Een plasma behandeling zorgt voor huidverstrakking. Het geeft een afname van huid op plekken die behandeld worden. Dat zorgt voor bijvoorbeeld het liften van oogleden, wat vergelijkbaar is met een ooglidcorrectie. Ook wordt het ingezet voor het verminderen van rimpeltjes en het verstrakken van huid van de wangen of rondom de mond; de zogenoemde ‘barcode’. Het plaatselijk verdampen van de huid geeft een verstrakking in het weefsel en zorgt voor collageen aanmaak. Daardoor is snijden en hechten in het weefsel niet nodig. PlexR is een beschermde naam van het plasma apparaat en techniek. Dit apparaat is het meest geavanceerd en zij zijn degene die deze techniek ontwikkeld hebben. Vergelijkbare, nagemaakte apparatuur, zijn die van het DAS medical systeem, plasma licht, plasmalift of Plasmage.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

 • Boven- en onderoogleden
 • Rimpeltjes en huidverslapping
 • Barcode bovenlip
 • Rode striae
 • Littekens
 • Brandwonden littekens
 • Kin
 • Acne littekens
 • Wallen
 • Rhinophyma (bloemkoolneus)
 • Dermale naevi (verdikte moedervlek, huidkleurig – op verwijzing)
 • Huidoneffenheden (klik hier)

Hoe werkt een plasma behandeling?

De PlexR produceert een geladen boog van gasmoleculen. Dit gas ioniseert, heeft een hele hoge energie en komt in een soort elektrisch geladen toestand. Daardoor vormt er zich een soort elektrisch geladen stroompje van licht, wat vergelijkbaar is met een klein bliksempje. Dit geïoniseerd gas noemt men ‘plasma’. Plasma is de vierde fase waarin een materie zich kan bevinden, naast vloeibare vorm, vaste vorm en gas. Dit plasma zorgt op de huid voor een gecontroleerde verdamping van het weefsel. Het maakt hele kleine, warme gaatjes in de huid waardoor de huid daar verstrakt. Het is bij uitstek geschikt om bepaalde gebieden te behandelen waar huidoverschot zit; bijvoorbeeld rimpels op de bovenlip of de huid rondom de ogen.

er is een relaxte/ontspannen sfeer

 

Carmen stelt je op je gemak tijdens de behandeling en er is een relaxte/ontspannen sfeer. wat een prachtig pand, om super trots op te zijn.

Annet

Ze denken elke keer super goed mee en zijn heel flexibel!

“Ik ben ongeveer anderhalf jaar geleden bij de huidkliniek terecht gekomen nadat ik op set een verkeerde make-up op had gekregen en daardoor helemaal onder de puistjes zat. Met mijn werk als actrice is het ontzettend belangrijk om er representatief uit te zien, maar daardoor vind ik het ook net spannend om behandelingen te ondergaan. Als het mis gaat kan ik een periode niet werken namelijk. Bij deze kliniek ben ik stap per stap goed begeleid. De acné is niet alleen weg, maar we zijn ook doorgegaan met laserbehandelingen en huidverstrakking. Ik krijg elke keer hele fijne tips, maar belangrijker nog is dat ze realistisch zijn over verwachtingen en hersteltijd. Op die manier weet ik ook hoe ik met mijn werk moet schuiven voor ik weer voor de camera kan staan. Het is ook al 1 of 2x voorgekomen dat ik behandelingen toch moet verplaatsen omdat er een grote klus voor me voorbij komt en ik geen hersteltijd kan inplannen. Maar ze denken elke keer super goed mee en stellen zich heel flexibel op! Ik ben onwijs tevreden over alle behandelingen (peelings, laser en plexr), de resultaten en de manier waarop er te werk gegaan wordt.”

Lynn

Correct en vriendelijk geholpen

 

Duidelijke uitleg over de Plasma PlexR behandeling gehad, behandeling was op het laatst wat pijnlijk. Nu 2 dagen verder geneest alles goed. Correct en vriendelijk geholpen.

Anja

Mensen zeggen dat ik er goed uit zie

“Een half jaar geleden heb ik een Plex-R behandeling gehad voor mijn kraaiepootjes en lijntjes rond mijn mond. Het resultaat was zo mooi dat ik nu onder mijn ogen en de lachrimpels naast mijn mond laat doen. Carmen heeft de behandelingen gedaan en ze is erg aardig en doet het secuur en vakkundig. Mensen zeggen regelmatig dat ik er goed uit zie, ik ben 64 jaar. Natuurlijk heb ik rimpels, maar door deze behandeling zijn ze beslist minder zichtbaar. Nogmaals veel dank Loes en Carmen.”

Lia

Ik had direct het vertrouwen

“Lang nagedacht of ik de plex r behandeling zou doen. Bij eerste intake werd ik al fijn geholpen en had direct het vertrouwen. Ook bij de behandelingen zelf! Ik heb geen spijt en de meiden daar zijn top.”

Esther

Echt een aanrader

“Goed ontvangen,zeer bekwaam personeel echt een aanrader”

Maurice

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid geschikt is voor deze PlexR behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:
- Voor de behandeling mag de huid niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Een plasma behandeling kan bij een te bruine huid lichte of donkere plekken veroorzaken. Wij adviseren minimaal zes weken voor en na de behandeling niet (langdurig) in contact te komen met zonlicht. Indien je zonnebrandcrème gebruikt kan je in de zomer gewoon behandeld worden.
- Indien je vaak last hebt van koortsblaren, meldt dit bij ons. Wellicht is er vooraf een middeltje nodig om dit tegen te gaan.
- Vooraf verdoven we de huid met een verdovingscrème waardoor de behandeling goed verdragen wordt. Je hebt dus geen verdovingsprik nodig.
- Bij sommige (donkere) huidtypen adviseren we vooraf Hydrochinoncrème 5% FNA aan te vragen bij de huisarts om donkere pigmentvlekken te voorkomen. Deze dien je twee weken voor de behandeling ’s avonds te smeren, met uitzondering van 2 dagen voor de behandeling.

Wij vragen je op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. 30 minuten voor de behandeling zullen we de huid plaatselijk verdoven met een crème. De behandeling voelt aan als warme prikjes. We behandelen het desbetreffende huidgebied in een soort stip methode.

Na de behandeling wordt de huid gekoeld om de hitte uit de huid te halen. De huid kan dezelfde dag nog rood en plaatselijk gezwollen zijn. Deze zwelling kan 4 dagen aanhouden. Op de behandelde huid vormen zich korstjes in de vorm van stipjes. Deze korstjes zullen vanzelf afvallen. Na de behandeling wordt een camouflerende make-up aangebracht en je krijgt hiervan een kleine tube mee naar huis. In deze camouflage zit een zonbescherming van SPF 30. Deze moet je de eerste week dagelijks overdag gebruiken. Laat de eerste week de camouflagecrème erop zitten en smeer steeds wat bij. Het is aan te bevelen de eerste week de behandelde huid helemaal niet te wassen. Houdt de korstjes zo droog mogelijk en gebruik de eerste week géén andere crèmes. Vaak is de huid gedurende 2 tot 3 maanden wat roze van kleur, dit trekt vanzelf weg. Wij adviseren daarom de camouflage nog minstens 2-3 maanden overdag te gebruiken. U mag ’s avonds na 1 week weer een andere crème gebruiken. Wij adviseren Alhydran; een crème die zorgt voor een goed huidherstel. Het is belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Indien je Hydrochinoncrème gebruikt adviseren wij deze na de behandeling 7 dagen te staken alvorens deze nog 2 maanden te gebruiken.

In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat u als resultaat mag verwachten. We kunnen uiteraard geen garanties geven.

Meestal is het gewenste resultaat binnen 1 tot 3 behandelingen verkregen.

We behandelen 1x per 4 weken. Het is belangrijk dat de huid tussentijds goed kan herstellen voor een mooier en beter resultaat.

Over het algemeen wordt een PlexR behandeling niet vergoed. Indien het gaat om acnelittekens, andere littekens of plekjes is het soms mogelijk dat de behandeling in het gezicht vergoed wordt door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vindt je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heb je verder nog vragen over de plasma behandeling, neem dan gerust contact met ons op!

Klik hier voor meer informatie over de PlexR methode.

VOOR EN NA RESULTATEN PLASMA PLEXR

Druk op de pijltjes om de volgende foto's te zien.