Zonnebrandcrème tijdens wintersport

Zonnebrandcrème tijdens wintersport is iets waar ontzettend veel mensen helemaal niet aan denken. Ik kan begrijpen dat jij ook nog niet wil denken aan de kou, maar toch moeten we eraan geloven dat de winter op komst is. De dagen worden korter en de nachten worden langer. MAAR!

Dit betekent ook dat het wintersportseizoen er weer aan komt en dat is gewoon weer genieten! Wij van Huidkliniek Twente willen ervoor zorgen dat jij volledig kan genieten van het (après)skiën en dus niet thuis hoeft te blijven vanwege een geïrriteerde huid door de zon.

Zonnebrandcrème tijdens wintersport voorkomt huidproblemen

Gedurende de wintersport heeft onze huid het erg zwaar. De UV-straling een aantal kilometer hoger dan we gewend zijn in Nederland is veel sterker en daar komt ook nog eens bij dat de sneeuw deze straling voor het grootste deel weerkaatst.

Een combinatie van zon, kou en wind zorgt tijdens de wintersport voor nog meer gevoeligheid van de huid. Door deze weersinvloeden hebben we ook een andere zonnebrandcrème nodig, een normale zonnebrandcrème is vaak niet goed genoeg. Dit heeft te maken met de beschermingsfactor die vaak te laag is.