Peelings

Bij een peeling worden producten gebruikt die ervoor zorgen dat de bindingen tussen de dode hoorncellen aan het huidoppervlak worden verbroken zodat de bovenste huidlaag verweekt. Hierdoor schilferen dode huidcellen af en worden de frisse en jonge huidcellen daaronder zichtbaar. Daarnaast stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine waardoor bindweefselverjonging optreedt. Deze behandeling wordt ingezet om een ruwe huid glad te maken of de structuur van een (door de zon beschadigde) huid te corrigeren. Een peeling vermindert het aantal en de ernst van rimpeltjes en kleurverschillen en zal de huid in zijn geheel egaliseren. Tevens worden peelings ingezet bij acne behandeling, grove poriën en littekens. Het geeft een sterk verfrissend effect.

Soorten peelings

Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden in de keuze van de peeling en de sterkte hiervan. In sommige gevallen worden verschillende peelings in combinatie met elkaar gebruikt. Dit is afhankelijk van de conditie van uw huid en het resultaat dat we samen willen behalen. Onze huidtherapeuten maken gebruik van verschillende peelings variërend van oppervlakkig, met een korte herstelperiode, tot middel-diepe peelings die zeer duidelijke resultaten laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben. Wij maken gebruik van de peelings van DermaQuest.

Welke huidaandoeningen kunnen worden behandeld?

  • Acne en acne littekens
  • Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken
  • Rimpeltjes
  • Grove poriën
  • Littekens (door brandwonden)

Power Pumpkin of Salicylzuur peeling

Beide peelings bevatten salicylzuur. Salicylzuur is met name bij acne geschikt om verstoppen van de talgklieren te voorkomen. Het heeft tevens een ontstekingsremmende werking en de huid zal hierdoor al naar enkele behandelingen minder rood zijn. Salicylzuur adviseren wij bij acne ook om thuis te gebruiken in de huidverzorgingsproducten die wij aanbieden.

Glycolzuur peeling (fruitzuur peeling)

Glycolzuur is in staat om diep in de huid door te dringen en daar zijn werk te doen. Het zorgt voor een sterk verbeterde huid. De peeling zorgt voor een verbeterde celvernieuwing waardoor het donkere verkleuringen van de huid verbleekt en rimpels, littekens en grove poriën minder zichtbaar maakt. Dit zorgt ervoor dat de huid een fijnere structuur krijgt en deze ook gladder, frisser en egaler oogt. Wanneer u last heeft van acne dan is een glycolzuur peeling een goede manier om kans op nieuwe ontstekingen aanzienlijk te verminderen. Door deze behandeling is de huid ook beter in staat haar vocht vast te houden waardoor het ook zeer geschikt is voor de droge huid

Jessner / TCA peeling

De Jessner / TCA Peeling is een behandeling om de algehele huidstructuur te verbeteren en de huid te egaliseren. De peeling is uitermate geschikt om de structuur van een door de zon beschadigde huid te verbeteren. Het vermindert fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken. Ook een huid met een grovere structuur of (acne)littekens zullen resultaatgericht worden aangepakt. Uw huid heeft een aantal dagen nodig om te herstellen. Al na één behandeling is het effect van de peeling zichtbaar. De peeling wordt in verschillende concentraties toegepast en is niet te vergelijken met peelings in schoonheidssalons. Afhankelijk van de sterkte wordt één behandeling tot een kuur van 3 peelings geadviseerd.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens het intakegesprek bepalen we welke peeling voor uw huid en uw wensen het beste volstaat. Peelings worden geadviseerd in kuurverband, ondersteunend door de juiste producten voor thuis, om het optimale resultaat te behalen. De ondersteuning bestaat onder andere door een pre-peeling om uw huid gedurende twee weken voor te bereiden op de peeling en producten voor nazorg.

Tijdens de behandeling wordt uw huid eerst grondig gereinigd. Daarna wordt de vloeistof aangebracht die de bovenste laag van de huid verweekt. De sensatie van de peeling is afhankelijk van de sterkte van de peeling en kan een licht prikkelend en brandend gevoel geven. De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de peeling. Bij een oppervlakkige peeling zal er na de behandeling enige roodheid zichtbaar zijn, soms met wat zwelling. U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten. Bij een middel-diepe peeling moet u rekenen op 5 tot 12 dagen herstelperiode. Er zal roodheid, schilfering en zwelling optreden van de behandelde huidgebieden, vergelijkbaar met een flinke verbranding door de zon. Vooral de eerste maanden na de behandeling moet u uw huid goed tegen de zon beschermen.

Effectiviteit

Al na één behandeling is het effect van de peeling zichtbaar. Maar voor een volledig resultaat kunt u het beste kiezen voor een peeling in kuurverband, inclusief producten voor thuisgebruik. Voor een oppervlakkige peeling wordt een herhaling per kwartaal geadviseerd om het resultaat te behouden. Middel-diepe peelings hoeven niet zo vaak herhaald te worden.