Pigmentlaser behandeling

Elimineer pigmentvlekken en krijg een stevige, egale huid

Verwijder pigmentvlekken op gezicht en lichaam

Verbeter huidtextuur en krijg een mooie glow

Voel je mooi en blij

Vind jij jouw pigmentvlekken storend? Je bent niet de enige. Dat is precies waarom wij een effectief behandeltraject hebben ontwikkeld waarin wij met een eersteklas picolaser pigmentvlekken succesvol elimineren en de huid egaliseren. Gun jezelf een oplossing, het is nu tijd voor jou.

Hoe werkt het verwijderen van pigmentvlekken met de picolaser?

De picolaser verwijdert pigmentvlekken in het gezicht en op het lichaam en maakt de huid egaler. Ook verbetert de huidtextuur en verjongt het de huid door aanmaak van collageen. De huid verstevigt en krijgt een mooie glow.

De picolaser laser produceert licht met energie. De puls van zéér korte duur wordt door het pigment in de huid opgenomen, waarna het zeer selectief ten gronde gaat. De laser beschadigt de andere structuren in de huid niet. Daarnaast verbetert het de huidteint. De picolaser is de beste laser op de markt voor het verminderen van pigmentvlekken.

De pigment behandeling is vrijwel pijnloos en geeft nadien een roodheid die ongeveer een uurtje tot een dag aanhoudt. Zo vindt behandeling van de hele huid plaats zonder onnodige hittevorming. De picolaser is ook veilig voor de pigment behandeling van de donkere huidtypen en melasma.

Melasma verwijderen met de picolaser

De picolaser is uitermate geschikt om melasma mee te behandelen. De laserbehandeling heeft als doel het te veel aan pigment in de huid zowel oppervlakkig, als dieper gelegen, aan te pakken. De picolaser laser beschikt over een methode waarbij de laserstraal gesplitst is in allemaal kleine laserstraaltjes. Alle huidtypen zijn door deze veilige methode goed te behandelen. Naast de laserbehandeling adviseren we altijd ons unieke pigment remmende serum te gebruiken tijdens de pigment behandeling.

Vanaf € 75,-

We maken altijd een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van pigmentvlekken met de picolaser

Wat kan worden behandeld?

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De pigment behandeling

Voor de pigment behandeling

Tijdens het eerste gesprek bepalen we of jouw huid geschikt is voor de behandeling en wat het te verwachten resultaat gaat zijn. We maken een foto met de Observ, een huidanalyse apparaat die het pigment in de huid goed op foto vastlegt. Zo is het resultaat goed meetbaar en is het mogelijk om tussentijds het proces te evalueren. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:
– De huid mag niet zongebruind zijn door de zon of zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid vertoont na een laserbehandeling mogelijk lichte of donkere verkleuringen. Het is het daarom belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens ontstaan. Onder andere antibiotica veroorzaken lichtovergevoeligheid. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Tijdens de pigment behandeling

Op de dag van de behandeling vragen we je om geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam is. Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. We kiezen de juiste instelling, afgestemd op jouw type huid en pigmentvlekken. De behandeling is mogelijk gevoelig, het voelt alsof een warm elastiekje tegen de huid aan schiet als ‘prikjes’. Men verdraagt dat meestal goed. Neem een uur voor de behandeling gerust een pijnstillend middel in, maar meestal is dat niet nodig.

Na de pigment behandeling

We koelen de huid om hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Om dit te beperken raden we aan de huid dezelfde dag nog een aantal keren 10 minuten te koelen. In de dagen na de behandeling ontstaan er kleine donkere korstjes of schilfertjes die vanzelf loslaten. In het begin worden pigmentvlekken dus aanzienlijk donkerder. Aan deze korstjes mag je niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Behandel de huid voorzichtig, omdat deze na de behandeling erg kwetsbaar is. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag, maar zorg dat je de huid droogdept. Tot een week na de behandeling raden we je af om activiteiten te doen waarbij de huid verweekt  (sporten, sauna, hete baden, etc.), hierdoor gaan de korstjes er mogelijk sneller af.

Over ons

Al 17+ jaar jouw huidexpert.

We begrijpen dat het zichtbaar maken van huidproblematiek confronterend is. Je bent niet de enige; elke huid vertoont schade of problemen. Dat is precies waarom wij gespecialiseerd zijn in complete en op maat gemaakte behandeltrajecten. Wij streven altijd naar het hoogst mogelijke resultaat en geven jouw huid de beste zorg en de transformatie die je verdient.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

17+ jaar huidtherapeut & technologische expertise

Alleen de nieuwste en beste apparatuur & producten

Zichtbare resultaten en 3000+ positieve reviews

Pigment behandeling Ervaringen

Tarieven pigmentvlekken laseren

De kosten van een vrijblijvende intake worden in mindering gebracht op de eerste behandeling.

Picolaser per behandeling

Intake€25,-
Gelaat
- 1 plek€75,-
- 2 t/m 3 plekken€125,-
- Klein gebied€150,-
- Middel gebied€175,-
- Groot gebied€225,-
- Hals€175,-
- Hele gelaat + Hals€275,-
- Donkere kringen onder ogen€125,-
- Donkere kringen ooggebied (incl. oogbeschermers)€225,-
Lichaam
- 1 t/m 5 plekken€125,-
- 6 t/m 10 plekken€175,-
- Decolleté€175,-
- Handen€175,-
- Onderarmen€175,-
- Armen€225,-
- Oksels€125,-
- Onderbenen€225,-
- Benen€275,-
- Schaamstreek€175,-

Voor en na resultaten pigment laserbehandeling

Meer over pigmentvlekken laseren

Het doel van de pigment behandeling is het verminderen van bruine verkleuringen van de huid zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken en melasma en de huid te egaliseren. Er kan een pigmentafname van 50% – 95% verwacht worden afhankelijk van de diepte van het pigment. Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 1 tot 3 behandelingen nodig hebben om te verdwijnen. Dieper gelegen pigment heeft soms meer pigment behandelingen nodig. Behandelingen vinden met een tussenpozen van 6 weken plaats. Sommige vlekken reageren niet of alleen gedeeltelijk, zelfs na meerdere pigment behandelingen. Belangrijk is om factoren die de terugkeer van de overmatige pigmentatie te bevorderen (zoals zonblootstelling) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn.

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van de grootte van de aandoening. Tevens is de hoeveelheid en diepte van het pigment dat gelaserd moet worden van belang. In het gezicht ligt het gemiddelde van een behandeling tussen 2-3 pigment behandelingen. Sommige andere afwijkingen moeten vaker behandeld worden. 

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal worden er 6 weken tussen de behandelingen aangehouden zodat we het resultaat van de vorige pigment behandeling goed kunnen beoordelen.

Soms wordt een pigmentlaser behandeling in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!