Tatoeage verwijderen

Tatoeage verwijderen wordt steeds moeilijker

Je tatoeage verwijderen gaat steeds moeilijker worden in de nabije toekomst. Tegenwoordig kunnen klanten terecht in tattooshops, schoonheidssalons of thuislaseraars. Maar daar wil het RIVM een stokje voor steken vanwege het gevaar!

Tatoeages worden steeds meer geaccepteerd in ons leven en daarom worden er ook steeds meer tatoeages gezet. Dit betekent dan ook dat er steeds meer mensen zullen zijn die spijt zullen hebben van hun plakplaatjes.

Je tatoeage verwijderen gaat vanaf 2016 een stuk moeilijker maar veiliger!

Vandaag de dag is het steeds normaler geworden om ons lichaam te voorzien van allerlei versieringen in de vorm van tattoos. Maar wanneer een verliefd stel ervoor kiest om de naam van de ander op zijn of haar gezicht te tatoeëren en wanneer deze relatie dan (helaas) voorbij is na een aantal maanden of jaren dan zit je met de gebakken peren en wel op je gezicht!

Nu is het nog zo dat met behulp van laserapparatuur het vaak mogelijk is om tatoeages waar men niet blij mee is goed te verwijderen. Mensen kunnen hiervoor terecht bij tattooshops, schoonheidssalons of thuislaseraars. Met een kleine investering kan iedereen deze apparatuur aanschaffen..

“Maar als het ligt aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt daar spoedig een einde aan. Vrijdag adviseerde het RIVM minister Schippers (Volksgezondheid) om cosmetische laserbehandelingen voortaan te laten vallen onder de voorbehouden medische handelingen. Dat zou betekenen dat alleen artsen en huidtherapeuten die geregistreerd staan in het BIG-register de laserapparatuur nog mogen bedienen voor het verwijderen van tattoos, spataderen of overtollige haargroei” (Volkskrant, 2015).

Dit is een hele goede beslissing van het RIVM. Er gebeuren tegenwoordig nog erg veel ongelukken met het apparatuur dat gebruikt wordt voor het verwijderen van een tatoeage. Schippers zal hoogstwaarschijnlijk begin 2016 met haar standpunt komen. De kans dat zij het advies opvolgt van het RIVM is heel groot, want ook de minister heeft laten weten dat er te veel ongelukken gebeuren met laserbehandelingen.

Waar huidtherapeuten veel ervaring hebben en trainingen krijgen in het gebruik van deze lasers, weet de beunhaas thuislaseraars niet waar ze mee bezig zijn. Klanten kunnen blijven zitten met brandwonden, pigmentveranderingen of kunnen zelfs blind worden!

Ons advies is dan ook; je tatoeage verwijderen, moet je alleen doen bij een huidtherapeut die bekend is met laserbehandelingen. Ook wij zijn in staat om uw tatoeages te verwijderen!

Bron: Volkskrant