Tatoeage verwijderen

Heeft u spijt van uw tattoo of permanente make up? Bij ons kunt u terecht voor de meest effectieve manier van tatoeage verwijderen in het gezicht of op het lichaam door middel van de nieuwe PiQo4 Picolaser. Deze laser is momenteel de snelste op de markt en heeft net als onze andere lasers een FDA goedkeuring voor het veilig verwijderen van tatoeages.

Super snelle Pico laser voor alle kleuren!

De PiQo4 Picolaser is momenteel de snelste laser voor het verwijderen van alle kleuren tatoeages. Ook permanente make-up van wenkbrauwen of eyeliners die grijs, blauw, rood of oranje zijn geworden zijn zeer goed te verwijderen. De PiQo4 maakt gebruik van snelheden in nanoseconden en picoseconden. Een puls in nanoseconden maakt grote inktpartikels kleiner en de picoseconden puls zorgt voor het verpulveren van deze kleinere partikels. Deze laser heeft bovendien veel meer vermogen dan andere lasers als de PicoWay, PicoSure, PicoPlus en andere Q Switched Nd YAG lasers als de Q-Yag 5. Deze combinatie van snelheden en vermogen zorgt voor het beste resultaat in een zo min mogelijk aantal behandelingen.

Hoe werkt het verwijderen van een tatoeage met laser?

Het verwijderen van een tatoeage of permanente make up met laser is mogelijk, doordat de laser licht uitzendt wat opgenomen wordt door de inkt in de tattoo. Dit zal de inkt verhitten en verpulveren waardoor dit vervolgens door het lymfesysteem wordt opgeruimd. De Picolaser zendt een puls uit van zéér korte duur (nanoseconden en picoseconden) waardoor andere structuren zo min mogelijk beschadigd worden. De combinatie van nano- en picoseconden geeft het snelst mogelijke resultaat.  Onze Pico laser heeft bovendien 4 golflengten waardoor alle kleuren behandeld kunnen worden. Ook is het mogelijk ongewenste permanente make up van wenkbrauwen of eyeliners te veilig te verwijderen. Wij beschikken over medische oogbeschermers die noodzakelijk zijn om het oog tegen de laserstralen te beschermen.

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of uw huid en tatoeage geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met u gaan bespreken:

  •  Uw huid mag niet zongebruind zijn door de zon of zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid kan na een laserbehandeling lichte of donkere verkleuringen gaan vertonen. Na de behandeling is het daarom belangrijk uw huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met beschermingsfactor SPF 50, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
  •  Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Uw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

De laserbehandeling

U krijgt een bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. Bij het verwijderen van eyeliners brengen we de oogbescherming aan in het oog. Vervolgens wordt de juiste instelling gekozen, afgestemd op uw huid en de kleur van de tatoeage. De tatoeage laserbehandeling is een zeer snelle methode. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt aan als ‘prikjes’, net alsof een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het wordt in het algemeen goed verdragen omdat de behandeling zeer snel gaat. U kunt gerust een uur voor de behandeling een pijnstillend middel innemen, maar meestal zal dat niet nodig zijn. Eventueel kunt u bij uw huisarts een verdovende crème aanvragen. Deze dient u 45 minuten van tevoren aan te brengen met daarover huishoudfolie. Tijdens de behandeling verkleurt de tatoeage vaak wit, deze reactie wordt ‘lasersnow’ genoemd en verdwijnt binnen enkele minuten.

Na de laserbehandeling

Na de behandeling wordt de huid gekoeld om de hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Om dit te beperken wordt de huid nog 10 minuten gekoeld. Soms ontstaan er kleine puntbloedinkjes. Deze bloedinkjes zijn onschuldig en helen snel. Ook kunnen er in de dagen na de behandeling kleine korstjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Aan deze korstjes mag u niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag Alhydran op te smeren zullen ze snel verdwijnen. De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. Wanneer het behandelde gebied geïrriteerd raakt door kleding of kledingaccessoires moet hierover een beschermend verband worden geplakt. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten als sporten, sauna, hete baden, etc. afgeraden. Indien we oogbescherming in het oog aangebracht hebben kunt u een uur nadien last hebben van een wazig zicht.

Te verwachten resultaat

Het doel van de behandeling is het verwijderen van de tatoeage of permanente make up zonder de huid te beschadigen. Ongeveer 6 weken na de eerste behandeling is het resultaat van de vorige behandeling zichtbaar en kan er weer een behandeling volgen. Niet altijd wordt het gewenste resultaat bereikt. Dit kan te maken hebben met de soort inkt die is gebruikt tijdens het zetten van de tatoeage. Soms blijft er een soort schaduw achter in de huid waar de tatoeage gezeten heeft. Deze schaduw is altijd mooier dan de oorspronkelijke tatoeage. Bij permanente make up worden er soms rood pigmenten gebruikt die instabiel zijn en na de eerste behandeling tijdelijk grijs verkleuren. In het eerste gesprek zullen we u vertellen wat u als resultaat mag verwachten.

Aantal benodigde behandelingen

Ten opzichte van oudere lasers zijn er minder behandelingen nodig om de tatoeage te verwijderen. Gemiddeld zijn er voor tatoeages 5 tot 12 behandelingen nodig met een interval van 6 weken. Voor permanente make up zijn er vaak gemiddeld 1 tot 3 behandelingen nodig. Onderstaande factoren zijn van invloed op het aantal behandelingen:

  1. Amateur of professioneel. Bij amateur tatoeages zijn er minder behandelingen nodig dan bij professionele tatoeages.
  2. De leeftijd van de tatoeage. Oudere tatoeages verdwijnen sneller dan jongere of versere tatoeages.
  3. De kleur(en) van de tatoeage. Hoe minder kleuren er verwerkt zijn, hoe sneller de tatoeage zal verdwijnen. De kleur zwart zal over het algemeen het snelst verdwijnen.
  4. De plaats op het lichaam van de tatoeage. Hoe hoger de tatoeage zich op het lichaam bevindt hoe sneller de tatoeage verbleekt. Dit komt omdat het pigment in hogere delen van het lichaam (bijv. hoofd en nek) sneller via lymfebanen kan worden afgevoerd.
  5. Huidtype. Hoe lichter je huidtype, hoe sneller de tatoeage verdwijnt.
  6. Hoeveelheid gebruikte inkt. Hoe minder inkten zijn gebruikt, hoe sneller de tatoeage zal verdwijnen.
  7. Littekenvorming ontstaan na zetten van de tatoeage. Sommige mensen krijgen al na het zetten van de tatoeage een wat verdikt litteken. Verdikte littekens kunnen ervoor zorgen dat er meer behandelingen nodig zijn om de tatoeage te laten verdwijnen. Ook heb je meer kans dat door de laserbehandeling er meer verdikte littekens zullen ontstaan.

Behandelfrequentie

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal wordt er 6 weken tussen de behandelingen aangehouden zodat we het resultaat van de vorige behandeling goed kunnen beoordelen.

Tarieven

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen over tatoeage verwijdering door middel van laser, neem dan gerust contact met ons op!

Hier wat meer informatie over deze PiQo4.