MeLine Pigmentbehandeling

MeLine is een behandelmethode om alle soorten pigmentvlekken (hyperpigmentaties) te behandelen. Ongeacht wat de oorzaak is van het pigment. Het heeft een verhelderend effect op de huid en zorgt voor een gelijkmatige huidskleur. Het is een uitermate veilige en betrouwbare methode om moeilijk pigment te behandelen. MeLine bestaat uit 3 behandelingen in de praktijk en het gebruik van 4 thuisproducten, samen in een kuur van 4 maanden. De kuur bestaat uit 2 Maskerbehandelingen en 1 Micro Needling behandeling. Tijdens deze behandelingen worden er producten gebruikt met actieve ingrediënten die de pigmentaanmaak remmen en het teveel aan pigmenten uit de huid werken (exfoliëren). De thuisproducten ondersteunen het herstel na de behandeling, dragen bij aan het proces van exfoliëren en het remmen van pigment. Ook beschermen zij de huid tegen UV-straling. Na de kuur is het mogelijk het resultaat thuis te onderhouden met het 05 Home Mask.

Wat kan MeLine behandelen?

Melasma (zwangerschapsmasker), Post inflammatoire hyperpigmentatie (pigment na wondjes, acne littekens of muggenbulten), Lentigines (zonschade) en een onregelmatige huidtextuur zijn enkele voorbeelden van pigmentproblemen die behandeld kunnen worden. Ook werkt de behandeling verjongend en kan het ingezet worden als Anti-age behandeling. Het is geschikt voor elk huidtype en kan ook erg goed ingezet worden bij donkere huidtypes. Het is bij uitstek geschikt voor donkere huidtypes omdat die vaak moeilijk behandelbaar zijn en de kans op complicaties met MeLine nihil is.

Wat kan MeLine niet?

MeLine is niet in staat plooien in de huid, ten gevolge van een overmaat aan huid, te verminderen. Het kan de zichtbaarheid van littekens verminderen maar niet laten verdwijnen. Uitgezette bloedvaatjes blijven zichtbaar. Hiervoor hebben we de M22 vaatlaser, die couperose en diffuse roodheid kan verminderen. Behandelen tijdens zwangerschap en lactatie raden wij af.

Hoe werkt een behandeling met MeLine?

MeLine bevat ingrediënten die het teveel aan pigment laten afschilferen (exfoliëren). Ook remmen deze stoffen de pigmentaanmaak waardoor het ontstaan van nieuw pigment tegengegaan wordt. Het is een kuur die voor optimale resultaten geheel gevolgd moet worden en waarbij het succes van de behandeling ook afhangt van het consequent gebruik van de thuisproducten. Meestal wordt er na de eerste Peeling in de praktijk al een afname van het pigment gezien. Na de Micro Needling behandeling is de huid mogelijk eerst iets donkerder, waarna het pigment geleidelijk uit de huid gewerkt zal worden. Na de derde behandeling zal opnieuw pigment gepeeld worden en kan men het 05 Home Mask aanschaffen om de behandeling thuis voort te zetten.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling dient u de huid thuis goed te reinigen en brengt u geen crèmes of make-up aan. Vermijd harsen of waxen 48 uur voor de behandeling. Indien u een bleekcrème of lokale medicatie gebruikt dient u dit aan te geven aan uw Huidtherapeut. Er wordt een foto gemaakt met de Observ, een huidanalyse apparaat die het pigment in de huid en de algehele huidstructuur goed op foto vastlegt. Zo is het resultaat goed zichtbaar en kunnen we tussentijds het proces evalueren.

Behandeling 1: Maskerbehandeling

De eerste behandeling is het Peeling Masker en kan direct ingezet worden, mits de huid vrij is van irritaties of eczeem.De behandeling zelf duurt ongeveer 30-45 minuten. De Huidtherapeut ontvet uw huid en brengt een voorbereidend serum aan. Vervolgens wordt het Peeling Masker aangebracht, in twee lagen. Tussen de lagen wordt 15 minuten gewacht totdat deze is ingetrokken. Nadien wordt er een serum en zonbescherming aangebracht.

Behandeling 2: ID-behandeling

De tweede behandeling is de Micro Needling behandeling (ID = intradermaal). Door middel van de naaldjes wordt een serum diep in de huid gebracht waardoor het dieper gelegen pigment onderhuids aangepakt wordt. Het zorgt voor een versnelde afschilfering van de huid en remt de pigmentaanmaak. Bovendien stimuleert een Micro Needling behandeling de collageenaanmaak wat een verjongend effect geeft.

Behandeling 3: Maskerbehandeling

De derde behandeling is weer het Peeling Masker. De behandeling laten we iets langer intrekken en duurt nu ongeveer 45 minuten.

Thuisproducten

U schaft tijdens de eerste behandeling onderstaande 4 thuisproducten aan en dient deze volgens vooropgezet protocol te gebruiken. Dit wordt u nauwkeurig uitgelegd zodat u weet hoe u deze producten moet gebruiken. U dient de producten ten minste 3 maanden te gebruiken. Ze behandelen en stimuleren de huid met actieve ingrediënten en hebben een positieve invloed op de behandelresultaten.

 1. MeLine 02 Day (€ 75,-)
  De specifieke combinatie van ingrediënten geeft een sterk tyrosinase vernietigend effect waardoor pigment verminderd wordt. Ook vermindert het de epidermale hyperpigmentatie door de celdeling te versnellen
 1. MeLine 02 Night (€ 89,-)
  De samenstelling vermindert mRNA omzetting voor een gezond tyrosinase gehalte waardoor pigment effectief wordt bestreden.
 1. MeLine 03 Moist (€ 69,-)
  Een huidvernieuwend occlusief product dat de hydratatie van de huid herstelt, textuur verbetert en de compactheid van de huid bevordert. Het product is op basis van puur hyaluronzuur. Hyaluronzuur heeft het vermogen om een grote hoeveelheid vochtmoleculen te binden, het weefsel te herstructureren, voedingsstoffen beter te transporteren en alle stofwisselingsprocessen te verbeteren.
 1. MeLine 04 B.B. Cream (€ 49,-)
  Optimale zonbeschermingscrème met kleur om imperfecties te camoufleren. De naam komt van Blemish Balm, een speciaal product dat imperfecties camoufleert. De crèmes hydrateren, verhelderen de huidskleur en werken als een zonbescherming. Het concept combineert 3 producten in één: huidverbetering, hydratatie en make up. 

Actieve ingrediënten thuisproducten

Mandelic Acid, Lactobionic Acid, Phytic Acid, Kojic Acid, Glutathione, Tranexamic Acid, Copper Tripeptide, Chameleon White, Pyruvic Acid, Salicylic Acid, Undecylenoyl Phenylalanine, Azelaic Acid, Melanostatine-5, Arbutin, Magnesium Sulphate, Thioctic Acid, Retinal, Phenylethyl Resorcinol, Ascorbic Acid, Arbutin, Melanostatine, Niacinamide, Hyaluronzuur, Ahytic Acid.

Na de behandeling

Na de behandeling zal er enige roodheid zichtbaar zijn, vergelijkbaar met een verbranding door de zon. De duur van het herstelproces na een behandeling wordt voornamelijk bepaald door de conditie van uw huid. Bij een milde reactie is er 3-5 dagen nodig voordat de huid hersteld is. Reageert u heftiger op de behandeling dan zal de herstelperiode 7 tot 10 dagen zijn. U mag geen velletjes of korstjes afpellen, deze moeten geleidelijk en spontaan afvallen. Gebruik in de buitenlucht altijd een zonbescherming van minstens SPF 30, ook wanneer de zon niet schijnt. Een ruime hoeveelheid dient u bij erg zonnig weer, om de twee uur opnieuw aan te brengen omdat de bescherming dan is uitgewerkt. Als uw huid toch aan zonlicht blootgesteld wordt kunnen de pigmentvlekken terugkomen of kunnen er nieuwe ontstaan. Vermijd harsen of waxen 7 dagen na de behandeling.

Te verwachten resultaat

Er kan een pigmentafname van 50% – 95% verwacht worden afhankelijk van de diepte van het pigment. Na de eerste behandeling is er vaak al een groot effect zichtbaar. Voor een optimaal resultaat zijn er 3 behandelingen nodig, met tussenpozen van 4 weken. Het succes van de behandeling hangt ook af van het consequent gebruik van de thuisproducten. Het resultaat van de kuur kan maanden tot jaren blijven bestaan. Indien gewenst kan men een behandeling of de gehele kuur herhalen. U kunt thuis het resultaat onderhouden door de MeLine 02 Night en het MeLine 05 Home Mask te blijven gebruiken. Indien de huid blootgesteld wordt aan UV-Straling zullen de pigmentvlekken terugkomen, ook na de gehele kuur.

 1. MeLine 05 Home Mask (€ 79,-)
  Het masker bevat actieve ingrediënten die de epidermale celdeling stimuleren. Het vermindert pigmentophopingen en vernietigt de activiteit van melanine in de melanocyten.

Aantal benodigde behandelingen

Er zijn 3 behandelingen nodig om het pigment te doen verminderen. 4 Weken na de laatste behandeling komt u terug en wordt het resultaat besproken. Er worden foto’s gemaakt die met de eerste foto’s vergeleken worden. Na deze kuur van 3 behandelingen wordt de huid 6 maanden niet behandeld. In overleg mag u na 3 maanden andere behandelingen ondergaan. Wel dient u de huid met de thuisproducten te blijven onderhouden. De MeLine 02 Night dient 2x per week aangebracht te worden en het MeLine 05 Home Mask 1x per week. U kunt na zes maanden opnieuw een MeLine behandeling ondergaan of de kuur in zijn geheel herhalen.

Behandelfrequentie

De behandelfrequentie zal 1x per 4 weken zijn.

Kosten en vergoeding

Over het algemeen worden behandelingen in het gezicht vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering. U kunt hierover informatie inwinnen bij uw eigen zorgverzekeraar. Huidkliniek Twente is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en al onze huidtherapeuten staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. U krijgt vooraf altijd een prijsopgave tijdens het intakegesprek. Klik hier voor meer informatie over vergoedingen.

Tarieven

De tarieven vind u op deze pagina. Dit zijn de kosten per behandeling.

Heeft u verder nog vragen over pigmentbehandeling door middel van MeLine, neem dan gerust contact met ons op!