Acnebehandeling

Acne is een aandoening van de talgklieren. De talgklieren monden uit in de haarzakjes en als de openingen van de haarzakjes verstopt raken, ontstaat acne. De aandoening manifesteert zich meestal aan het begin van de puberteit. De hormonale veranderingen in deze periode oefenen invloed uit op de huid. Na de adolescentie, neemt het meestal spontaan af. Maar bij sommige personen blijft het terugkomen of ontstaat het pas na de adolescentie. Ook zien we vaak dat acne kan verergeren tijdens de zwangerschap onder invloed van hormonen. De achterliggende oorzaak van acne is nog niet precies opgelost, maar duidelijk is dat de aandoening door samenwerking van verschillende factoren ontstaat. Acne is een huidaandoening die in de meeste gevallen gelukkig erg goed behandeld kan worden! Ook voor milde onzuiverheden, een glimmende huid of een vette t-zone kunt u bij ons terecht. Wij maken voor u een behandelplan op maat.

Vaak is de acne binnen 2 tot 4 behandelingen onder controle!

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

  • Acne Vulgaris
  • Acne Conglobata
  • Hidradenitis Suppurativa
  • Acne Comedonica
  • Acne Excoriée des jeunes filles
  • Favre Racouchot

Reviews

Asli: “Ik krijg een laser- en een gezichtsbehandeling, waarmee ik zeer tevreden ben. Inmiddels gebruik ik ook producten van ZO wat zorgt voor verbetering. Mijn huid is er van opgeknapt! Ik zie echt verschil!

Hoe werkt acnetherapie?

De acnetherapie bestaat uit twee onderdelen:

1. ZO Skin Health Acnebehandeling

– Iedere 2-4 weken een acnebehandeling

2. ZO Skin Health Behandelproducten voor thuis

– 4 behandelproducten voor thuis

Een ZO Acnebehandeling in de praktijk bestaat uit een dieptereiniging waarbij onzuiverheden verwijderd worden. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van de professionele ZO Skin Health producten. We starten met een reiniging, waarna we de dode huidcellen exfoliëren door middel van een exfoliërende lotion met Melkzuur. Daarna volgt een prep om de huid voor te bereiden op de dieptereiniging. Na de dieptereiniging wordt de acnebehandeling afgesloten met een serum boordevol antioxidaten en kalmerende stoffen om de huidbarrière weer intact te brengen en een SPF tegen UV straling. Hierdoor herstelt de huid snel na de behandeling en bent u direct weer toonbaar. De thuisbehandeling zorgt voor het dunner maken van de opperhuid, werkt talgoplossend, vermindert de talgproductie en gaat bacteriën tegen. Meer dan 50% van de behandeling doet u dus thuis! De producten zijn géén verzorgingsproducten maar behandelproducten. De werkzaamheid is wetenschappelijk aangetoond en bewezen. 

Sulfur Masque

Tijdens de uitgebreide ZO Skin Health Acne + Oil Control Treatment maken we gebruik van de toevoeging van het Sulfur Masque. Dit natuurlijke, op klei gebaseerde masker met zwavel, heeft een diepreinigende, antiseptische werking. Nadien zal het de huid kalmeren, hydrateren en irritatie tegen gaan. Het zorgt voor een talg-vrije, gezonde huid.

– Minder roodheid en irritatie na de behandeling

– U kunt direct u werkzaamheden weer hervatten

Tip!

Heb jij last van krabvlekjes? Dan is de MTS-Roller voor thuis misschien iets voor jou. Deze dermaroller bevat zeer fijne naaldjes die de huid ‘gecontroleerd verwonden’ om zo de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Dit spoort de huid op een natuurlijke manier aan, tot vernieuwing en verbetering van de huid. Het versnelt de wondgenezing bij krabvlekjes en maakt de huid steviger in de diepte en gladder aan het oppervlak. Het werkt anti-age en ter voorkoming van acnelittekentjes!

– MTS-Roller 0.5mm inclusief Reinigingsset €99,-

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Het gebruik van producten met een hoge concentratie aan werkstoffen kan een reactie als roodheid en schilfering veroorzaken. Deze reactie is tijdelijk en de huid zal ‘wennen’ aan de ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat de reactie minder wordt maar het effect van de werkstoffen is blijvend. Hoe meer reactie hoe meer resultaat. Minder gebruik van het product zal ook minder reactie of verbetering geven. Rond de mond en ogen kan er meer reactie ervaren worden.

In de meeste gevallen wordt er gestart met een kuur van zes behandelingen, eens per week of per twee weken. Indien nodig wordt het aantal behandelingen uitgebreid. Vervolgens is het aan te raden en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk om eens in de twee tot drie maanden terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. Daarnaast wordt u tijdens het intakegesprek geadviseerd over producten die u thuis het beste kunt gebruiken om de acnebehandelingen te ondersteunen. Vroegtijdige start met behandelen voorkomt vorming van ontsierende littekens!

We behandelen 1x per 2 tot 4 weken. Indien de huid rustiger is wordt er afgebouwd.

Over het algemeen wordt een acnebehandeling of acnetherapie in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!