Bij een peeling worden producten gebruikt die de bovenste laag dode hoorncellen aan het huidoppervlak laten verweken. Hierdoor schilferen deze dode huidcellen af en worden de frisse en jonge huidcellen daaronder zichtbaar. Daarnaast stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine waardoor bindweefselverjonging optreedt. Deze behandeling wordt ingezet om een ruwe huid glad te maken of de structuur van een (door de zon beschadigde) huid te corrigeren. Een peeling vermindert het aantal en de ernst van rimpeltjes en kleurverschillen en zal de huid in zijn geheel egaliseren. Het geeft een sterk verfrissend effect.

Een peeling geeft een algehele structuurverbetering van de huid.

Soorten peelings

Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden in de keuze van de peeling en de sterkte hiervan. In sommige gevallen worden verschillende peelings in combinatie met elkaar gebruikt. Dit is afhankelijk van de conditie van uw huid en het resultaat dat we samen willen behalen. Onze huidtherapeuten maken gebruik van verschillende peelings variërend van oppervlakkig, met een korte herstelperiode, tot middel-diepe peelings die zeer duidelijke resultaten laten zien, maar vaak een langere herstelperiode hebben.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

  • Acne en acne littekens
  • Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken
  • Rimpeltjes
  • Grove poriën
  • Grove huidstructuur
  • Littekens (door brandwonden)

Wat kan er met een peeling behandeld worden?

Bij een peeling wordt het bovenste laagje van de huid verwijderd met behulp van vloeistoffen die met een kwastje of gaasje op de huid worden aangebracht. Deze werkstoffen laten de opperhuid verweken waarna de dode huidcellen afschilferen. Daarnaast stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine waardoor bindweefselverjonging optreedt. Een peeling vermindert het aantal en de ernst van rimpeltjes en kleurverschillen en zal de huid in zijn geheel egaliseren. Tevens worden peelings ingezet bij acne, grove poriën en littekens.

Wat kan een peeling niet?

Een peeling is niet in staat plooien in de huid, ten gevolge van een overmaat aan huid, te verminderen. De peeling kan de zichtbaarheid van littekens verminderen maar niet laten verdwijnen. Bruine pigmentvlekken kunnen niet in alle gevallen worden verminderd met een peeling; hiervoor gebruiken wij de pigmentlaser. Uitgezette bloedvaatjes blijven zichtbaar. Hiervoor hebben wij de vaatlaser, die couperose en diffuse roodheid kan verminderen.

Welke soorten chemische peelings gebruiken wij?

Er zijn verschillende mogelijkheden in de keuze van ingrediënten en de sterkte hiervan. De ingrediënten die wij gebruiken zijn onder andere natuurlijke producten als melkzuur en fruitzuren. In sommige gevallen worden de peelings in combinatie met elkaar gebruikt. Dit is afhankelijk van de conditie van jouw huid en het resultaat dat we willen behalen. Milde peelings worden vaak uitgevoerd in kuurverband en geven na 4-6 behandelingen resultaat en hebben een relatief korte herstelperiode; diepe peelings geven sneller resultaat, vaak al na 1-4 behandelingen, maar hebben vaak een langere herstelperiode. De gewenste diepte van de peeling en het beoogde effect van de behandeling bepalen de keuze van het product.

– MeLine Azelaïnezuur Peel
– ZO Stimulator Peel
– ZO 3-Step Peel (10% TCA)
– SkinTech Easy TCA Pain Control Peel (15% TCA)
– SkinTech Easy Phen Light (15% Fenol / 8% TCA)
– TCA Cross (40% TCA)
– Power Pumpkin Resurfacer
– Glycolic Acid Peel 70%
– Jessner Peel

MeLine Azelaïnezuur Peel
MeLine bevat ingrediënten als tranexaminezuur, kojiczuur en arbutin, die een teveel aan pigment laten afschilferen. Ook remmen deze stoffen de pigmentaanmaak waardoor het ontstaan van nieuw pigment tegengegaan wordt. Het is een peeling die samen met een behandelkuur van producten voor thuis ingezet wordt.

ZO Stimulator Peel
De ZO Stimulator Peel is een peeling op basis van glycolzuur, melkzuur en citroenzuur. Deze zuren hebben een exfoliërende, ontstekingsremmende en stimulerende werking op de huid. De ZO Stimulator peel geeft de huid een boost waarbij er geen hersteltijd plaatsvindt. Na een behandeling zal je geen last hebben van schilfering of roodheid. Tevens is deze peeling geschikt voor zwangere vrouwen, omdat deze peeling geen salicylzuur bevat!

ZO 3-Step Peel (10% TCA) + SkinTech Easy TCA Pain Control Peel (15% TCA)
Een TCA peeling wordt ingezet om een grauwe en vlekkerige huid egaler te maken. Het vermindert het aantal en de ernst van rimpels en kleurverschillen en is uitermate geschikt om de structuur van een door de zon beschadigde huid te verbeteren. Tevens worden TCA Peelings ingezet bij (acne) littekens en grove poriën. Een TCA peeling geeft een sterk verfrissend effect en is ook geschikt voor hals, decolleté en handen. De huid zal weer stralender, gladder en jeugdiger worden. De TCA Cross techniek is een techniek waarbij we een hoge dosering TCA aanbrengen in (acne)littekentjes. Dit is vooral geschikt bij de zogenoemde ‘icepick’ littekens. Dit kan ook in combinatie met de Fractionele laserbehandeling (micro-needling).

SkinTech Easy Phen Very Light (15% Fenol / 8% TCA)
De Fenol peeling is de sterkste peeling die wij toepassen en wordt met name ingezet om een grove huid te verfijnen en zorgt voor een en een liftend en verstrakkend effect. Ook zal het een vlekkerige huid egaler maken. In combinatie met SkinTech® behandelcrèmes en het duidelijke behandelprotocol kan deze diepe peeling voor vorderende huidveroudering veilig worden uitgevoerd.

Power Pumpkin Resurfacer
Deze peeling bevat salicylzuur. Salicylzuur is met name bij acne geschikt omdat het talg kan oplossen en verstopping van de talgklier tegen gaat. Het heeft een ontstekingsremmende werking en de huid zal hierdoor al na enkele behandelingen minder rood zijn. Wij adviseren salicylzuur ook thuis te gebruiken in de huidverzorgingsproducten die wij aanbieden. De concentratie moet minstens 2% zijn om werkzaam te zijn. Het beste is salicylzuur te combineren met benzoylperoxide. Dit noemt men bij acne het ‘gouden duo’ en is wetenschappelijk werkzaam bewezen.

Glycolzuur peeling (Fruitzuur peeling)
Glycolzuur is in staat om diep in de huid door te dringen en daar zijn werk te doen. Het zorgt voor een sterk verbeterde huid. De peeling zorgt voor een verbeterde celvernieuwing waardoor het donkere verkleuringen van de huid verbleekt en fijne rimpeltjes, littekens en grove poriën minder zichtbaar maakt. Dit zorgt ervoor dat de huid een fijnere structuur krijgt en deze ook gladder, frisser en egaler oogt. Ook bij acne is glycolzuur soms een goede keuze. Door een glycolzuurpeeling is de huid beter in staat haar vocht vast te houden waardoor het ook zeer geschikt is voor de droge huid.

Jessner Peel
De Jessner Peel is een behandeling om de algehele huidstructuur te verbeteren en de huid te egaliseren. Het vermindert fijne lijntjes, rimpeltjes en pigmentvlekken. Ook een huid met een grovere structuur of (acne)littekens zullen resultaatgericht worden aangepakt. Een Jessner Peel bevat 14% melkzuur, 14% salicylzuur en 14% resorcinol, en is dus ook goed in te zetten bij (rest)acne. Het heeft een sterkere etsende werking dan enkel salicylzuur door toevoeging van resorcinol. Door de combinatie met salicylzuur werkt dit ook door in de diepere lagen. De huid heeft een aantal dagen nodig om te herstellen.

Super goed

“Super goed en helder advies.”

Safye

Altijd een ME momentje

“Heerlijk, altijd een ME momentje met de juiste adviezen.”

Angelique

Fijn personeel!

“Laagdrempelig, gemoedelijk, persoonlijk, er wordt interesse getoond. Fijn personeel!”

Anouk

Zet net een stapje extra

“Anouk (als ik het goed onthouden heb) is super vriendelijk, heeft de nodige kennis over alles wat ik graag wilde weten, weet wat ze doet en zet net een stapje extra. Top! Erg tevreden :)”

Marlon

Kom er al jaren

“Super vriendelijk en en zeer vakbekwaam personeel. Kom er al jaren en ben elke keer zeer tevreden over de behandeling.”

M.

Tijdens het intakegesprek bepalen we welke peeling voor jouw huid en jouw wensen het beste volstaat. Peelings worden geadviseerd in kuurverband, ondersteunend door de juiste producten voor thuis, om het optimale resultaat te behalen. De ondersteuning bestaat onder andere uit producten die hoge concentraties werkstoffen bevatten, een dagcrème met bescherming tegen UV-straling en producten voor nazorg. Indien je regelmatig last hebt van een koortsblaar vragen wij je dit te melden.

Voorafgaand aan de behandeling dien je de huid thuis goed te reinigen en breng je geen crèmes of make-up aan. De behandeling duurt ongeveer 20-45 minuten. De huidtherapeut maakt de huid schoon en brengt de peeling aan. Naarmate je vaker een peeling hebt gehad, wordt het percentage verhoogd. Bij het aanbrengen ontstaat een licht branderig gevoel. Na enkele minuten wordt de peeling mogelijk geneutraliseerd en zo nodig wordt er een beschermende crème aangebracht.

De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de sterkte van de peeling. Bij een milde peeling zal er na de behandeling enige roodheid zichtbaar zijn, soms met wat zwelling. Je kan direct na de behandeling alle dagelijkse werkzaamheden weer hervatten. In de dagen na de behandeling ontstaan er soms schilfertjes of een korstje. Je mag geen velletjes of korstjes afpellen, deze moeten geleidelijk en spontaan afvallen. Na de behandeling mag je de huid 3-6 weken niet blootstellen aan de zon of zonnebank, afhankelijk van de diepte van de peeling. Breng elke 2 uur een zon beschermend product (minimaal SPF 30) aan, ook wanneer de zon niet schijnt. Zonblootstelling kan donkere of witte vlekken veroorzaken. Je mag 1 uur na de behandeling weer make-up aanbrengen. Lycogel is een herstellende, verzorgende camouflage met SPF 30 en mag direct nadien aangebracht worden. Indien je een bleekcrème of lokale acne medicatie gebruikt dien je deze 2 dagen van tevoren te staken en 3 dagen na de peeling weer te hervatten.

 

Bij een Jessner of TCA Peeling moet je rekenen op 5 tot 10 dagen herstelperiode. De huid ziet er direct na de behandeling rood en gezwollen uit, vergelijkbaar met een flinke verbranding door de zon. Wanneer je last hebt van een branderig gevoel, kan je de huid thuis nog koelen met een natte doek. Dep de huid voorzichtig droog, niet wrijven. In de navolgende dagen kan de huid strak aanvoelen en veranderen in een donkerdere kleur. Het schilferen en vervellen ontstaat zo’n 2 dagen na de peeling. Het is absoluut verboden om aan losse vellen te wrijven, scrubben, trekken of pulken. Anders kunnen er infecties, donkere vlekken en mogelijk littekens ontstaan! De eerste dag moet je de huid drooghouden en enkel wassen met water. De dagen daarna dien je de huid frequent in te smeren met de aanbevolen crème tot de huid geheel genezen is. Na de behandeling mag je de huid 6 weken niet blootstellen aan de zon of de zonnebank. Breng elke 2 uur een zonbeschermend product (minimaal SPF 30) aan, ook wanneer de zon niet schijnt. Zonblootstelling kan donkere of witte vlekken veroorzaken. Indien je een bleekcrème of lokale acne medicatie gebruikt dient je deze 2 dagen van tevoren te staken en 3 dagen na de peeling weer te hervatten. Vermijd harsen of waxen 7 dagen na de behandeling.

Wat je mag verwachten van de behandeling zullen wij in het intakegesprek met je bespreken.

Wij adviseren peelings altijd in kuurverband. Er zijn bij milde peelings gemiddeld 4 tot 6 peelings nodig om het gewenste resultaat te verkrijgen. Bij diepe peelings adviseren we 1-4 behandelingen. Hierna moet de huid onderhouden worden en is meestal één behandeling per 2 tot 6 maanden voldoende.

We behandelen 1x per 2 tot 12 weken.

Soms worden peelings in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van de indicatie; als bijvoorbeeld acne of pigment. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vind je op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.