Laserontharing

Laserontharing zorgt ervoor dat u niet meer hoeft te scheren, harsen, epileren of ontharingscrèmes hoeft te gebruiken. Bij ons kunt u terecht voor de meest effectieve manier van definitieve laserontharing in het gezicht of op het lichaam door middel van de Lightsheer Diode laser. Wanneer u last heeft van ongewenste haargroei dan is dit dé behandeling voor u. Het is mogelijk vrijwel het hele lichaam te laseren mits de haartjes donker genoeg zijn. Wij hebben inmiddels ruim 15 jaar ervaring in het laseren met de Lightsheer diode laser (sinds 2006) en behandelen 5 tot 6 dagen per week, 8 uur per dag. Ook hebben wij veel ervaring in het behandelen van de donkere huid. Permanent ontharen in het gezicht wordt meestal vanuit de aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed en een verwijzing van een arts of dermatoloog is niet nodig.

9 op de 10 personen hoeft nooit meer te scheren. Kies voor definitieve ontharing.

Waarom onze laser wél werkt voor permanente haarverwijdering

Vele klinieken adverteren met 100% pijnloos. Zij maken meestal gebruik van de Soprano ICE laser. Wij hebben ruim 1,5 jaar met de Soprano ICE laser gewerkt. Dit was tijdrovend en bovendien niet pijnloos. Om effectief te behandelen moesten we veel meer energie geven dan aanbevolen werd. Echter wordt er met deze laser vaak te weinig energie geven waardoor de behandeling pijnloos is én minder tijd kost. Hierdoor lukt het niet het gewenste resultaat te bereiken en zijn er meer behandelingen nodig. In onze kliniek behandelen we met de Lightsheer DUET diode laser; deze heeft twee verschillende handstukken. De vacuüm methode is ook minder pijnlijk maar véél effectiever. De Lightsheer diode laser mag na wetenschappelijke onderzoek van de Amerikaanse “Food and Drug Administration” als enige de term ‘permanente haarvermindering’ gebruiken.

Reviews

Bente: “Ik word behandeld voor laserontharing. De adviezen zijn goed. Wat fijn is dat je het gelukkig tussentijds bij mag houden met een scheermesje. Zeer goede resultaten en doet geen pijn.”

Asli: “Ik krijg een laser- en een gezichtsbehandeling, waarmee ik zeer tevreden ben. Inmiddels gebruik ik ook producten van ZO wat zorgt voor verbetering. Mijn huid is er van opgeknapt! Ik zie echt verschil!

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

 • Ongewenste haargroei
 • Hirsutisme (mannelijk beharingspatroon)
 • Hypertrichose (toename haar willekeurig gebied)
 • Folliculitis barbae (ingegroeide haren baardstreek)
 • Sinus Pilonidalis (haarnestcyste bilnaad)
 • Stoma (rondom irritatie)
 • Transplantaten
 • Transseksuelen

Hoe werkt laserontharing?

De ontharingslaser produceert licht met hoge energie. Deze energie verwarmd en vernietigd de haren en de pigmentcellen rond de haarwortel. De laser kan enkel haartjes die voldoende kleurstof bevatten laseren. Het is niet mogelijk blonde, grijze of rode haren te laseren. Dit kan met geen enkele laser omdat ze niet voldoende pigmenten bevatten. Bruine en zwarte haren zijn juist zeer geschikt. De kleurstof in de haren wordt zeer warm, deze hitte zorgt ervoor dat het haarzakje verbrandt, zodat er geen nieuwe haar meer kan groeien. De huid zelf neemt geen energie op en wordt volledig ontzien.

blank

blank

blank

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of uw huid en haren geschikt zijn voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met u gaan bespreken:

 • Uw haren mogen niet geëpileerd, geharst of uitgetrokken worden tijdens het gehele behandelingstraject. De behandeling wordt hierdoor minder effectief. De haren moeten goed zichtbaar zijn tijdens het eerste gesprek. Het te behandelen gebied mag geschoren worden tijdens het gehele behandeltraject.
 • Voor de behandeling mag uw huid niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Een laserbehandeling kan bij een te bruine huid lichte of donkere plekken veroorzaken. Als u met de ontharingslaser behandeld wordt adviseren wij u minimaal twee weken voor en na de behandeling niet (langdurig) in contact te komen met zonlicht. Indien u zonnebrandcrème gebruikt kunt u in de zomer gewoon behandeld worden.
 • Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Uw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Wij vragen u op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. Voor de behandeling dient het te behandelen gebied thuis geschoren te worden. U krijgt een bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. De Lightsheer Diode heeft 2 handstukken. Voor het gelaat werken we met de kleine (ET) kop. Er wordt een gel gebruikt om makkelijk over de huid te kunnen glijden. Voor het lichaam werken we over het algemeen eerste met de grote (HS) vacuüm kop. Dit doen we 4 behandelingen, gevolgd door 4 behandelingen met de ET kop. Gebruik van beide handstukken is noodzakelijk om een optimaal resultaat te verkrijgen. Vervolgens wordt de juiste instelling gekozen, afgestemd op uw type huid en haren. De behandeling voelt bij de ET kop aan als ‘prikjes’, net alsof een elastiek tegen de huid wordt geschoten. Bij de HS vacuüm kop wordt de huid vacuüm gezogen en voelt u met name warmte.

Na de behandeling wordt de huid mogelijk gekoeld om de hitte uit de huid te halen. De huid kan dezelfde dag nog rood en plaatselijk iets gezwollen zijn. De dagen na de behandeling kunt u stoppeltjes zien van de haren die behandeld zijn. Deze zullen vanzelf verdwijnen. Tussen de behandelingen door mag u de haren die terugkomen alleen knippen of scheren. Na de behandeling is het belangrijk uw huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag.

U kunt verwachten dat uw haargroei zeer sterk zal verminderen voor een zeer lange tijd. We verwachten een blijvende haarreductie tussen de 80 en 95%. Als er al haar terug komt zal dat veel minder, dunner en lichter van kleur zijn. Er kunnen altijd nieuwe haartjes ontstaan, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn. We kunnen uiteraard geen garanties geven. In het eerste gesprek zullen we u vertellen wat u als resultaat mag verwachten.

Er zijn drie groeifasen waarin een haar zich kan bevinden. Alleen haren die in de vroege groeifase zitten worden voldoende verhit om te worden vernietigd. De drie groeifasen noemt men een haargroeicyclus en duurt ongeveer 6 tot 12 weken, afhankelijk van het gebied op het lichaam. Het is erg belangrijk het juiste interval van behandelen consequent aan te houden om zoveel mogelijk haartjes in die juiste groeifase te behandelen waardoor de behandelingen zo effectief mogelijk zijn. Het aantal behandelingen dat u nodig heeft is dan gemiddeld 6 tot 8. Voor de rug is dit gemiddeld 8 tot 10.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de groeicyclus en verschilt tussen 6 en 12 weken. Voor het gezicht, oksels en liezen is dit 1x per 6 weken. Voor de overige plaatsen van het lichaam kan de behandeling 1x per 8 weken plaatsvinden. Bij het laseren van een borst of rug houden we 1x per 10 tot 12 weken aan.

Over het algemeen wordt laserontharing in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

U kunt een voorkeur voor een behandelaar opgeven.