Plasma PlexR behandeling

Persoonlijk behandelplan

Originele en veilige PlexR behandeling

Kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten

Een plasma PlexR behandeling zorgt voor huidverstrakking. Het geeft een afname van huid op plekken die behandeld worden. Dat zorgt voor bijvoorbeeld het liften van oogleden, wat vergelijkbaar is met een ooglidcorrectie. Ook wordt het ingezet voor het verminderen van rimpeltjes en het verstrakken van huid van de wangen of rondom de mond; de zogenoemde ‘barcode’. Onze plasma PlexR behandeling is de meest effectieve methode om rimpels te verminderen.

Hoe werkt een behandeling met de PlexR?

De techniek produceert een geladen boog van gasmoleculen. Dit gas ioniseert, heeft een hele hoge energie en komt in een soort elektrisch geladen toestand. Daardoor vormt er zich een soort elektrisch geladen stroompje van licht, wat vergelijkbaar is met een klein bliksempje. Dit geïoniseerd gas noemt men ‘plasma’. Plasma is de vierde fase waarin een materie zich kan bevinden, naast vloeibare vorm, vaste vorm en gas. Dit plasma zorgt op de huid voor een gecontroleerde verdamping van het weefsel. Het maakt hele kleine, warme gaatjes in de huid waardoor de huid daar verstrakt en collageen aanmaakt. Het is bij uitstek geschikt om bepaalde gebieden te behandelen waar huidoverschot zit; bijvoorbeeld rimpels op de bovenlip of de huid rondom de ogen. Daardoor is snijden en hechten in het weefsel niet nodig.

PlexR is een beschermde naam van het plasma apparaat en techniek. Dit apparaat is het meest geavanceerd en zij zijn degene die deze techniek ontwikkeld hebben. Hierdoor ben je verzekerd van een veilige behandeling. Vergelijkbare, nagemaakte apparatuur, zijn die van het DAS medical systeem, plasma licht, plasmalift of Plasmage.

Vanaf € 80,-

We maken altijd een persoonlijk behandelplan voor het verbeteren van de huid

Wat kan worden behandeld?

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De behandeling

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid geschikt is voor deze PlexR behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:
– Voor de behandeling mag de huid niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Een plasma behandeling kan bij een te bruine huid lichte of donkere plekken veroorzaken. Wij adviseren minimaal zes weken voor en na de behandeling niet (langdurig) in contact te komen met zonlicht. Indien je zonnebrandcrème gebruikt kan je in de zomer gewoon behandeld worden.
– Indien je vaak last hebt van koortsblaren, meldt dit bij ons. Wellicht is er vooraf een middeltje nodig om dit tegen te gaan.
– Vooraf verdoven we de huid met een verdovingscrème waardoor de behandeling goed verdragen wordt. Je hebt dus geen verdovingsprik nodig.
– Bij sommige (donkere) huidtypen adviseren we vooraf Hydrochinoncrème 5% FNA aan te vragen bij de huisarts om donkere pigmentvlekken te voorkomen. Deze dien je twee weken voor de behandeling ’s avonds te smeren, met uitzondering van 2 dagen voor de behandeling.

Tijdens de behandeling

Wij vragen je op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. 30 minuten voor de behandeling zullen we de huid plaatselijk verdoven met een crème. De behandeling voelt aan als warme prikjes. We behandelen het desbetreffende huidgebied in een soort stip methode.

Na de behandeling

Na de behandeling wordt de huid gekoeld om de hitte uit de huid te halen. De huid kan dezelfde dag nog rood en plaatselijk gezwollen zijn. Deze zwelling kan 4 dagen aanhouden. Op de behandelde huid vormen zich korstjes in de vorm van stipjes. Deze korstjes zullen vanzelf afvallen. Na de behandeling wordt een camouflerende make-up aangebracht en je krijgt hiervan een kleine tube mee naar huis. In deze camouflage zit een zonbescherming van SPF 30. Deze moet je de eerste week dagelijks overdag gebruiken. Laat de eerste week de camouflagecrème erop zitten en smeer steeds wat bij. Het is aan te bevelen de eerste week de behandelde huid helemaal niet te wassen. Houdt de korstjes zo droog mogelijk en gebruik de eerste week géén andere crèmes. Vaak is de huid gedurende 2 tot 3 maanden wat roze van kleur, dit trekt vanzelf weg. Wij adviseren daarom de camouflage nog minstens 2-3 maanden overdag te gebruiken. U mag ’s avonds na 1 week weer een andere crème gebruiken. Wij adviseren Alhydran; een crème die zorgt voor een goed huidherstel. Het is belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Indien je Hydrochinoncrème gebruikt adviseren wij deze na de behandeling 7 dagen te staken alvorens deze nog 2 maanden te gebruiken. De roodheid van de huid trekt binnen 6-12 weken weg. We adviseren eventueel een fractionele laserbehandeling of een peeling om dit te versnellen.

Over ons

Al 12 jaar een begrip.

Huidkliniek Twente is inmiddels alweer 12 jaar gevestigd in Almelo. Je kunt ons vinden in het prachtige monumentale herenhuis op de hoek van de Wierdensestraat. Bij Huidkliniek Twente vinden we de kwaliteit van de behandelingen en je voorzien van eerlijke en juiste informatie betreffende deze behandelingen van zeer groot belang.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

Kwaliteitsgeregistreerde Paramedici

Aangesloten bij de NVH

Professioneel & verantwoord

Ervaringen

Tarieven

PlexR per behandeling

Intake€0,-
- Boven- of onderooglid€385,-
- Kraaienpootjes€385,-
- Boven- of onderlip€330,-
- Mondhoeken€330,-
- Kin€330,-
- Frons€250,-
- Wangen€385,-
- Neus€385,-
- Littekens / Huidoneffenhedenv.a. €80,-
Combinaties op aanvraag
- 2 zones± €700,-
- 3 zones± €1000,-
- Nabehandeling per zone binnen 3 maanden€160,-

Meer over de PlexR behandeling

In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat u als resultaat mag verwachten. We kunnen uiteraard geen garanties geven.

Meestal is het gewenste resultaat binnen 1 tot 3 behandelingen verkregen.

We behandelen 1x per 4 weken. Het is belangrijk dat de huid tussentijds goed kan herstellen voor een mooier en beter resultaat.

Over het algemeen wordt een PlexR behandeling niet vergoed. Indien het gaat om acnelittekens, andere littekens of plekjes is het soms mogelijk dat de behandeling in het gezicht vergoed wordt door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vindt je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heb je verder nog vragen over de plasma behandeling, neem dan gerust contact met ons op!

Klik hier voor meer informatie over de PlexR methode.