Verwijdering tatoeage

Het verwijderen van een tatoeage of een permanente make up van de wenkbrauwen met laser is mogelijk, doordat de laser licht uitzendt in een specifieke golflengte wat opgenomen wordt door de inkt in de tattoo. Dit licht zal de inkt zo sterk verhitten dat het pigment kapot wordt geschoten in kleine stukjes die vervolgens door het lichaam opgeruimd worden. De Q-switched laser zendt een puls uit, van zéér korte duur (1-3 nanoseconde), dat enkel het pigment in de inkt vernietigt, zonder de omliggende huid te beschadigen. De laser puls heeft ‘geen tijd’ andere structuren te beschadigen. Er zullen daarom geen littekens of pigmentverschuivingen en witte vlekken ontstaan.

Palomar Q-Yag 5

De Palomar Q-Yag 5 maakt gebruik van 2 golflengten van 532 nm en 1064 nm waardoor verschillende kleuren behandeld kunnen worden. 532 nm is geschikt voor het verwijderen van lichtere kleuren tatoeages als rood en oranje. Ook bruine permanente make up van de wenkbrauwen wat rood is geworden kunnen we zeer goed behandelen. Met 1064 nm kunnen donkere tatoeages verwijderd worden. Ook permanente make up van de wenkbrauwen of eyeliners die blauw of grijs geworden is kunnen we goed weg laseren. Deze laser is bij uitstek een laser die tatoeages op een zeer veilige manier kan verwijderen. De Palomar Q-Yag 5 heeft net als onze andere lasers een FDA goedkeuring (Food and Drug Administration, de Amerikaanse toezichthouder) voor het veilig verwijderen van tatoeages.

Het aantal behandelingen benodigd voor een dun gezette tattoo is tussen de 5 – 7 en voor een dik gezette 7 – 15 behandelingen. Permanente make up is doorgaans tussen 1 – 5 behandelingen volledig verdwenen. Er zal telkens 6 – 8 weken tussen elke behandeling zitten. In een gratis intake kunnen uiteraard al uw vragen beantwoord worden.

Eerste gesprek voor tatoeage verwijdering met laser

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of uw huid en de tattoo geschikt zijn voor de laserbehandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met u gaan bespreken voordat we daadwerkelijk kunnen beginnen met de behandeling:

  • Uw huid mag niet gebruind zijn door de zon, zonnebank of selftanner.
  • De mogelijke bijwerking van de laserbehandeling komen aan bod en wat u kunt doen om de kans op bijwerkingen zo klein mogelijk te houden.
  • We moeten goed op de hoogte zijn over uw medicijngebruik omdat sommige medicijnen uw huid gevoeliger maakt.

De behandeling

De behandeling van de tatoeage duurt niet lang. Het is een zeer snelle methode. U krijgt vooraf een speciale bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. Bij het verwijderen van eyeliners zullen we een oogbescherming in het oog aanbrengen. De behandeling is niet pijnloos; de pulsen voelen als het schieten van elastiekjes tegen uw huid. Dit geeft een branderig gevoel. Nadien en tijdens de behandeling zullen wij uw huid zoveel mogelijk koelen. Eventueel kunt u via uw huisarts een verdovende crème aanvragen die u ruim een uur van tevoren op mag brengen. De huid zal geen wond vertonen na de behandeling en er zullen nauwelijks korstjes ontstaan. Na de behandeling zal de huid nog wat verbrand aanvoelen en kan gaan vervellen. Ook is zwelling van de huid normaal. Het belangrijkste is dat u niet aan het behandelde gebied komt, niet krabben, wrijven of pulken. Tevens moet u de zon zes weken vermijden. De tattoo zal na elke behandeling lichter worden. Indien we oogbescherming in het oog aangebracht hebben kunt u een uur nadien last hebben van een wazig zicht.

De tarieven vind u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen over tatoeage verwijdering door middel van laser, neem dan gerust contact met ons op!