Pigmentlaserbehandeling

Met de PiQo4 Picolaser, kunnen we pigmentvlekken verwijderen, zowel in het gezicht als op het lichaam. We zien namelijk ook vaak bruine vlekken op de handen, de hals of het decolleté door de zon. De PiQo4 Picolaser is op dit moment de beste laser op de markt die deze vlekken kan verminderen en de huid weer egaler kan maken. Ook beschikken wij over de PicoFractional. Deze splits de laserstraal op in allemaal kleine laserstraaltjes. Zo wordt de huid behandeld zonder onnodige hittevorming. Dit is veiliger bij donkere huidtypen en melasma.

99% van de zonnevlekken zijn in 1 behandeling volledig verdwenen.

Welke indicaties kunnen worden behandeld?

 • Ouderdomsvlekken (lentigo solaris)
 • Melasma (zwangerschapsmasker)
 • Zonschade
 • Hyperpigmentatie (donkere vlekken)
 • Postinflammatoire hyperpigmentatie (pigment na een wondje)
 • Poikiloderma van Civatte (pigment in de nek)
 • Naevus van Ota
 • Sproeten (epheliden)
 • Café au lait vlek
 • Donkere kringen onder de ogen
 • Acanthosis nigricans (plooien)
 • Solaire elastosis (zonschade, actinische schade)

Reviews

Mevrouw N. (pigmentvlekjes): “Super blij met het resultaat van de pigmentlaser. De behandeling is heel goed te doen en gebeurt zorgvuldig en professioneel. Dit had ik veel eerder moeten doen.” ✨ 

Mevrouw S. (melasma): “Tijdens m’n zwangerschap begon ik pigment rond mijn ogen te krijgen. Ik heb verschillende behandelingen hiervoor gehad bij andere huidpraktijken maar niets hielp. Totdat ik bij Huidkliniek Twente kwam. Mijn pigment is zo goed als weg en dat al na 1 behandeling. Ben er echt ontzettend blij mee!”✨

Hoe werkt een laserbehandeling voor pigmentvlekken?

De Picolaser PiQo4 produceert licht met energie. Deze puls van zéér korte duur (nanoseconden en picoseconden) wordt door de specifieke golflengte van het laserlicht alleen door het teveel aan pigment in de huid opgenomen, waarna het zeer selectief ten gronde gaat. De laser is selectief en beschadigd de andere structuren in de huid niet.

PicoFractional voor skintoning

Bij de PicoFractional methode maken we gebruik van een puls die opgesplitst wordt in heel veel kleine laserstraaltjes. Hiermee behandelen we de huid gelijkmatig en kunnen we de huidteint in zijn geheel egaliseren. Het gehele gezicht, hals of decolleté wordt behandeld in verschillende ‘passes’. Soms met een accent op bepaalde delen die minder egaal zijn. Tevens verbetert het de huidtextuur. De behandeling is vrijwel pijnloos en geeft nadien een roodheid die ongeveer een uurtje aanhoudt.

PicoFractional voor Melasma

De PiQo4 laser is uitermate geschikt om Melasma mee te behandelen. De laserbehandeling heeft als doel het te veel aan pigment in de huid zowel oppervlakkig, als dieper gelegen, aan te pakken. De PiQo4 laser beschikt over het PicoFractional handstuk; een gefractioneerde methode waarbij de laserstraal gesplitst wordt in allemaal kleine laserstraaltjes. Alle huidtypen zijn met deze veilige methode goed te behandelen. Er zijn gemiddeld 1 tot 5 behandelingen nodig om het pigment te doen verminderen. Naast de laserbehandeling adviseren we altijd het pigment remmend serum van MeLine te gebruiken om thuis het pigment te remmen na de behandeling.  De huid kan na de behandeling mogelijk tijdelijk iets donkerder verkleuren, dat met het te veel aan pigment in de huid, in 2 tot 6 weken afschilfert of opgeruimd wordt in de dieper lagen.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Tijdens het eerste gesprek zullen we bepalen of uw huid geschikt is voor deze behandeling en wat het te verwachten resultaat zal zijn. Er wordt een foto gemaakt met de Observ, een huidanalyse apparaat die het pigment in de huid goed op foto vastlegt. Zo is het resultaat goed meetbaar en kunnen we tussentijds het proces evalueren. Er zijn een aantal voorwaarden die we met u gaan bespreken:
– Uw huid mag niet zongebruind zijn door de zon of zonnebank of zelfbruiner. Een te gebruinde huid kan na een laserbehandeling lichte of donkere verkleuringen gaan vertonen. Het is daarom belangrijk uw huid gedurende 6 weken met een zonnebrandcrème, met minimaal beschermingsfactor 30, goed tegen zonlicht te beschermen. Het liefst meerdere malen per dag. Dit helpt om verkleuring van de huid te voorkomen. Bij geringe zonkracht is dit uiteraard minder noodzakelijk.
– Sommige medicijnen maken de huid gevoeliger voor licht waardoor er blaren en littekens kunnen ontstaan. Onder andere antibiotica kunnen lichtovergevoeligheid geven. Uw medicijngebruik is daarom belangrijk om te melden.

Wij vragen u op de dag van de behandeling geen camouflagecrèmes op het te behandelen huidgebied aan te brengen. Deze crèmes houden laserstralen tegen waardoor de behandeling minder werkzaam wordt. U krijgt een bril op om uw ogen te beschermen tegen het laserlicht. We kiezen de juiste instelling, afgestemd op uw type huid en pigmentvlekken. De behandeling kan gevoelig zijn, het voelt alsof een warm elastiekje tegen de huid aan schiet als ‘prikjes’. Men verdraagt dat meestal goed. U kunt gerust een uur voor de behandeling een pijnstillend middel innemen, maar meestal zal dat niet nodig zijn.

We koelen de huid om hitte uit de huid te halen. Er ontstaat enige roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Om dit te beperken raden we aan de huid dezelfde dag nog een aantal keren 10 minuten te koelen. Er zullen in de dagen na de behandeling kleine donkere korstjes of schilfertjes ontstaan die vanzelf los zullen laten. Eerst worden de pigmentvlekken dus aanzienlijk donkerder. Aan deze korstjes mag u niet wrijven of krabben in verband met littekenvorming en infectie. Behandel de huid voorzichtig omdat deze erg kwetsbaar is nadien. Laat de huid zoveel mogelijk met rust. Voorzichtig wassen mag wel maar zorg dat de huid drooggedept wordt. Tot een week na de behandeling worden activiteiten waarbij de huid verweekt en de korstjes er mogelijk sneller af kunnen gaan (sporten, sauna, hete baden, etc.) afgeraden.

Het doel van de behandeling is het verminderen van bruine verkleuringen van de huid zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken en melasma. Er kan een pigmentafname van 50% – 95% verwacht worden afhankelijk van de diepte van het pigment. Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 1 tot 3 behandelingen nodig hebben om te verdwijnen. Dieper gelegen pigment heeft soms meer behandelingen nodig. Behandelingen vinden met een tussenpozen van 6 weken plaats. Sommige vlekken reageren niet of alleen gedeeltelijk, zelfs na meerdere behandelingen. Belangrijk is om factoren die de terugkeer van de overmatige pigmentatie te bevorderen (zoals zonblootstelling) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn.

Hoe vaak behandeld moet worden is onder andere afhankelijk van de grootte van de aandoening. Tevens is de hoeveelheid en diepte van het pigment dat gelaserd moet worden van belang. In het gezicht ligt het gemiddelde van een behandeling tussen 1-3 behandelingen. Sommige andere afwijkingen moeten vaker behandeld worden. 

De behandelfrequentie is afhankelijk van de genezing van de huid. Meestal worden er 6 weken tussen de behandelingen aangehouden zodat we het resultaat van de vorige behandeling goed kunnen beoordelen.

Soms wordt een pigmentlaserbehandeling in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven vindt u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.