Pigmentlaser behandeling

Uniek behandeltraject

15+ jaar ervaring in pigment laserbehandelingen

Kwaliteitsgeregistreerde huidtherapeuten

Met de picolaser kunnen we pigmentvlekken verwijderen, zowel in het gezicht als op het lichaam. Het maakt de huid egaler. Onze picolaser is de beste laser voor pigmentvlekken. Tevens verbetert het de huidtextuur en verjongt het de huid door aanmaak van collageen. De huid verstevigt en krijgt een mooie glow. Het is een veilige behandeling, ook voor de behandeling van de donkere huid en melasma.

Hoe werkt het verwijderen van pigmentvlekken met de picolaser?

De picolaser laser produceert licht met energie. De puls van zéér korte duur wordt opgesplitst en door het pigment in de huid opgenomen, waarna het zeer selectief ten gronde gaat. De laser beschadigt de andere structuren in de huid niet. Tevens verbetert het de huidteint. De picolaser is de beste laser op de markt die pigmentvlekken kan verminderen.

De behandeling is vrijwel pijnloos en geeft nadien een roodheid die ongeveer een uurtje tot 1 dag aanhoudt. Zo wordt de hele huid behandeld zonder onnodige hittevorming. De picolaser is ook veilig voor de behandeling van de donkere huidtypen en melasma.

Melasma verwijderen met de picolaser

De picolaser is uitermate geschikt om melasma mee te behandelen. De laserbehandeling heeft als doel het te veel aan pigment in de huid zowel oppervlakkig, als dieper gelegen, aan te pakken. De picolaser laser beschikt over een methode waarbij de laserstraal gesplitst wordt in allemaal kleine laserstraaltjes. Alle huidtypen zijn door deze veilige methode goed te behandelen. Naast de laserbehandeling adviseren we altijd ons unieke pigment remmende serum te gebruiken.

Vanaf € 75,-

We maken altijd een persoonlijk behandelplan voor het verwijderen van pigmentvlekken met de picolaser

Wat kan worden behandeld?

Ons team

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De pigment behandeling

Voor de pigment behandeling

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er wordt een foto gemaakt met de Observ, een huidanalyse apparaat die het pigment in de huid goed op foto vastlegt. Zo is het resultaat goed meetbaar en kunnen we tussentijds het proces evalueren. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:
– De huid mag niet zongebruind zijn door de zon of zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid kan na een laserbehandeling lichte of donkere verkleuringen gaan vertonen. Het is het daarom belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Tijdens de pigment behandeling

Wij vragen je op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. We kiezen de juiste instelling, afgestemd op jouw type huid en pigmentvlekken. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt alsof een warm elastiekje tegen de huid aan schiet als ‘prikjes’. Men verdraagt dat meestal goed. Je kan gerust een uur voor de behandeling een pijnstillend middel innemen, maar meestal zal dat niet nodig zijn.

Na de pigment behandeling

We koelen de huid om hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Om dit te beperken raden we aan de huid dezelfde dag nog een aantal keren 10 minuten te koelen. Er zullen in de dagen na de behandeling kleine donkere korstjes of schilfertjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Eerst worden de pigmentvlekken dus aanzienlijk donkerder. Aan deze korstjes mag je niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Behandel de huid voorzichtig omdat deze erg kwetsbaar is nadien. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten waarbij de huid verweekt en de korstjes er mogelijk sneller af kunnen gaan (sporten, sauna, hete baden, etc.) afgeraden.

Over ons

Al 12 jaar een begrip.

Huidkliniek Twente is inmiddels alweer 12 jaar gevestigd in Almelo. Je kunt ons vinden in het prachtige monumentale herenhuis op de hoek van de Wierdensestraat. Bij Huidkliniek Twente vinden we de kwaliteit van de behandelingen en je voorzien van eerlijke en juiste informatie betreffende deze behandelingen van zeer groot belang.

   

Ons team

Maak kennis met onze specialisten

Onze huidtherapeuten zijn lid van de NVH en allen geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De Huidtherapeut en Cosmetisch Arts verleent op professioneel verantwoorde wijze zorg en baseert het professioneel handelen op de beschikbare wetenschappelijke kennis.

Kwaliteitsgeregistreerde Paramedici

Aangesloten bij de NVH

Professioneel & verantwoord

Pigment behandeling Ervaringen

Tarieven pigmentvlekken laseren

De kosten van een vrijblijvende intake worden in mindering gebracht op de eerste behandeling.

Picolaser per behandeling

Intake€25,-
Gelaat
- 1 plek€75,-
- 2 t/m 3 plekken€125,-
- Klein gebied€150,-
- Middel gebied€175,-
- Groot gebied€225,-
- Hals€175,-
- Hele gelaat + Hals€275,-
- Donkere kringen onder ogen€125,-
- Donkere kringen ooggebied (incl. oogbeschermers)€225,-
Lichaam
- 1 t/m 5 plekken€125,-
- 6 t/m 10 plekken€175,-
- Decolleté€175,-
- Handen€175,-
- Onderarmen€175,-
- Armen€225,-
- Oksels€125,-
- Onderbenen€225,-
- Benen€275,-
- Schaamstreek€175,-

Voor en na resultaten pigment laserbehandeling

Meer over pigmentvlekken laseren

Het doel van de behandeling is het verminderen van bruine verkleuringen van de huid zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken en melasma en de huid te egaliseren. Er kan een pigmentafname van 50% – 95% verwacht worden afhankelijk van de diepte van het pigment. Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 1 tot 3 behandelingen nodig hebben om te verdwijnen. Dieper gelegen pigment heeft soms meer behandelingen nodig. Behandelingen vinden met een tussenpozen van 6 weken plaats. Sommige vlekken reageren niet of alleen gedeeltelijk, zelfs na meerdere behandelingen. Belangrijk is om factoren die de terugkeer van de overmatige pigmentatie te bevorderen (zoals zonblootstelling) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn.

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van de grootte van de aandoening. Tevens is de hoeveelheid en diepte van het pigment dat gelaserd moet worden van belang. In het gezicht ligt het gemiddelde van een behandeling tussen 2-3 behandelingen. Sommige andere afwijkingen moeten vaker behandeld worden. 

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal worden er 6 weken tussen de behandelingen aangehouden zodat we het resultaat van de vorige behandeling goed kunnen beoordelen.

Soms wordt een pigmentlaserbehandeling in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!