Tatoeage verwijderen

Heeft u spijt van uw tattoo? Bij ons kunt u terecht voor de meest effectieve manier van tatoeage verwijderen met de nieuwste Picolaser. Wij hebben twee Picolasers van de merken ‘Lumenis’ en ‘Lutronic’ om u de best mogelijke behandeling en kwaliteit te geven. Deze lasers zijn momenteel de snelste op de markt en hebben net als onze andere lasers een FDA goedkeuring voor het veilig verwijderen van tatoeages. Huidkliniek Twente is de eerste in Nederland die beschikt over deze twee ultrasnelle en krachtige Picolasers en fungeert hiermee als kenniscentrum binnen Nederland. Ook internationaal delen wij onze kennis met andere artsen en klinieken. Door de hoge effectiviteit van de laser wordt het aantal behandelingen voor u tot een minimum beperkt.

Wij verwijderen tatoeages zonder het achterlaten van een waas.

Super snelle Picolaser voor alle kleuren!

De Picolaser is momenteel de snelste laser voor het verwijderen van alle kleuren tatoeages. Zowel professioneel gezette tatoeages als door een amateur gezet (met bijvoorbeeld Oost-Indische inkt). Ook permanente make-up van wenkbrauwen of eyeliners die grijs, blauw, rood of oranje zijn geworden zijn zeer goed te verwijderen, als ook bestralingspuntjes. De Picolaser maakt gebruik van snelheden in nanoseconden en picoseconden. Een puls in nanoseconden maakt grote inktpartikels kleiner en de picoseconden puls zorgt voor het verpulveren van deze kleinere partikels. Tevens is de grootte van de spot (het gebied per puls) vele malen groter als bij andere lasers. Dat betekent dat de behandeling veel sneller gaat; vooral bij grote tatoeages is dit een must. Onze Picolaser heeft veel meer vermogen dan andere lasers zoals de PicoWay, PicoSure en andere Q Switched Nd:YAG lasers als de Q-Yag 5. De snelheid, het vermogen en grote spotsize zorgt voor het beste en snelste resultaat in een zo min mogelijk aantal behandelingen. Daarnaast maken wij gebruik van de Dual Focused Dots methode om de huid zo snel mogelijk nadien te laten herstellen.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

 • Alle kleuren tatoeages
 • Bestralingspuntjes
 • Permanente make up:
  – Wenkbrauwen
  – Eyeliners
  – Lipliners

Hoe werkt het verwijderen van een tatoeage met laser?

Het verwijderen van een tatoeage met laser is mogelijk, doordat de laser licht uitzendt wat opgenomen wordt door de inkt in de tattoo. Dit zal de inkt verhitten en verpulveren waardoor dit vervolgens door het lymfesysteem wordt opgeruimd. De Picolaser zendt een puls uit van zéér korte duur (nanoseconden en picoseconden) waardoor andere structuren zo min mogelijk beschadigd worden. Onze Picolaser heeft bovendien 4 golflengten waardoor alle kleuren behandeld kunnen worden.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of uw huid en tatoeage geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met u gaan bespreken:

 • Uw huid mag niet zongebruind zijn door de zon of zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid kan na een laserbehandeling lichte of donkere verkleuringen gaan vertonen. Na de behandeling is het daarom belangrijk uw huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met beschermingsfactor SPF 50, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
 • Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Uw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

U krijgt een bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. Vervolgens wordt de juiste instelling gekozen, afgestemd op uw huid en de kleur van de tatoeage. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt aan als ‘prikjes’, net alsof een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Het wordt in het algemeen goed verdragen omdat de behandeling zeer snel gaat. U kunt gerust een uur voor de behandeling een pijnstillend middel innemen, maar meestal zal dat niet nodig zijn. Eventueel kunt u bij uw huisarts een verdovende crème aanvragen. Deze dient u 45 minuten van tevoren aan te brengen met daarover huishoudfolie. Tijdens de behandeling verkleurt de tatoeage vaak wit, deze reactie wordt ‘lasersnow’ genoemd en verdwijnt binnen enkele minuten.

Na de behandeling wordt de huid gekoeld om de hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Soms ontstaan er kleine puntbloedinkjes. Deze bloedinkjes zijn onschuldig en helen snel. Ook kunnen er in de dagen na de behandeling kleine korstjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Aan deze korstjes mag u niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Door er meerdere keren per dag Alhydran op te smeren zullen ze snel verdwijnen. De huid is na de behandeling kwetsbaar en moet dus voorzichtig behandeld worden. Wanneer het behandelde gebied geïrriteerd raakt door kleding of kledingaccessoires moet hierover een beschermend verband worden geplakt. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten als sporten, sauna, hete baden, etc. afgeraden.

Het doel van de behandeling is het verwijderen van de tatoeage zonder de huid te beschadigen. Ongeveer 4 – 6 weken na de eerste behandeling is het resultaat van de vorige behandeling zichtbaar en kan er weer een behandeling volgen. Niet altijd wordt het gewenste resultaat bereikt. Dit kan te maken hebben met de soort inkt die is gebruikt tijdens het zetten van de tatoeage. Soms blijft er een soort schaduw achter in de huid waar de tatoeage gezeten heeft. Deze schaduw is eigenlijk altijd mooier dan de oorspronkelijke tatoeage. In het eerste gesprek zullen we u vertellen wat u als resultaat mag verwachten.

Ten opzichte van oudere lasers zijn er veel minder behandelingen nodig om de tatoeage te verwijderen. Gemiddeld zijn er voor tatoeages 5 tot 12 behandelingen nodig met een interval van 4 – 6 weken, afhankelijk van het herstel van de huid. Onderstaande factoren zijn van invloed op het aantal behandelingen:

 1. Amateur of professioneel. Bij amateur tatoeages zijn er minder behandelingen nodig dan bij professionele tatoeages.
 2. De leeftijd van de tatoeage. Oudere tatoeages verdwijnen sneller dan jongere of versere tatoeages.
 3. De kleur(en) van de tatoeage. Hoe minder kleuren er verwerkt zijn, hoe sneller de tatoeage zal verdwijnen. De kleur zwart zal over het algemeen het snelst verdwijnen.
 4. De plaats op het lichaam van de tatoeage. Hoe hoger de tatoeage zich op het lichaam bevindt hoe sneller de tatoeage verbleekt. Dit komt omdat het pigment in hogere delen van het lichaam (bijv. hoofd en nek) sneller via lymfebanen kan worden afgevoerd.
 5. Huidtype. Hoe lichter je huidtype, hoe sneller de tatoeage verdwijnt.
 6. Hoeveelheid gebruikte inkt. Hoe minder inkten zijn gebruikt, hoe sneller de tatoeage zal verdwijnen.
 7. Littekenvorming ontstaan na zetten van de tatoeage. Sommige mensen krijgen al na het zetten van de tatoeage een wat verdikt litteken. Verdikte littekens kunnen ervoor zorgen dat er meer behandelingen nodig zijn om de tatoeage te laten verdwijnen. Ook heb je meer kans dat door de laserbehandeling er meer verdikte littekens zullen ontstaan.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal wordt er in het begin 4 – 6 weken tussen de behandelingen aangehouden.

Over het algemeen wordt het verwijderen van een tatoeage niet vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Wel wordt het verwijderen van een tatoeage in het gezicht soms via bijzondere bijstand door de Gemeente vergoed. Wij werken hierin samen met enkele gemeenten in de buurt. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek.

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

 • Meer informatie over de PicoPlus
 • Meer informatie over de PiQo4.