Vaatlaser behandeling

Uniek behandeltraject

15+ jaar ervaring in vaatlaser behandelingen

Kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten

Heb jij last van couperose, een rode huid of een spinnekopje? Met onze vaatlasers kunnen wij dit eenvoudig verwijderen. Het is mogelijk bloedvaatjes op vrijwel het hele lichaam te laseren. Onze vaatlaser is de beste laser voor het behandelen van diffuse roodheid en rode bloedvaatjes. Het is veilig om dit te laseren; andere vaatjes nemen hun functie over.

Hoe werkt het verwijderen van bloedvaatjes met de vaatlaser?

De vaatlaser produceert licht met hoge energie. Rode bloedcellen worden daardoor opgewarmd waardoor de bloedvaatjes vervolgens door het lichaam worden opgeruimd. Met onze vaatlasers zijn deze storende bloedvaatjes, diffuse roodheid, spider naevi, couperose, een wijnvlek of rode huid eenvoudig te behandelen. Ook indien er bloedvaatjes zijn ontstaan in een litteken is dat zeer goed behandelbaar. De vaatlaser is selectief en beschadigd andere structuren in de huid niet.

We kunnen rode en blauwe bloedvaatjes verwijderen met onze vaatlaser. Blauwe vaatjes onder de ogen zien we vaak die een vermoeide uitstraling kunnen geven. Deze zijn eenvoudig en veilig te verwijderen. Kijk ook bij onze voor en na foto’s voor onze resultaten.

Rosacea behandelen met de vaatlaser

Voor de behandeling van rosacea hebben we een uniek behandeltraject ontwikkeld. Deze is ontstaan na meer dan 15 jaar intensief rosacea te hebben behandeld. Het is een combinatie van vaatlaser behandelingen, IPL, peelings en een advies voor het gebruik van producten met sterk werkende ingrediënten. Ook geven we advies over bepaalde voedingsmiddelen en andere factoren die van invloed kunnen zijn om verergering van rosacea te voorkomen.

Vanaf € 75,-

We maken altijd een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van rode en blauwe vaatjes met de vaatlaser

Wat kan worden behandeld?

 • Couperose (rode bloedvaatjes o.a. op de wangen)
 • Teleangiëctastieën (enkele vaatjes)
 • Spider naevus (spinnekopje)
 • Diffuse roodheid (rode gloed)
 • Rosacea
 • Kersenwratjes (cherry angiomen)
 • Bloedvatgezwel (seniele angiomen en venous lake)
 • Rode acnelittekens
 • Wijnvlek (naevus flammeus)
 • Ooievaarsbeet (naevus van Unna)
 • Vasculaire melasma
 • Rode kippennek (poikiloderma van civatte)
 • Rode adertjes op de benen
 • Rode en ruwe wangen (ulerythema ophryogenes)
 • Blauwe ader onder of naast het oog
 • Blauwe adertjes in het gezicht
 • Blauwe adertjes op de benen (besenreiser varices)

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De vaatlaser behandeling

Voor de vaatlaser behandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:
– Je huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner. Een laserbehandeling kan bij een te bruine huid lichte of donkere plekken veroorzaken. Na de behandeling is het daarom belangrijk om de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 20, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Tijdens de vaatlaser behandeling

Wij vragen je op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. We gebruiken een gel om makkelijk over de huid te glijden en kiezen de juiste instelling, afgestemd op jouw type huid en bloedvaatjes. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt alsof een warm elastiekje tegen de huid aan schiet als ‘prikjes’. Men verdraagt dat meestal goed. Je kan gerust een uur voor de behandeling een pijnstillend middel innemen, maar meestal zal dat niet nodig zijn.

Na de vaatlaser behandeling

We koelen de huid om hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Om dit te beperken raden we aan de huid dezelfde dag nog een aantal keren 10 minuten te koelen. Soms kan, met name in het gezicht, een zwelling ontstaan die enkele dagen aanhoudt. Ook kunnen er in de dagen na de behandeling kleine korstjes of schilfertjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Aan deze korstjes mag je niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag vaseline op te smeren zullen deze korstjes snel verdwijnen. De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten die de huiddoorbloeding stimuleren (sporten, sauna, hete baden, etc.) afgeraden. Indien de huid rood is mag er gebruik worden gemaakt van Lycogel; deze medische camouflage met SPF 30 is in onze praktijk verkrijgbaar en wordt soms vergoed door uw zorgverzekeraar.

Over ons

Al 12 jaar een begrip.

Huidkliniek Twente is inmiddels alweer 12 jaar gevestigd in Almelo. Je kunt ons vinden in het prachtige monumentale herenhuis op de hoek van de Wierdensestraat. Bij Huidkliniek Twente vinden we de kwaliteit van de behandelingen en je voorzien van eerlijke en juiste informatie betreffende deze behandelingen van zeer groot belang.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

Kwaliteitsgeregistreerde Paramedici

Aangesloten bij de NVH

Professioneel & verantwoord

vaatlaser behandeling Ervaringen

Tarieven vaatlaser behandeling

De kosten van een vrijblijvende intake worden in mindering gebracht op de eerste behandeling.

Vaatlaser per behandeling

Intake€25,-
Gelaat
- 1 plek€75,-
- 2 t/m 3 plekken€125,-
- Klein gebied€150,-
- Middel gebied€175,-
- Groot gebied€225,-
- Blauwe vaatjes bij ogen€175,-
- Blauwe vaatjes bij ogen incl. oogbeschermers€275,-
- Hals€175,-
- Wijnvlekv.a. €175,-
Lichaam
- 1 t/m 5 plekken€125,-
- 6 t/m 10 plekken€175,-
- Decolleté€175,-
- Wijnvlekv.a. €175,-
- ± 20 min€225,-

Voor en na resultaten vaatlaser behandeling

Meer over roodheid laseren

Het doel van de behandeling is het verwijderen van rode en blauwe verkleuringen van de huid. Ongeveer 6 weken na de eerste behandeling is het resultaat van de vorige behandeling zichtbaar en kan er weer een behandeling volgen. Niet altijd wordt het gewenste resultaat bereikt. Er kunnen altijd nieuwe bloedvaatjes ontstaan, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn. In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat je als resultaat mag verwachten.

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van de grootte van de aandoening. Tevens is de hoeveelheid aan bloedvaatjes dat gelaserd moet worden van belang. Voor het gezicht hebben we gemiddeld 1-3 behandelingen nodig voor een couperose behandeling. Sommige afwijkingen moeten vaker behandeld worden.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal wordt er 6 weken tussen de behandelingen aangehouden zodat we het resultaat van de vorige behandeling goed kunnen beoordelen.

Soms wordt een vaatlaserbehandeling in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vind je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heb je verder nog vragen over deze behandeling, neem gerust contact met ons op!