Laserontharing in de zomer

Ga jij deze zomer weer lekker genieten op het strand of aan het zwembad in het buitenland maar word je ook onzeker van de zichtbare scheerirritatie tijdens het dragen van zwemkleding? Laserontharing is de oplossing en behandelingen kunnen gewoon doorgaan in de zomer. In dit blog vind je alle tips en tricks wat betreft ontharen door middel van laser.

Veel voorkomende gebieden als oksels en een gedeelte van de bikinilijn worden nauwelijks blootgesteld aan de zon waardoor deze gebieden prima in de zomer gelaserd kunnen worden. Zon beschenen delen als het gezicht en de benen worden vaker blootgesteld aan Uv-straling in zomer. Het is erg belangrijk om te weten dat je voor de behandeling niet gebruind mag zijn door de zon, zonnebank of een zelfbruiner op het gelaserde gebied. Een laserbehandeling kan bij een te bruine huid lichte of donkere pigmentatie plekken veroorzaken. Als je met de ontharingslaser behandeld wordt, adviseren wij je minimaal vier weken voor de behandeling niet (langdurig) in contact te komen met zonlicht.

Na de behandeling kan je na ongeveer 5 dagen weer van de zon genieten mits je geen huidreactie of korstjes van de behandeling hebt overgehouden. Het is wel belangrijk om je huid in te smeren met een zonnebrandcrème. Een laserontharing behandeling is juist fijn voor jouw vakantie want twee weken na de behandeling vallen de haren uit, opeenvolgend een periode van twee weken met weinig tot geen haargroei en daarna komen de haren pas weer in de groeifase terecht.

Tijdens de haarvrije periode zal de scheerirritatie ook afnemen aangezien je minder hoeft te scheren. Een laserontharing behandeling kan dus prima voor jouw zonvakantie wanneer je nog niet zongebruind bent. Zo kun je genieten in je bikini van minder haartjes en minder scheerirritatie! Na de vakantie pak je de behandelingen gewoon weer op. Dit geld ook voor een donkere huid.

Wat is laserontharing en hoe werkt het?

De ontharingslaser produceert licht met hoge energie. Pigment in de haar neemt deze energie op. De haar wordt dusdanig verwarmt dat de haarwortel definitief wordt vernietigd en er geen nieuwe haar meer kan groeien. De omliggende huid neemt zelf geen energie op en wordt volledig ontzien. Laserontharing is niet schadelijk of gevaarlijk. De lange termijneffecten zijn al zo’n 30 jaar bekend. Het is mogelijk vrijwel het hele lichaam te laseren mits de haartjes donker genoeg zijn. Het is niet mogelijk stugge blonde, grijze of rode haren te laseren. Dit kan met geen enkele laser omdat ze niet voldoende pigmenten bevatten. Hiervoor is elektrische epilatie de oplossing.

Er zijn 3 verschillende haarfases waar wij rekening mee moeten houden. De groeifase, de overgangsfase en de uitvalfase. De haren die enkel en alleen in de groeifase zitten kunnen tijdens de behandeling effectief aangepakt worden. De haren die op dat moment in de overgangsfase of de uitvalfase zitten worden in de komende behandelingen aangepakt, zodoende hebben wij ook meerdere behandelingen nodig.

Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig om alle haren permanent te verwijderen. In onze kliniek behandelen we met de Lightsheer DUET diode laser; deze heeft twee verschillende handstukken. De Lightsheer diode laser mag na wetenschappelijke onderzoek van de Amerikaanse “Food and Drug Administration” als enige de term ‘permanente haarvermindering’ gebruiken.

IPL of Laser?

Wetenschappelijk is bewezen dat onze Lightsheer DUET diode laser de beste laser op de markt voor definitieve laserontharing. Vele salons en klinieken gebruiken nog steeds IPL-apparaten om haren te verwijderen. IPL geeft meerdere golflengtes waardoor de kracht ook verloren gaat aan de omliggende huid. Alle energie gaat niet naar het haarzakje waardoor de haar wel iets beschadigd maar niet dusdanig goed dat wij kunnen spreken van permanente laserontharing. Een laser geeft 1 specifieke golflengte waardoor deze meer kracht heeft om enkel de haar te verwarmen.

Te verwachten resultaat

Je kan verwachten dat de haargroei zeer sterk zal verminderen voor een zeer lange tijd als je het gehele traject hebt doorlopen. We verwachten een blijvende haarreductie tussen de 80 en 95% bij donkere haargroei. Als er al haar terug komt zal dat veel minder, dunner en lichter van kleur zijn en zou je om de 2 tot 3 weken een keer moeten scheren. Er kunnen altijd nieuwe haartjes ontstaan door hormonale activiteiten in het lichaam, die ook zouden ontstaan als er niet gelaserd zou zijn.