Acnebehandeling

Verwijder acne en voel je (weer) mooi en blij.

Krijg onzuiverheden onder controle

Egaliseer effectief en veilig jouw huid

Verbeter de huidtextuur

Acne is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Veel mensen storen zich aan deze puistjes en onzuiverheden. Dat begrijpen wij volledig, je bent niet de enige. In de meeste gevallen is acne goed te behandelen. Vanuit een persoonlijk behandeltraject op maat elimineren wij acne, milde onzuiverheden, een glimmende huid of een vette t-zone. Gun jezelf een oplossing, het is nu tijd voor jou.

Hoe werkt acnetherapie?

Acne is een aandoening van de talgklieren. De talgklieren monden uit in de haarzakjes en als de openingen van de haarzakjes verstopt raken ontstaat acne. De acnetherapie bestaat uit meerdere onderdelen. Bij Huidkliniek Twente kijken we per persoon wat het meest effectieve behandeltraject is:

 1. ZO Skin Health Acnebehandelingen
 2. ZO Skin Health Behandelproducten voor thuis
 3. ZO Skin Health Peelings
 4. IPL Laserbehandelingen
 5. Fractionel laserbehandelingen
 6. Microneedling Skinpen

Tijdens de acnebehandeling in de praktijk verwijderen we onzuiverheden met een dieptereiniging. Hierbij maken de huidexperts gebruik van de professionele ZO Skin Health producten. De behandeling start met een reiniging en het verwijderen van de dode huidcellen door middel van een lotion met melkzuur. Na deze reiniging volgt een prep om de huid voor te bereiden op de dieptereiniging. De dieptereiniging sluiten we af met een serum boordevol antioxidanten en kalmerende stoffen om de huidbarrière weer intact te brengen en een SPF te bieden tegen UV straling. Hierdoor herstelt de huid na de behandeling snel en ben je direct weer toonbaar.

De thuisbehandeling zorgt voor het dunner maken van de opperhuid, werkt talgoplossend, vermindert de talgproductie en gaat bacteriën tegen.

Meer dan 50% van de behandeling doe je dus thuis! De producten zijn géén verzorgingsproducten maar behandelproducten. De werkzaamheid is wetenschappelijk aangetoond en bewezen.

Vanaf € 75,-

We maken altijd een persoonlijk behandelplan het behandelen van acne

Wat kan worden behandeld?

 • Acne Vulgaris
 • Acne Conglobata
 • Hidradenitis Suppurativa
 • Acne Comedonica
 • Acne Excoriée des jeunes filles
 • Favre Racouchot

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De behandeling

Voor de behandeling

Je hoeft voor de behandeling geen speciale maatregelen te nemen. Het is prettig dat de huid zo veel mogelijk intact is en dat er zelf niet aan de huid is gezeten.

Heb jij last van krabvlekjes? Dan is de dermaroller voor thuis misschien iets voor jou. Deze dermaroller bevat zeer fijne naaldjes die de huid ‘gecontroleerd verwonden’ om zo de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Dit spoort de huid op een natuurlijke manier aan tot vernieuwing en verbetering. Het versnelt de wondgenezing bij krabvlekjes en maakt de huid steviger in de diepte en gladder aan het oppervlak. Het werkt anti-aging en voorkomt acnelittekentjes.

Tijdens de behandeling

Het gebruik van producten met een hoge concentratie aan werkstoffen veroorzaakt mogelijk een reactie als roodheid en schilfering. Deze reactie is tijdelijk en de huid gaat uiteindelijk ‘wennen’ aan de ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat de reactie verminderd, maar dat het effect van de werkstoffen  blijvend is. Hoe meer reactie hoe meer resultaat. Minder gebruik van het product geeft minder reactie of verbetering. Rond de mond en ogen ervaar je mogelijk meer reactie.

Na de behandeling

Na de behandeling ben je direct weer in staat om je werkzaamheden te hervatten. De huid is mogelijk een beetje rood, dit is met medische camouflage zo nodig te bedekken. Dit is niet schadelijk voor de huid.

Wil je zo min mogelijk roodheid? Kies dan voor de toevoeging van het Complexion Clearing Masque. Dit natuurlijke, op klei gebaseerde masker met zwavel, heeft een diep reinigende, antiseptische werking. Nadien kalmeert het de huid, hydrateert deze en gaat het irritatie tegen. Het zorgt voor een talg-vrije, gezonde huid.

Over ons

Al 17+ jaar jouw huidexpert.

We begrijpen dat het zichtbaar maken van huidproblematiek confronterend is. Je bent niet de enige; elke huid vertoont schade of problemen. Dat is precies waarom wij gespecialiseerd zijn in complete en op maat gemaakte behandeltrajecten. Wij streven altijd naar het hoogst mogelijke resultaat en geven jouw huid de beste zorg en de transformatie die je verdient.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

17+ jaar huidtherapeut & technologische expertise

Alleen de nieuwste en beste apparatuur & producten

Zichtbare resultaten en 3000+ positieve reviews

Ervaringen

Tarieven

De kosten van een vrijblijvende intake worden in mindering gebracht op de eerste behandeling.

Intake€25,-
- Acnebehandeling gelaat€75,-
- Acnebehandeling gelaat + Masque€95,-
- Acnebehandeling gelaat + Stimulator Peel€100,-
- Acnebehandeling rug (+ peeling €15,- extra)€75,-
- Acnebehandeling hidradenitis€75,-
- Acnebehandeling gelaat + Power Pumpkin€75,-
- Acnebehandeling gelaat + 3-Step Peel (10% TCA)€250,-

Meer over de acnebehandeling

In de meeste gevallen wordt er gestart met een kuur van zes behandelingen, eens per week of per twee weken. Vervolgens is het aan te raden en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk om eens in de twee tot drie maanden terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. Daarnaast word je tijdens het intakegesprek geadviseerd over producten die je thuis het beste kunt gebruiken om de behandeling te ondersteunen. Vroegtijdige start met behandelen voorkomt vorming van ontsierende littekens!

We behandelen 1x per 2 tot 4 weken. Indien de huid rustiger is wordt er afgebouwd.

Over het algemeen wordt een acnebehandeling of acnetherapie in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!