Acnebehandeling

Acne is een aandoening van de talgklieren. De talgklieren monden uit in de haarzakjes en als de openingen van de haarzakjes verstopt raken, ontstaat acne. De aandoening manifesteert zich meestal aan het begin van de puberteit. De hormonale veranderingen in deze periode oefenen invloed uit op de huid. Na de adolescentie, neemt de aandoening meestal spontaan af. Maar bij sommige personen blijft het terugkomen of ontstaat het pas na de adolescentie. Ook zien we vaak dat acne kan verergeren tijdens de zwangerschap onder invloed van hormonen. De achterliggende oorzaak van acne is nog niet precies opgelost, maar duidelijk is dat de aandoening door samenwerking van verschillende factoren ontstaat.

Acne Vulgaris
Dit is de meest voorkomende vorm van acne. Deze ontstaat zoals eerder gezegd, vaak tijdens de puberteit en in enkele gevallen begint het pas na de adolescentie. Acne vulgaris is de medische term voor jeugdpuistjes. Deze vorm van acne is erg goed te behandelen.

Acne Conglobata
Deze vorm van acne komt voornamelijk voor bij het mannen en vaak blijft de aandoening bestaan na het 20e jaar. Deze vorm van acne is ernstig omdat de ontstekingen van deze aandoening veel heftiger zijn dan bij acne vulgaris. Vaak heeft het gezicht, rug, schouders en de borst het meest te verduren. Het gezicht is over het algemeen minder aangedaan dan de overige plekken op het lichaam. Het vervelende van acne conglobata is dat er abcessen en of grote knobbels onderhuids ontstaan die na genezing ontsierde littekens achterlaat.

Hidradenitis Suppurativa
Dit is een variant van acne op ongewone plaatsen, zoals de oksels, de liezen en op de billen. Het kan zeer ernstig zijn. De steeds terugkerende ontstekingen en abcessen kunnen de patiënt veel ongemak bezorgen. Deze vorm van acne komt meestal voor na het 20e levensjaar. Hidradenitis is vaak zeer goed te behandelen met behulp van acne behandeling en eventueel laserontharing. Hierdoor is het mogelijk Hidradenitis Suppurativa goed onder controle te houden!

Acne Comedonica
Deze vorm van acne komt vooral voor bij jonge vrouwen die een lichte vorm hebben van acne vulgaris. Deze mensen kunnen lichtelijk geobsedeerd raken door deze aandoening, dat elk puistje wordt uitgeknepen of opengekrabd waardoor de ontsteking erger wordt en er uiteindelijk littekens ontstaan.

Acne Excoriée des jeunes filles
Hierbij is er vaak eigenlijk geen echte verstoring van de talgklieren aanwezig. Dit beeld komt vaak voor bij jonge vrouwen. Bij deze aandoening denkt men dat er bultjes zijn, die vervolgens kapot gekrabd worden met littekenvorming als gevolg. Het krabben is vaak dwangmatig en wordt soms onbewust gedaan. Ook indien er wel een vorm van Acne Vulgaris is kan er dwangmatig gepulkt en gekrabd worden waardoor dit beeld (mede) kan ontstaan.

Favre Racouchot
Multipele comedonen (mee-eters) op de jukbeenderen bij een zonbeschadigde huid.

Reviews

Asli: “Ik krijg een laser- en een gezichtsbehandeling, waarmee ik zeer tevreden ben. Inmiddels gebruik ik ook producten van ZO wat zorgt voor verbetering. Mijn huid is er van opgeknapt! Ik zie echt verschil!

De behandeling

Acne is een huidaandoening die in de meeste gevallen erg goed behandeld kan worden. De acnetherapie bestaat uit een dieptereiniging waarbij alle onzuiverheden worden verwijderd en een peeling die de huid verfrist en voorkomt dat de huid opnieuw verstopt. In de meeste gevallen wordt er gestart met een kuur van zes behandelingen, eens per week of per twee weken. Indien nodig wordt het aantal behandelingen uitgebreid. Vervolgens is het aan te raden en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk om eens in de twee tot drie maanden terug te komen voor een onderhoudsbehandeling. Daarnaast wordt u tijdens het intakegesprek geadviseerd over producten die u thuis het beste kunt gebruiken om de acnebehandelingen te ondersteunen. Vroegtijdige start met behandelen voorkomt vorming van ontsierende littekens!

1. Acnebehandeling

  • prep
  • (uitgebreide) dieptereiniging
  • prep of milde peeling
  • verzorging
  • SPF en/of camouflage (Lycogel)

Duur: 15 – 30 min.
Kosten: € 50,-
Optie: peeling rug + €10,-

2. Uitgebreide Acnebehandeling

  • prep
  • (uitgebreide) dieptereiniging
  • prep of milde peeling
  • verzorging
  • SPF en/of camouflage (Lycogel)

Duur: 30 – 45 min.
Kosten: € 75,-
Optie: peeling rug + €10,-

Kosten en vergoeding

Over het algemeen wordt een acnebehandeling of acnetherapie in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

Tarieven

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!