Ongewenste haren

Heeft u last van haargroei op plekken waar u geen haar wilt hebben of last van een mannelijk beharingspatroon op delen van uw gezicht of lichaam? Wij kunnen u van de ongewenste haargroei af helpen! Vaak is deze haargroei erg stug waardoor scheren, harsen, of epileren irritatie geeft, pijnlijk is, of wellicht bent u het eindeloze ontharen gewoon zat.

Hoe ontstaat ongewenste haargroei?
Elk mens heeft miljoenen haarzakjes in de huid, waarvan een deel niet actief is. Door bijvoorbeeld hormoonschommelingen, medicatiegebruik of een bepaalde aandoening kunnen er ineens ongewenste haren ontstaan, of kunnen haren ineens wat dikker en opvallender worden. Het kan ook zijn dat u last heeft van bijvoorbeeld ingegroeide haren en ontstekingen na het scheren op plekken waar haargroei heel normaal is. Dit kan in sommige gevallen voor schaamte zorgen en mensen belemmeren in het dagelijks leven. Ook mannen kunnen last hebben van overbeharing, maar willen de haargroei op bepaalde gebieden niet helemaal verwijderd hebben, maar alleen verminderd. Wij kunnen veelvuldige haargroei ook goed uitdunnen i.p.v. permanent verwijderen.

Vormen van overbeharing in het kort:

  • Hirsutisme; overbeharing bij vrouwen op plekken waar alleen mannen doorgaans haargroei hebben. Vaak gaat dit gepaard met een wat dikkere, stugge beharing.
  • Hypertrichose; toegenomen of boven gemiddelde beharing op plekken waar al een lichte vorm van beharing aanwezig is. Dit kan zich uiten in zowel een wat forsere donsbeharing, stugge haren of langere haren en kan op het gezicht of het hele lichaam (of delen daarvan) voorkomen.
  • Hidradenitis suppurativa; chronische ontsteking van de huid op plekken waar zich veel haarzakjes en zweetklieren bevinden, zoals oksels en liezen.

Hoe kunt u ongewenste haargroei behandelen?
Middels de Lightsheer Duet (Diode) laser kunnen wij vrijwel alle gepigmenteerde haren op zowel het gezicht als het lichaam permanent verwijderen. Ongepigmenteerde (witte, blonde en grijze) haren op het gezicht of in mindere mate op het lichaam, verwijderen wij met ons elektrische epilatie apparaat.

Laserontharing zorgt ervoor dat u niet meer hoeft te scheren, harsen, epileren of ontharingscrèmes hoeft te gebruiken. Bij ons kunt u terecht voor de meest effectieve manier van definitieve laserontharing in het gezicht of op het lichaam door middel van de Lightsheer Diode laser. Wanneer u last heeft van ongewenste haargroei dan is dit dé behandeling voor u. Deze laser mag na wetenschappelijke onderzoek van de Amerikaanse “Food and Drug Administration” als enige de term ‘permanente haarvermindering’ gebruiken. Het is mogelijk vrijwel het hele lichaam te laseren mits de haartjes donker genoeg zijn. De ontharingslaser produceert licht met hoge energie. Deze energie verwarmd en vernietigd de haar d.m.v. de pigmentcellen rond de haarwortel. Hierna is het haarzakje vernietigd, en kan er geen nieuwe haar meer groeien. De huid zelf neemt geen energie op en wordt volledig ontzien. Het is niet mogelijk blonde, grijze of rode haren te laseren. Dit kan met geen enkele laser omdat ze niet voldoende pigmenten bevatten. Bruine en zwarte haren zijn juist zeer geschikt. Het aantal behandelingen dat u nodig heeft is gemiddeld 6 tot 8. Voor de rug is dit gemiddeld 8 tot 10. U kunt een blijvende haarreductie verwachten tussen de 80 en 95%.

Elektrische epilatie wordt toegepast bij mensen met ongewenste haargroei in het gezicht, op het lichaam of op bijvoorbeeld een huidtransplantaat. Elektrische epilatie is geschikt voor stugge witte, grijze, blonde en rode haren. Vanwege het tekort aan pigment zijn deze haren niet geschikt voor laserontharing. Elektrische epilatie op donkere haren wordt bij uitzondering toegepast als de laser niet bij het te behandelen gebied kan komen, bijvoorbeeld bij haargroei onder de wenkbrauwen. Wij behandelen doorgaans met de ‘Flash’ methode. Dit is een supersnelle methode die ongeveer 1 sec. per haartje duurt. Dit is minder pijnlijk en de behandeltijd is een stuk korter. Bij de wat dikkere haren wordt de ‘Blend’ methode ingezet. Dit is een combinatie van twee verschillende manieren van opwarmen van de haar en gaat wat trager dan de Flash methode. Bij beide technieken wordt een heel dun geïsoleerd naaldje langs het haartje in de haarfollikel gebracht, waarna er 1 of 2 kleine stroompulsen gegeven wordt. Deze pulsen vernietigen het haarzakje. Dit zult u ervaren als een kort steekje. Vervolgens laat het haartje los, en wordt deze met een pincet verwijderd. Al met al gaat de behandeling zelf vrij vlot. Omdat er per keer maar één haarzakje wordt uitgeschakeld zijn er meer behandelingen nodig. Bovendien moet elk haartje een aantal keren behandeld worden met enkele weken tussen elke behandeling. Daarom is elektrische epilatie een tijdrovend methode.