Met de picolaser kunnen we pigmentvlekken verwijderen, zowel in het gezicht als op het lichaam. Bruine vlekken door de zon komen vaak voor in het gezicht, maar zien we ook op de handen, de hals of het decolleté. Onze picolaser is een pigmentlaser en is op dit moment de beste laser op de markt die deze vlekken kan verminderen. Het gehele gezicht, hals of decolleté behandelen we in verschillende ‘passes’. Het maakt de huid weer egaler. Tevens verbetert het de huidtextuur en verjongt het de huid door aanmaak van collageen. De huid verstevigt en krijgt een mooie glow. De behandeling is vrijwel pijnloos en geeft nadien een roodheid die ongeveer een uurtje tot 1 dag aanhoudt. Zo wordt de hele huid behandeld zonder onnodige hittevorming. Dit is ook veilig voor de donkere huidtypen en melasma.

Veel zonnevlekken zijn in 1 behandeling volledig verdwenen.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

 • Onregelmatige pigmentatie
 • Ouderdomsvlekken (lentigo solaris)
 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Zonschade
 • Hyperpigmentatie (donkere vlekken)
 • Donkere vlekken in oksels of liezen
 • Postinflammatoire hyperpigmentatie (pigment na een wondje)
 • Poikiloderma van Civatte (pigment in de nek)
 • Vasculaire melasma
 • Naevus van Ota
 • Sproeten (epheliden)
 • Café au lait vlek
 • Donkere kringen onder de ogen
 • Acanthosis nigricans (plooien)
 • Solaire elastosis (zonschade, actinische schade)

Hoe werkt een laserbehandeling voor pigmentvlekken?

De picolaser produceert licht met energie. Deze puls van zéér korte duur wordt door de specifieke golflengte van het laserlicht alleen door het teveel aan pigment in de huid opgenomen, waarna het ten gronde gaat. De laser is selectief en beschadigd de andere structuren in de huid niet. Tevens verbetert het de huidteint en maakt collageen aan. Dit heeft een huidverjongend effect.

Picolaser voor Melasma

De picolaser is uitermate geschikt om melasma mee te behandelen. De laserbehandeling heeft als doel het te veel aan pigment in de huid zowel oppervlakkig, als dieper gelegen, aan te pakken. Onze picolaser laser beschikt over een gefractioneerde methode waarbij de laserstraal gesplitst wordt in allemaal kleine laserstraaltjes. Alle huidtypen zijn met deze veilige methode goed te behandelen. Er zijn gemiddeld 2 tot 5 behandelingen nodig om het pigment te doen verminderen. Naast de laserbehandeling adviseren we altijd ons pigment remmend serum te gebruiken om thuis het pigment te remmen na de behandeling.

Altijd tevreden!

 

Bij huidkliniek Almelo weet je dat je de hoogste kwaliteit zorg krijgt. Altijd tevreden!

Diandra

Ben nu al super blij

 

Fijn geholpen door Demi! Nu 3e keer Pico laser behandeling, met al mooie resultaten na 2 keer. (In combinatie met een nachtserum) Dit om pigmentvlekken in mijn gezicht te behandelen. Het is even zoeken naar de juiste instelling met mijn hardnekkige plekjes. Maar ben nu al super blij. Fijn dat de koeling nu ook veranderd is, hele verbetering mbt pijnbeleving. Dat allemaal in een prachtig pand.

Wilma

Prettig geholpen

 

Prettig geholpen. Het was gemakkelijk om, op korte termijn, een afspraak te maken. Goede uitleg over behandeling en nazorg. Daarnaast vriendelijk, klantgericht personeel.

Ria

Altijd vriendelijke ontvangst

 

Altijd vriendelijke ontvangst door de dames bij de receptie 🙂 Goed professioneel advies Duidelijke uitleg hoe de behandeling gaat verlopen Zeer blij met Anouk ! Vergeet ook niet …ruime parkeergelegenheid en de lekker koffie .

Joke

Ziet er zo mooi uit

“Hai hierbij wil ik zeggen hoe tevreden en blij ik ben , met de behandeling van mijn Pigment vlek in mijn gezicht , ziet er zo mooi uit, geweldig.”

Hermien

Gratis proefplekje

“Vriendelijk goede service. Heb huidproblemen maar toch gratis klein stukje testen of het goed gaat. Top”

Herna

Resultaten naar volle tevredenheid

“Ik ben prima geholpen met duidelijke uitleg over de behandeling en zorgvuldige uitvoering. Bovendien zijn de resultaten naar volle tevredenheid”

Egon

Goede uitleg tijdens en na behandeling

“Warm ontvangst, pigmentlaser behandeling was goed te doen. Fijn team, goede uitleg tijdens en na behandeling.”

Marloes

Ziet er stukken beter uit

“Super fijn geholpen.
Vriendelijk en gemoedelijke sfeer.
En wat een heerlijke koffie!
Mijn gezicht ziet er na 2x stukken beter uit.
3de en laatste keer vandaag
DANK JULLIE WEL👍😘”

Ellen

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of jouw huid geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er wordt een foto gemaakt met een huidanalyse apparaat die het pigment in de huid vastlegt. Zo is het resultaat goed meetbaar. Er zijn een aantal voorwaarden die we met je gaan bespreken:
- De huid mag niet zongebruind zijn door de zon of zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid kan na een laserbehandeling lichte of donkere verkleuringen gaan vertonen. Het is het daarom belangrijk de huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
- Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Jouw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Wij vragen je op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. Je krijgt een bril op om de ogen te beschermen tegen het laserlicht. We kiezen de juiste instelling, afgestemd op jouw type huid en pigmentvlekken. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt alsof een warm elastiekje tegen de huid aan schiet als ‘prikjes’. Men verdraagt dat meestal goed. Je kan gerust een uur voor de behandeling een pijnstillend middel innemen, maar meestal zal dat niet nodig zijn.

We koelen de huid om hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Om dit te beperken raden we aan de huid dezelfde dag nog een aantal keren 10 minuten te koelen. Er zullen in de dagen na de behandeling kleine donkere korstjes of schilfertjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Eerst kunnen de pigmentvlekken dus aanzienlijk donkerder worden. Aan deze korstjes mag je niet krabben in verband met littekenvorming en infectie. Behandel de huid voorzichtig omdat deze erg kwetsbaar is nadien. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten waarbij de huid verweekt en de korstjes er mogelijk sneller af kunnen gaan (sporten, sauna, hete baden, etc.) afgeraden.

Het doel van de behandeling is het verminderen van bruine verkleuringen van de huid zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken en melasma en de huid te egaliseren. Er kan een pigmentafname van 50% – 95% verwacht worden afhankelijk van de diepte van het pigment. Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 2 tot 3 behandelingen nodig hebben om te verdwijnen. Dieper gelegen pigment heeft soms meer behandelingen nodig. Behandelingen vinden met een tussenpozen van 6 weken plaats. Sommige vlekken reageren niet of alleen gedeeltelijk, zelfs na meerdere behandelingen. Belangrijk is om factoren die de terugkeer van de overmatige pigmentatie te bevorderen (zoals zonblootstelling) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn.

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van de grootte van de aandoening. Tevens is de hoeveelheid en diepte van het pigment dat gelaserd moet worden van belang. In het gezicht ligt het gemiddelde van een behandeling tussen 2-3 behandelingen. Sommige andere afwijkingen moeten vaker behandeld worden. 

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal worden er 6 weken tussen de behandelingen aangehouden zodat we het resultaat van de vorige behandeling goed kunnen beoordelen.

Soms wordt een pigmentlaser behandeling in het gezicht vergoed door jouw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. Je kan hierover informatie inwinnen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Je krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!

VOOR EN NA RESULTATEN PIGMENTLASER

Druk op de pijltjes om de volgende foto's te zien.