Tatoeage verwijderen

Veilig en betrouwbaar

Meest effectieve picolaser

Kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten

Heb jij spijt van jouw tattoo of permanente make-up? Bij ons kun je terecht voor de beste manier van tatoeage verwijderen met de nieuwste picolaser. Door de hoge effectiviteit van de picolaser wordt het aantal behandelingen voor jou tot een minimum beperkt.

Hoe werkt het verwijderen van een tatoeage met de picolaser?

Het verwijderen van een tatoeage met de picolaser is mogelijk, doordat de laser de inkt in de tattoo verpulvert waarna de inkt door het lichaam wordt opgeruimd. De picolaser zendt een puls uit van zéér korte duur waardoor de huid niet beschadigd wordt.

De grootte van het gebied per puls is veel groter als bij andere lasers. Dat betekent dat de behandeling veel sneller gaat; vooral bij grote tatoeages is dit een must. Deze picolaser heeft bovendien meer vermogen dan andere lasers. De snelheid van de picolaser, het vermogen en grote spotsize zorgt voor het beste en snelste resultaat in een zo min mogelijk aantal behandelingen.

Vanaf € 90,-

We maken altijd een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van tatoeages met de picolaser

Wat kan worden behandeld?

 • Alle kleuren tatoeages
 • Bestralingspuntjes
 • Permanente make up:
  – Wenkbrauwen
  – Eyeliners
  – Lipliners
  – Scalp pigmentatie

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De behandeling tattoo verwijderen

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid en tatoeage geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:

– De tatoeage moet 6 maanden oud zijn om te kunnen starten met de eerste behandeling. Indien er eerder gestart wordt is de inkt nog niet ingekapseld en zijn er uiteindelijk veel meer behandelingen nodig.

– De huid mag niet zongebruind zijn door de zon of zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid kan na een laserbehandeling lichte of donkere verkleuringen gaan vertonen. Na de behandeling is het daarom belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met beschermingsfactor SPF 50, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.

– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Tijdens de behandeling

Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. Vervolgens wordt de juiste instelling gekozen, afgestemd op jouw huid en de kleur van de tatoeage. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt aan als ‘prikjes’, net alsof een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het wordt in het algemeen goed verdragen omdat de behandeling zeer snel gaat. Daarnaast maken wij gebruik van de “Zimmer”, een koelsysteem waardoor koude lucht tegen de huid wordt geblazen tijdens het behandelen.

Je kan gerust een uur voor de behandeling een pijnstillend middel innemen, maar meestal zal dat niet nodig zijn. Eventueel kan je bij jouw huisarts een verdovende crème aanvragen. Deze dien je 45 minuten van tevoren aan te brengen met daarover huishoudfolie. Tijdens de behandeling verkleurt de tatoeage vaak wit, deze reactie wordt ‘lasersnow’ genoemd en verdwijnt binnen enkele minuten.

Na de behandeling

Na de behandeling wordt de huid gekoeld om de hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Soms ontstaan er kleine puntbloedinkjes. Deze bloedinkjes zijn onschuldig en helen snel. Ook kunnen er in de dagen na de behandeling kleine korstjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Aan deze korstjes mag je niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag Alhydran op te smeren zullen ze snel verdwijnen.

De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. Wanneer het behandelde gebied geïrriteerd raakt door kleding of kledingaccessoires moet hierover een beschermend verband worden geplakt. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten als sporten, sauna, hete baden, etc. afgeraden.

Over ons

Al 12 jaar een begrip.

Huidkliniek Twente is inmiddels alweer 12 jaar gevestigd in Almelo. Je kunt ons vinden in het prachtige monumentale herenhuis op de hoek van de Wierdensestraat. Bij Huidkliniek Twente vinden we de kwaliteit van de behandelingen en je voorzien van eerlijke en juiste informatie betreffende deze behandelingen van zeer groot belang.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

Kwaliteitsgeregistreerde Paramedici

Aangesloten bij de NVH

Professioneel & verantwoord

Ervaringen tatoeage verwijderen met picolaser

Tarieven picolaser

Indien u een pakket afneemt van 7 behandelingen en het gehele bedrag vooraf betaalt, krijgt u de 8e behandeling gratis.

Picolaser per behandeling

Lengte x breedte tattoo = cm²

Intake€0,-
- tot 10 cm²€90,-
- tot 20 cm²€120,-
- tot 30 cm²€150,-
- tot 50 cm²€180,-
- tot 100 cm²€240,-
- tot 150 cm²€300,-
- tot 200 cm²€325,-
- tot 400 cm²€375,-
- tot 600 cm²€400,-
- tot 1000 cm²€425,-
- tot 1500 cm²€450,-

Meer over tatoeage verwijderen

Het doel van de behandeling is het verwijderen van de tatoeage zonder de huid te beschadigen. Ongeveer 8 weken na de eerste behandeling is het resultaat van de vorige behandeling zichtbaar en kan er weer een behandeling volgen. Niet altijd wordt het gewenste resultaat bereikt. Dit kan te maken hebben met de soort inkt die is gebruikt tijdens het zetten van de tatoeage. Soms blijft er een soort schaduw achter in de huid waar de tatoeage gezeten heeft. Deze schaduw is eigenlijk altijd mooier dan de oorspronkelijke tatoeage. In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat je als resultaat mag verwachten.

Ten opzichte van oudere lasers zijn er veel minder behandelingen nodig om de tatoeage te verwijderen. Gemiddeld zijn er voor tatoeages 5 tot 12 behandelingen nodig met een interval van gemiddeld 8 weken, afhankelijk van het herstel van de huid. Onderstaande factoren zijn van invloed op het aantal behandelingen:

 1. Amateur of professioneel. Bij amateur tatoeages zijn er minder behandelingen nodig dan bij professionele tatoeages.
 2. De leeftijd van de tatoeage. Oudere tatoeages verdwijnen sneller dan jongere of versere tatoeages.
 3. De kleur(en) van de tatoeage. Hoe minder kleuren er verwerkt zijn, hoe sneller de tatoeage zal verdwijnen. De kleur zwart zal over het algemeen het snelst verdwijnen.
 4. De plaats op het lichaam van de tatoeage. Hoe hoger de tatoeage zich op het lichaam bevindt hoe sneller de tatoeage verbleekt. Dit komt omdat het pigment in hogere delen van het lichaam (bijv. hoofd en nek) sneller via lymfebanen kan worden afgevoerd.
 5. Huidtype. Hoe lichter je huidtype, hoe sneller de tatoeage verdwijnt.
 6. Hoeveelheid gebruikte inkt. Hoe minder inkten zijn gebruikt, hoe sneller de tatoeage zal verdwijnen.
 7. Littekenvorming ontstaan na zetten van de tatoeage. Sommige mensen krijgen al na het zetten van de tatoeage een wat verdikt litteken. Verdikte littekens kunnen ervoor zorgen dat er meer behandelingen nodig zijn om de tatoeage te laten verdwijnen. Ook heb je meer kans dat door de laserbehandeling er meer verdikte littekens zullen ontstaan.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal wordt er in het begin gemiddeld 8 weken tussen de behandelingen aangehouden.

Over het algemeen wordt het verwijderen van een tatoeage niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Wel wordt het verwijderen van een tatoeage in het gezicht soms via bijzondere bijstand door de Gemeente vergoed. Wij werken hierin samen met enkele gemeenten in de buurt. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek.

De picolaser is momenteel de snelste op de markt en de beste laser voor het verwijderen van alle kleuren tatoeages. De picolaser heeft, net als onze andere lasers, een FDA goedkeuring voor het veilig verwijderen van tatoeages. Zowel professioneel gezette tatoeages als door een amateur gezet (met bijvoorbeeld Oost-Indische inkt). Ook permanente make-up van wenkbrauwen of eyeliners zijn zeer goed te verwijderen, als ook bestralingspuntjes.