Acnebehandeling

Persoonlijk behandelplan via Huidscan

Uniek behandeltraject

Kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten

Acne is een aandoening van de talgklieren. De talgklieren monden uit in de haarzakjes en als de openingen van de haarzakjes verstopt raken, ontstaat acne. Acne is een huidaandoening die in de meeste gevallen gelukkig erg goed behandeld kan worden! Ook voor milde onzuiverheden, een glimmende huid of een vette t-zone kun je bij ons terecht. Wij maken voor jou een behandeltraject op maat.

Hoe werkt acnetherapie?

De acnetherapie bestaat uit meerdere onderdelen. We kijken per persoon wat het meest effectieve behandeltraject is:

 1. ZO Skin Health Acnebehandelingen
 2. ZO Skin Health Behandelproducten voor thuis
 3. ZO Skin Health Peelings
 4. IPL Laserbehandelingen
 5. Fractionel laserbehandelingen
 6. Microneedling Skinpen

Een Acnebehandeling in de praktijk bestaat uit een dieptereiniging waarbij onzuiverheden verwijderd worden. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van de professionele ZO Skin Health producten. We starten met een reiniging, waarna we de dode huidcellen verwijderen door middel van een lotion met Melkzuur. Daarna volgt een prep om de huid voor te bereiden op de dieptereiniging. Na de dieptereiniging wordt de acnebehandeling afgesloten met een serum boordevol antioxidaten en kalmerende stoffen om de huidbarrière weer intact te brengen en een SPF tegen UV straling. Hierdoor herstelt de huid snel na de behandeling en ben je direct weer toonbaar. De thuisbehandeling zorgt voor het dunner maken van de opperhuid, werkt talgoplossend, vermindert de talgproductie en gaat bacteriën tegen.

Meer dan 50% van de behandeling doe je dus thuis! De producten zijn géén verzorgingsproducten maar behandelproducten. De werkzaamheid is wetenschappelijk aangetoond en bewezen.

Vanaf € 75,-

We maken altijd een persoonlijk behandelplan voor het behandelen van acne

Wat kan worden behandeld?

 • Acne Vulgaris
 • Acne Conglobata
 • Hidradenitis Suppurativa
 • Acne Comedonica
 • Acne Excoriée des jeunes filles
 • Favre Racouchot

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De behandeling

Voor de behandeling

Je hoeft voor de behandeling geen maatregelen te nemen. Het is prettig dat de huid zo veel mogelijk intact is en er zelf niet aan de huid gezeten is.

Heb jij last van krabvlekjes? Dan is de Dermaroller voor thuis misschien iets voor jou. Deze dermaroller bevat zeer fijne naaldjes die de huid ‘gecontroleerd verwonden’ om zo de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren. Dit spoort de huid op een natuurlijke manier aan, tot vernieuwing en verbetering van de huid. Het versnelt de wondgenezing bij krabvlekjes en maakt de huid steviger in de diepte en gladder aan het oppervlak. Het werkt anti-age en ter voorkoming van acnelittekentjes!

Tijdens de behandeling

Het gebruik van producten met een hoge concentratie aan werkstoffen kan een reactie als roodheid en schilfering veroorzaken. Deze reactie is tijdelijk en de huid zal ‘wennen’ aan de ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat de reactie minder wordt maar het effect van de werkstoffen is blijvend. Hoe meer reactie hoe meer resultaat. Minder gebruik van het product zal ook minder reactie of verbetering geven. Rond de mond en ogen kan er meer reactie ervaren worden.

Na de behandeling

Na de behandeling kun je direct je werkzaamheden weer hervatten. De huid zal een beetje rood zijn maar dit kunnen we met medische camouflage zo nodig bedekken. Dit is niet schadelijk voor de huid.

Wil je zo min mogelijk roodheid? Dan kun je kiezen voor de toevoeging van het Complexion Clearing Masque. Dit natuurlijke, op klei gebaseerde masker met zwavel, heeft een diepreinigende, antiseptische werking. Nadien zal het de huid kalmeren, hydrateren en irritatie tegen gaan. Het zorgt voor een talg-vrije, gezonde huid.

Over ons

Al 12 jaar een begrip.

Huidkliniek Twente is inmiddels alweer 12 jaar gevestigd in Almelo. Je kunt ons vinden in het prachtige monumentale herenhuis op de hoek van de Wierdensestraat. Bij Huidkliniek Twente vinden we de kwaliteit van de behandelingen en je voorzien van eerlijke en juiste informatie betreffende deze behandelingen van zeer groot belang.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

Kwaliteitsgeregistreerde Paramedici

Aangesloten bij de NVH

Professioneel & verantwoord

Ervaringen

Tarieven

De kosten van een vrijblijvende intake worden in mindering gebracht op de eerste behandeling.

Intake€25,-
- Acnebehandeling gelaat€75,-
- Acnebehandeling gelaat + Masque€95,-
- Acnebehandeling gelaat + Stimulator Peel€100,-
- Acnebehandeling rug (+ peeling €15,- extra)€75,-
- Acnebehandeling hidradenitis€75,-
- Acnebehandeling gelaat + Power Pumpkin€75,-
- Acnebehandeling gelaat + 3-Step Peel (10% TCA)€250,-

Meer over de acnebehandeling

In de meeste gevallen wordt er gestart met een kuur van zes behandelingen, eens per week of per twee weken. Vervolgens is het aan te raden en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk om eens in de twee tot drie maanden terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. Daarnaast word je tijdens het intakegesprek geadviseerd over producten die je thuis het beste kunt gebruiken om de behandeling te ondersteunen. Vroegtijdige start met behandelen voorkomt vorming van ontsierende littekens!

We behandelen 1x per 2 tot 4 weken. Indien de huid rustiger is wordt er afgebouwd.

Over het algemeen wordt een acnebehandeling of acnetherapie in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!