Heb jij last van couperose, een rode huid, storende bloedvaatjes op de wangen of een spinnekopje? Zijn er rode vaatjes ontstaan in een litteken na een operatie? Met onze vaatlaser kunnen wij deze bloedvaatjes eenvoudig verwijderen. Het is mogelijk bloedvaatjes op vrijwel het hele lichaam te laseren. Onze laser is de beste en meest effectieve laser op de markt voor het behandelen van diffuse roodheid en rode bloedvaatjes. Het is veilig om deze bloedvaatjes te laseren; andere vaatjes nemen hun functie over.

Vaak zijn na 1-2 behandelingen de meeste bloedvaatjes al verdwenen en is de huid al véél minder rood!

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

 • Couperose (rode bloedvaatjes o.a. op de wangen)
 • Teleangiëctastieën (enkele vaatjes)
 • Spider naevus (spinnekopje)
 • Diffuse roodheid (rode gloed)
 • Rosacea
 • Kersenwratjes (cherry angiomen)
 • Bloedvatgezwel (seniele angiomen en venous lake)
 • Rode acnelittekens
 • Wijnvlek (naevus flammeus)
 • Ooievaarsbeet (naevus van Unna)
 • Vasculaire melasma
 • Rode kippennek (poikiloderma van civatte)
 • Rode adertjes op de benen
 • Rode en ruwe wangen (ulerythema ophryogenes)
 • Blauwe ader onder of naast het oog
 • Blauwe adertjes in het gezicht
 • Blauwe adertjes op de benen (besenreiser varices)

Hoe werkt een vaatlaser behandeling?

De laser produceert licht met hoge energie. Rode bloedcellen worden daardoor opgewarmd waardoor de bloedvaatjes vervolgens door het lichaam worden opgeruimd. Met onze vaatlaser zijn storende bloedvaatjes, diffuse roodheid, spider naevi, couperose, een wijnvlek of rode huid eenvoudig te behandelen. Ook indien er bloedvaatjes zijn ontstaan in een litteken is dat zeer goed behandelbaar. De laser is selectief en beschadigd andere structuren in de huid niet.

Anouk had erg veel kennis

 

Mooie kliniek. Anouk had erg veel kennis en vertelde precies wat ze ging doen, zowel voor als tijdens de behandeling. Ik heb nu een behandeling gehad en al erg tevreden met het resultaat.

Lorenzo

netjes behandeld

 

Duidelijke uitleg wat ze ging doen en netjes behandeld

Kirsten

Professioneel!

 

Zowel de intake als de behandeling werd heel zorgvuldig gedaan. Er werd steeds verteld wat er ging gebeuren en gevraagd hoe het ging. Professioneel!

Gineke

Ik ben onder de indruk van mijn behandeling

 

Ik ben onder de indruk van mijn behandeling. Na 1 laser behandeling zijn mijn rode adertjes rond mijn neus helemaal weg. Het is erg mooi egaal nu. Maar ik wil ook graag mijn ervaring met de kliniek zelf delen. Onder de indruk van het prachtige pand. Erg chique maar toch laagdrempelig. In de ochtend website bekeken en ik kon dezelfde dag nog terecht voor een intake, de volgende dag al behandeld, hou ik van. Anouk de behandelaar erg eerlijk en toegankelijk. En niet te vergeten de heerlijke koffie. Kortom aanrader deze kliniek! (en ik ben normaal niet zo snel onder de indruk)

Ilona

Ik wist precies wat er ging gebeuren

“De huidtherapeute was zeer vriendelijk en deskundig en legde de procedure goed uit, zodat ik precies wist wat er ging gebeuren. En tijdens de behandeling zelf hield ze me op de hoogte van wat ze aan het doen was.”

Zoë

Niks opgedrongen

 

Het was een fijne ontvangst en goed geholpen en duidelijke uitleg.
Wordt goed geadviseerd maar niks opgedrongen.
Over 2 weken 1e behandeling ben heel erg benieuwd…….

Marcella

Beslist een aanrader voor couperose

“Behandeling door Anouk ging weer helemaal top, goed uitgelegd wat er gaat gebeuren, en ook wat ik thuis kan doen.
Beslist een aanrader voor couperose, na vorige (1e) al een heel mooi resultaat!
En wat een prachtig pand met een smaakvolle inrichting. Ben er blij mee!”

Ria

Echt een aanrader!

 

Heel fijn en goed ingelicht tijdens de intake door Anouk. Daarna direct behandeld met de Vaatlaser. Anouk neemt de tijd, stelt je op je gemak en is een expert in haar vakgebied. Echt een aanrader!

Janne

Na vele jaren dokteren heb ik al het vertrouwen dat dit goed gaat komen

 

Wat een ontvangst in een heel mooi pand. Gelijk bij binnenkomst voelt het als een warme deken met betrokken mensen die weten waar ze het over hebben. Er wordt duidelijk uitgelegd wat de verwachtingen zijn. Wat ik als heel fijn ervaren heb is dat er voldoende de tijd genomen wordt om advies te geven. Ik heb er na heel veel jaren dokteren en al heel veel geprobeerd te hebben al het vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Dank jullie wel!

Alide

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:
– Je huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Een laserbehandeling kan bij een te bruine huid lichte of donkere plekken veroorzaken. Na de behandeling is het daarom belangrijk om de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Wij vragen je op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. We gebruiken een gel om makkelijk over de huid te glijden en kiezen de juiste instelling, afgestemd op jouw type huid en bloedvaatjes. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt alsof een warm elastiekje tegen de huid aan schiet als ‘prikjes’. Men verdraagt dat meestal goed. Je kan gerust een uur voor de behandeling een pijnstillend middel innemen, maar meestal zal dat niet nodig zijn.

We koelen de huid om hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Om dit te beperken raden we aan de huid dezelfde dag nog een aantal keren 10 minuten te koelen. Soms kan, met name in het gezicht, een zwelling ontstaan die enkele dagen aanhoudt. Ook kunnen er in de dagen na de behandeling kleine korstjes of schilfertjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Aan deze korstjes mag je niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag vaseline op te smeren zullen deze korstjes snel verdwijnen. De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten die de huiddoorbloeding stimuleren (sporten, sauna, hete baden, etc.) afgeraden. Indien de huid rood is mag er gebruik worden gemaakt van Lycogel; deze medische camouflage met SPF 30 is in onze praktijk verkrijgbaar en wordt soms vergoed door uw zorgverzekeraar.

Het doel van de behandeling is het verwijderen van rode en blauwe verkleuringen van de huid. Ongeveer 6 weken na de eerste behandeling is het resultaat van de vorige behandeling zichtbaar en kan er weer een behandeling volgen. Niet altijd wordt het gewenste resultaat bereikt. Er kunnen altijd nieuwe bloedvaatjes ontstaan, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn. In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat je als resultaat mag verwachten.

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van de grootte van de aandoening. Tevens is de hoeveelheid aan bloedvaatjes dat gelaserd moet worden van belang. Voor het gezicht hebben we gemiddeld 2-3 behandelingen nodig voor een couperose behandeling. Sommige afwijkingen moeten vaker behandeld worden.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal wordt er 6 weken tussen de behandelingen aangehouden zodat we het resultaat van de vorige behandeling goed kunnen beoordelen.

Soms wordt een vaatlaserbehandeling in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vind je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heb je verder nog vragen over deze behandeling, neem gerust contact met ons op!

VOOR EN NA RESULTATEN VAATLASER

Druk op de pijltjes om de volgende foto's te zien.