MeLine Pigmentbehandeling

Meline is een behandelmethode voor thuis om alle soorten pigmentvlekken te behandelen. Ongeacht wat de oorzaak is van het pigment. Het heeft een verhelderend effect op de huid en zorgt voor een gelijkmatige huidskleur. Het is een uitermate veilige en betrouwbare methode om pigment thuis te behandelen, altijd in combinatie met een pigmentlaser behandeling in de kliniek. Het Meline pakket bestaat uit 5 producten, die als kuur 6 maanden dagelijks worden gebruikt. Na deze 6 maanden wordt het gebruik van de producten afgebouwd en wordt er overgestapt op een protocol van ZO Skin Health. De producten bevatten actieve ingrediënten die de pigmentaanmaak remmen en het teveel aan pigmenten uit de huid werken. Ook beschermen zij de huid tegen UV-straling. We adviseren de producten altijd in combinatie met een pigmentlaserbehandeling.

Wat kan MeLine behandelen?

Melasma (zwangerschapsmasker), Post inflammatoire hyperpigmentatie (pigment na wondjes, acne littekens of muggenbulten), Lentigines (zonschade) en een onregelmatige huidtextuur zijn enkele voorbeelden van pigmentproblemen die behandeld kunnen worden. Ook werkt de behandeling verjongend en kan het ingezet worden als anti-age behandeling. Het is geschikt voor elk huidtype en kan ook erg goed ingezet worden bij donkere huidtypes.

Wat kan MeLine niet?

MeLine is niet in staat plooien in de huid, ten gevolge van een overmaat aan huid, te verminderen. Het kan de zichtbaarheid van littekens verminderen maar niet laten verdwijnen. Hiervoor hebben we de Fractionele laserbehandeling als behandelmethode. Uitgezette bloedvaatjes blijven zichtbaar; daarvoor hebben we de vaatlaser, die couperose en diffuse roodheid kunnen verminderen.

Hoe werkt een thuisbehandeling met MeLine?

MeLine bevat ingrediënten die het teveel aan pigment laten afschilferen (exfoliëren). Ook remmen deze stoffen de pigmentaanmaak waardoor het ontstaan van nieuw pigment tegengegaan wordt. Het is een kuur die voor optimale resultaten geheel gevolgd moet worden en waarbij het succes ook afhangt van het consequent gebruik van alle producten en de zonbescherming.

Producten

U schaft onderstaande 5 thuisproducten aan. Voor het beste resultaat adviseren wij vooraf te starten met de MeLine Peeling zodat de producten direct goed kunnen worden opgenomen in de huid. De producten zullen hierdoor sneller resultaat geven. U dient alle producten volgens een vooropgezet behandelschema te gebruiken. Dit wordt u nauwkeurig uitgelegd zodat u weet hoe u de producten moet gebruiken. U dient dit ten minste 3 maanden te gebruiken. Ze behandelen en stimuleren de huid met actieve ingrediënten en hebben een positieve invloed op het behandelresultaat met de pigmentlaser.

 1. MeLine 01 Gentle Foam (€ 42,50)
  Een reiniging die de huid voorbereidt op de actieve ingrediënten. Deze reiniger zorgt ervoor dat de huid goed ontvet en gepeeld wordt waardoor de producten beter worden opgenomen.
 2. MeLine 02 Day (€ 99,-)
  De specifieke combinatie van ingrediënten geeft een sterk tyrosinase vernietigend effect waardoor pigment verminderd wordt. Het helpt de aanmaak van melanine en daarmee de pigmentatie, te verminderen. Deze crème bevat onder andere tranexaminezuur, kojiczuur, amandelzuur, glutathione. Tevens versnelt het de epidermale celdeling waardoor het de epidermale hyperpigmentatie vermindert. De crème mag elke ochtend worden aangebracht.
 3. MeLine 02 Night (€ 99,-)
  Deze emulsie remt het tyrosinase enzym en daarmee de pigmentaanmaak. Deze samenstelling vermindert MRNA omzetting voor een gezond tyrosinase gehalte waardoor pigment effectief wordt bestreden. Deze crème bevat hoog gedoseerde Azelaïnezuur en zorgt ervoor dat de pigmentaanmaak wordt geremd.
 4. MeLine 03 Moist (€ 72,50)
  Een huidvernieuwend occlusief product dat de hydratatie van de huid herstelt, textuur verbetert en de compactheid van de huid bevordert. Het product is op basis van puur hyaluronzuur. Hyaluronzuur heeft het vermogen om een grote hoeveelheid vochtmoleculen te binden, het weefsel te herstructureren, voedingsstoffen beter te transporteren en alle stofwisselingsprocessen te verbeteren.
 5. MeLine 03 Restore (€ 49,-) (OPTIONEEL)
  Een intensief herstellende en verzachtende crème. Minimaliseert het terugkomen van het pigment en werkt tevens ontstekingsremmend. Daarnaast verbetert het de huidconditie.
 6. MeLine 04 B.B. Cream (€ 49,-)
  Optimale zonbeschermingscrème met kleur om imperfecties te camoufleren. De naam komt van Blemish Balm, een speciaal product dat imperfecties camoufleert. De crèmes hydrateren, verhelderen de huidskleur en werken als een zonbescherming. Het concept combineert 3 producten in één: huidverbetering, hydratatie en make up.Het pakket is uit te breiden met de 03 Restore en het 05 Home Mask voor extra exfoliatie:

Mandelic Acid, Lactobionic Acid, Phytic Acid, Kojic Acid, Glutathione, Tranexamic Acid, Copper Tripeptide, Chameleon White, Pyruvic Acid, Salicylic Acid, Undecylenoyl Phenylalanine, Azelaic Acid, Melanostatine-5, Arbutin, Magnesium Sulphate, Thioctic Acid, Retinal, Phenylethyl Resorcinol, Ascorbic Acid, Arbutin, Melanostatine, Niacinamide, Hyaluronzuur, Ahytic Acid.

Over het algemeen wordt een pigmentlaserbehandeling in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

De tarieven van de thuisbehandeling met MeLine vindt u hier. De tarieven van een pigmentlaserbehandeling vind u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen over pigmentbehandeling door middel van MeLine, neem dan gerust contact met ons op!