Tatoeage verwijderen

Breng je uiterlijk in lijn met de persoon die je wilt zijn.

Verwijder je tatoeage veilig en effectief

Voel je mooi en blij

Boost je eigenwaarde

Heb jij spijt van jouw tattoo? Past de tatoeage niet meer bij wie je nu bent? Je bent niet de enige. Met de nieuwste picolaser verwijderen wij jouw ongewenste tatoeage veilig en betrouwbaar en door de hoge effectiviteit van de picolaser beperken we het aantal behandelingen tot een minimum. Gun jezelf een oplossing, het is nu tijd voor jou.

Hoe werkt het verwijderen van een tatoeage met de picolaser?

Het verwijderen van een tatoeage met de picolaser is effectief doordat de laser de inkt in de tattoo verpulvert. Het lichaam ruimt vervolgens de inkt op. De picolaser zendt een puls uit van zéér korte duur en daardoor beschadigt de huid niet.

De grootte van het gebied per puls is veel groter dan bij andere lasers. Dat betekent dat de behandeling veel sneller gaat; vooral bij grote tatoeages is dit een must. Deze picolaser heeft bovendien meer vermogen dan andere lasers. De snelheid van de picolaser, het vermogen en de grote spotsize zorgen voor het beste en snelste resultaat in zo min mogelijk aantal behandelingen.

 

Vanaf € 90,-

We maken altijd een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van tatoeages met de picolaser

Wat kan worden behandeld?

 • Alle kleuren tatoeages
 • Bestralingspuntjes
 • Permanente make up:
  – Wenkbrauwen
  – Eyeliners
  – Lipliners
  – Scalp pigmentatie

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De behandeling tattoo verwijderen

Voor de behandeling

Tijdens het eerste gesprek bepalen we of jouw huid en tatoeage geschikt zijn voor de behandeling en wat het te verwachten resultaat gaat zijn. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:

– Een voorwaarde om te starten met de eerste behandeling, is dat de tatoeage minstens 6 maanden oud is. Als je eerder start is de inkt nog niet ingekapseld en zijn er uiteindelijk veel meer behandelingen nodig.

– De huid mag niet zongebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Een te bruine huid vertoont na een laserbehandeling mogelijk lichte of donkere verkleuringen. Het is het daarom belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 50, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.

– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er mogelijk blaren en littekens ontstaan. Onder andere antibiotica veroorzaken lichtovergevoeligheid. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Tijdens de behandeling

Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. Vervolgens kiezen we de juiste instelling, afgestemd op jouw huid en de kleur van de tatoeage. De behandeling is mogelijk gevoelig, het voelt aan als ‘prikjes’; alsof er een elastiekje tegen de huid schiet. Over het algemeen verdragen mensen de behandeling goed, omdat deze zeer snel gaat. Daarnaast maken wij gebruik van de “Zimmer”, een koelsysteem die tijdens de behandeling koude lucht tegen de huid blaast.

Neem een uur voor de behandeling gerust een pijnstillend middel in, maar meestal is dat niet nodig.

Eventueel is het mogelijk om bij jouw huisarts een verdovende crème aan te vragen. Deze dien je 45 minuten van tevoren aan te brengen met daarover huishoudfolie. Tijdens de behandeling verkleurt de tatoeage vaak wit, deze reactie noem je ‘lasersnow’ en het verdwijnt binnen enkele minuten.

Na de behandeling

Na de behandeling koelen we de huid om de hitte eruit te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Soms ontstaan er kleine puntbloedinkjes. Deze bloedinkjes zijn onschuldig en helen snel.  Ook is het mogelijk dat er in de dagen na de behandeling kleine korstjes ontstaan die vanzelf weer los laten. In verband met littekenvorming en infectie mag je niet aan deze korstjes krabben. Door meerdere keren per dag Alhydran op de plek te smeren verdwijnen ze snel.

 

Na de behandeling is de huid kwetsbaar, dus voorzichtigheid is essentieel. Als het behandelde gebied geïrriteerd raakt door kleding of kledingaccessoires is het verstandig om hierover een beschermend verband te plakken. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag, maar zorg ervoor dat je de huid drooggedept. Tot een week na de behandeling raden we activiteiten die de huiddoorbloeding stimuleren (sporten, sauna, hete baden, etc.) af.

Over ons

Al 17+ jaar jouw huidexpert.

We begrijpen dat het zichtbaar maken van huidproblematiek confronterend is. Je bent niet de enige; elke huid vertoont schade of problemen. Dat is precies waarom wij gespecialiseerd zijn in complete en op maat gemaakte behandeltrajecten. Wij streven altijd naar het hoogst mogelijke resultaat en geven jouw huid de beste zorg en de transformatie die je verdient.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

17+ jaar huidtherapeut & technologische expertise

Alleen de nieuwste en beste apparatuur & producten

Zichtbare resultaten en 3000+ positieve reviews

Ervaringen tatoeage verwijderen met picolaser

Tarieven picolaser

Indien u een pakket afneemt van 7 behandelingen en het gehele bedrag vooraf betaalt, krijgt u de 8e behandeling gratis.

Picolaser per behandeling

Lengte x breedte tattoo = cm²

Intake€0,-
- tot 10 cm²€90,-
- tot 20 cm²€120,-
- tot 30 cm²€150,-
- tot 50 cm²€180,-
- tot 100 cm²€240,-
- tot 150 cm²€300,-
- tot 200 cm²€325,-
- tot 400 cm²€375,-
- tot 600 cm²€400,-
- tot 1000 cm²€425,-
- tot 1500 cm²€450,-

Meer over tatoeage verwijderen

Het doel van de behandeling is het verwijderen van de tatoeage zonder de huid te beschadigen. Ongeveer 8 weken na de eerste behandeling is het resultaat van de vorige behandeling zichtbaar en kan er weer een behandeling volgen. Niet altijd wordt het gewenste resultaat bereikt. Dit kan te maken hebben met de soort inkt die is gebruikt tijdens het zetten van de tatoeage. Soms blijft er een soort schaduw achter in de huid waar de tatoeage gezeten heeft. Deze schaduw is eigenlijk altijd mooier dan de oorspronkelijke tatoeage. In het eerste gesprek zullen we je vertellen wat je als resultaat mag verwachten.

Ten opzichte van oudere lasers zijn er veel minder behandelingen nodig om de tatoeage te verwijderen. Gemiddeld zijn er voor tatoeages 5 tot 12 behandelingen nodig met een interval van gemiddeld 8 weken, afhankelijk van het herstel van de huid. Onderstaande factoren zijn van invloed op het aantal behandelingen:

 1. Amateur of professioneel. Bij amateur tatoeages zijn er minder behandelingen nodig dan bij professionele tatoeages.
 2. De leeftijd van de tatoeage. Oudere tatoeages verdwijnen sneller dan jongere of versere tatoeages.
 3. De kleur(en) van de tatoeage. Hoe minder kleuren er verwerkt zijn, hoe sneller de tatoeage zal verdwijnen. De kleur zwart zal over het algemeen het snelst verdwijnen.
 4. De plaats op het lichaam van de tatoeage. Hoe hoger de tatoeage zich op het lichaam bevindt hoe sneller de tatoeage verbleekt. Dit komt omdat het pigment in hogere delen van het lichaam (bijv. hoofd en nek) sneller via lymfebanen kan worden afgevoerd.
 5. Huidtype. Hoe lichter je huidtype, hoe sneller de tatoeage verdwijnt.
 6. Hoeveelheid gebruikte inkt. Hoe minder inkten zijn gebruikt, hoe sneller de tatoeage zal verdwijnen.
 7. Littekenvorming ontstaan na zetten van de tatoeage. Sommige mensen krijgen al na het zetten van de tatoeage een wat verdikt litteken. Verdikte littekens kunnen ervoor zorgen dat er meer behandelingen nodig zijn om de tatoeage te laten verdwijnen. Ook heb je meer kans dat door de laserbehandeling er meer verdikte littekens zullen ontstaan.

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal wordt er in het begin gemiddeld 8 weken tussen de behandelingen aangehouden.

Over het algemeen wordt het verwijderen van een tatoeage niet vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Wel wordt het verwijderen van een tatoeage in het gezicht soms via bijzondere bijstand door de Gemeente vergoed. Wij werken hierin samen met enkele gemeenten in de buurt. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek.

De picolaser is momenteel de snelste op de markt en de beste laser voor het verwijderen van alle kleuren tatoeages. De picolaser heeft, net als onze andere lasers, een FDA goedkeuring voor het veilig verwijderen van tatoeages. Zowel professioneel gezette tatoeages als door een amateur gezet (met bijvoorbeeld Oost-Indische inkt). Ook permanente make-up van wenkbrauwen of eyeliners zijn zeer goed te verwijderen, als ook bestralingspuntjes.