Plasma PlexR

Een plasma behandeling zorgt voor huidverstrakking. Het geeft een afname van huid op plekken die behandeld worden. Dat zorgt voor bijvoorbeeld het liften van oogleden, wat vergelijkbaar is met een ooglidcorrectie. Ook wordt het ingezet voor het verminderen van rimpeltjes en het verstrakken van huid van de wangen of rondom de mond; de zogenoemde ‘barcode’. Het plaatselijk verdampen van de huid geeft een verstrakking in het weefsel en zorgt voor collageen aanmaak. Daardoor is snijden en hechten in het weefsel niet nodig. PlexR is een beschermde naam van het plasma apparaat en techniek. Dit apparaat is het meest geavanceerd en zij zijn degene die deze techniek ontwikkeld hebben. Vergelijkbare, nagemaakte apparatuur, zijn die van het DAS medical systeem, plasma licht, plasmalift of Plasmage.

Reviews

Mevrouw A. (oogleden): “Na 2 behandelingen met de PlexR voor mijn hangende oogleden zie ik, maar merk ik vooral veel verschil. Mijn ogen staan letterlijk meer open en oogschaduw die voor de behandeling nauwelijks zichtbaar was is nu mooi in beeld! Super tevreden!”

Mevrouw W. (rhinophyma): “Ik ben behandeld aan mijn neus. Heb er heel veel aan gehad. En geen ontstekingen en puistjes meer. Ben heel blij met de behandeling.” ✨ 

Mevrouw J. (oogleden): “Ook ik vind het een echte aanrader! Heb nu mijn tweede PlexR (oogleden) behandeling gehad en wat een verschil al! Van de ontvangst tot aan het afscheid een fijne ervaring. Professionaliteit met een warme en vooral gezellige ‘touch’. Ik ben fan.”✨ 

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

 • Boven- en onderoogleden
 • Rimpeltjes en huidverslapping
 • Barcode bovenlip
 • Rode striae
 • Littekens
 • Brandwonden littekens
 • Kin
 • Acne littekens
 • Wallen
 • Rhinophyma (bloemkoolneus)
 • Dermale naevi (verdikte moedervlek, huidkleurig – op verwijzing)
 • Huidoneffenheden (klik hier)

Hoe werkt een plasma behandeling?

De PlexR produceert een geladen boog van gasmoleculen. Dit gas ioniseert, heeft een hele hoge energie en komt in een soort elektrisch geladen toestand. Daardoor vormt er zich een soort elektrisch geladen stroompje van licht, wat vergelijkbaar is met een klein bliksempje. Dit geïoniseerd gas noemt men ‘plasma’. Plasma is de vierde fase waarin een materie zich kan bevinden, naast vloeibare vorm, vaste vorm en gas. Dit plasma zorgt op de huid voor een gecontroleerde verdamping van het weefsel. Het maakt hele kleine, warme gaatjes in de huid waardoor de huid daar verstrakt. Het is bij uitstek geschikt om bepaalde gebieden te behandelen waar huidoverschot zit; bijvoorbeeld rimpels op de bovenlip of de huid rondom de ogen.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of uw huid geschikt is voor deze PlexR behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met u gaan bespreken:

 • Voor de behandeling mag uw huid niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Een plasma behandeling kan bij een te bruine huid lichte of donkere plekken veroorzaken. Wij adviseren minimaal zes weken voor en na de behandeling niet (langdurig) in contact te komen met zonlicht. Indien u zonnebrandcrème gebruikt kunt u in de zomer gewoon behandeld worden.
 • Indien u vaak last hebt van koortsblaren, meldt dit bij ons. Wellicht is er vooraf een middeltje nodig om dit tegen te gaan.
 • Vooraf verdoven we de huid met een verdovingscrème waardoor de behandeling goed verdragen wordt. U heeft dus geen verdovingsprik nodig.
 • Bij sommige (donkere) huidtypen adviseren we vooraf Hydrochinon 5% FNA crème aan te vragen bij de huisarts om donkere pigmentvlekken te voorkomen. Twee weken voor de behandeling wordt ’s avonds Hydrochinon crème geadviseerd, met uitzondering van 2 dagen voor de behandeling.

Wij vragen u op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. 30 minuten voor de behandeling zullen we de huid plaatselijk verdoven met een crème. De behandeling voelt aan als warme prikjes. We behandelen het desbetreffende huidgebied in een soort stip methode.

Na de behandeling wordt de huid gekoeld om de hitte uit de huid te halen. De huid kan dezelfde dag nog rood en plaatselijk gezwollen zijn. Deze zwelling kan 4 dagen aanhouden. Op de behandelde huid vormen zich korstjes in de vorm van stipjes. Deze korstjes zullen vanzelf afvallen. Na de behandeling wordt een camouflerende make-up aangebracht en u krijgt hiervan een kleine tube mee naar huis. In deze camouflage zit een zonbescherming van SPF 30. Deze mag u indien nodig de eerste week dagelijks overdag gebruiken. Laat de eerste week de camouflagecrème erop zitten en smeer indien nodig steeds iets bij. Het is aan te bevelen de eerste week de behandelde huid helemaal niet te wassen. Houdt de korstjes zo droog mogelijk en gebruik de eerste week géén andere crèmes. Vaak is de huid gedurende 2 tot 3 maanden wat roze van kleur, dit trekt vanzelf weg. Wij adviseren daarom de camouflage nog minstens 2-3 maanden overdag te gebruiken. U mag ’s avonds na 1 week weer een andere crème gebruiken. Wij adviseren Alhydran; een crème die zorgt voor een goed huidherstel. Het is belangrijk uw huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Indien u Hydrochinoncrème gebruikt adviseren wij deze na de behandeling 7 dagen te staken alvorens deze nog 2 maanden te gebruiken.

In het eerste gesprek zullen we u vertellen wat u als resultaat mag verwachten. We kunnen uiteraard geen garanties geven.

Meestal is het gewenste resultaat binnen 1 tot 3 behandelingen verkregen.

We behandelen 1x per 4 weken. Het is belangrijk dat de huid tussentijds goed kan herstellen voor een mooier en beter resultaat.

Over het algemeen wordt een PlexR behandeling niet vergoed. Indien het gaat om acnelittekens, andere littekens of plekjes is het soms mogelijk dat de behandeling in het gezicht vergoed wordt door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek.

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen over de plasma behandeling, neem dan gerust contact met ons op!

Klik hier voor meer informatie over de PlexR methode.