,-€1175,-
LichaamPakket
- Nek€80,-€400,-
- Oksels€80,-€400,-
- Bikinilijn klein€80,-€400,-
- Gehele schaamstreek€105,-€525,-
- Bilnaad€80,-€400,-
- Billen€105,-€525,-
- Rondom tepels€55,-€275,-
- Borst€160,-€800,-
- Navelstreep€80,-€400,-
- Buik€105,-€525,-
- Onderrug€105,-€525,-
- Rug€235,-€1175,-
- Schouders€130,-€650,-
- Onderarmen€105,-€525,-
- Bovenarmen€130,-€650,-
- Gehele armen€210,-€1050,-
- Onderbenen€160,-€800,-
- Bovenbenen€185,-€925,-
- Vingers of tenen€55,-€275,-
- Stoma€130,-€650,-
- Sinus Pilonidalis€130,-€650,-

Voor en na resultaten laserontharing

Meer over laserontharen

Je kan verwachten dat de haargroei zeer sterk zal verminderen voor een zeer lange tijd. We verwachten een blijvende haarreductie tussen de 80 en 95%. Als er al haar terug komt zal dat veel minder, dunner en lichter van kleur zijn. Er kunnen altijd nieuwe haartjes ontstaan, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn. We kunnen uiteraard geen garanties geven. In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat je als resultaat mag verwachten.

Er zijn drie groeifasen waarin een haar zich kan bevinden. Alleen haren die in de vroege groeifase zitten worden voldoende verhit om te worden vernietigd. De drie groeifasen noemt men een haargroeicyclus en duurt ongeveer 6 tot 12 weken, afhankelijk van het gebied op het lichaam. Het is erg belangrijk het juiste interval van behandelen consequent aan te houden om zoveel mogelijk haartjes in die juiste groeifase te behandelen waardoor de behandelingen zo effectief mogelijk zijn. Het aantal behandelingen dat je nodig hebt is dan gemiddeld 6 tot 8. Voor de rug is dit gemiddeld 8 tot 10.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de groeicyclus en verschilt tussen 6 en 12 weken. Voor het gezicht, oksels en liezen is dit 1x per 6 weken. Voor de overige plaatsen van het lichaam kan de behandeling 1x per 8 weken plaatsvinden. Bij het laseren van een borst of rug houden we 1x per 10 tot 12 weken aan.

Over het algemeen wordt laserontharing in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vind je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!

Je kunt een voorkeur voor een behandelaar opgeven.